Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

QUOTE(sillwio @ 2007 07 13, 19:38)
Prabalsavau. Per daug balų šį kartą smile.gif Išdalinau, nes reikėjo išdalint.

Man Treigys nelabai. Be abejo, nuotraukos kažką turi, bet visos žiauriai depresyvios. Pats atlikimas man irgi nepatinka. Sidabro bromidiniai atspaudai nuotraukų vertės nekelia. Šešėliais ir formom galima žaist, bet nesuprantu, kam nuotraukas taip darkyt. Kelios mane užkabino tikrai. Bet peržiūrėjus visas mane apėmė nuobodulys - dėl vieno bendro vardiklio - visų tų subraižymu.

Man labiau prie širdies kiek kitoks menas. Pvz.:Thron Ullberg

čia menu gal kai kas ir nepavadintų, bet man patinka. Nuotaikas moka reikšti kitom priemonėm
Missionimages

arba čia (man tai irgi menas)
Wild Things Photography

man irgi vejas nesigaude kazkaip.. ir senose foto irgi nelabai radau.. ir pabalsuot nespejau-vakar visa vakara bandem fotografuoti vaikus..smile.gif)

Sillwio-o ka reiskia-nuotaikas moka reiksti kitomis priemonemis- as ten matau paprasta reklamine fotografija ir tiek.jokiu ypatingu ar kitu priemoniu nematau.ar kazka praleidau? o del banginiu-na kokybiskos foto wallpaperiui.meno nelabai matau...

O del Remigijau Treigio-teko garbe su juo asmeniskai bendrauti ir maciau gyvai tuos darbus parodose.Subraizymas ir sidabrine fotografija-toks jo stilius. Vienakart pamates tokius darbus-kita kart ju jau nesumaisysi su niekuo-beje tokioms nuotraukoms mano manymu subraizymas tikrai tinka-dar labiau pabrezia nuotrauku nuotaika.
Atsakyti
Laba diena:)
Atleiskit,kad negalejau prisijungti balsuoti,matyt penktadienis 13 ne pati
geriausia diena kam nors daryti. Taigi sikart apsiribojau vien aprasymais galerijoje.
dziaugiuosi,kad tema priverte susimastyti, tik gaila, kad kai kuriuos per daug ilgam smile.gif
Beje, kaip Jus supratote- ne taip paprasta nufotografuoti tai, ko nera.
Jau minejau ir pasikartosiu kad menine fotografija- ta, kur yra prasme.
"Grazi" fotografija- ne visada menine. Nuostabaus grozio gamta ir egzotiniai gyvunai visada
mums asocijuojasi su harmonija ir groziu. Bet Jau uzverte nuotrauka Jus ja pamirsite ir tai
liks eiliniu graziu paveiksliuku Jusu kompiuterio ekranui. Kuri bangini Jus isidemejote? ar nors
vienas ju buvo pavaizduotas su savo charakteriu? vargu...
Menineje fotografijoje vertinamas autoriaus zvilgsnis, jo poziuris, santykis, o ne tiesiog ivykiu fiksavimas.

Mano nuomone konkursas ir balsavimo rezultatai parode, kad menine fotografija suprantama adekvaciai,
bet pateikiama ne visada "rastingai". Daug ideju, kuriu ziurovas nepastebejo del ju nekokio pateikimo. Darbuose mazokai budvardziu, aplinkybiu.
Yra pagrindiniai objektai, yra idejos, bet truksta autoriaus poziurio. Nera budvardziu(aplinkybiu), atsakanciu i klausima koks, kaip.
Meri Popins tiesiog meto ar gaudo lietsargi-nera aprasymo- KAIP.
O kaip tik tame ir yra visas "kabliuka'- tame autoriaus poziuris. Kur nuotraukoje "gracingai", "paslaptingai" "lengvai"?

Yra puikus vejyje plazdantys maisai- imituojantys plevesuojancius fliugerius, bet velgi truksta aprasymu.
Kur "dramatiskai", "stipriai"?
Kaip viso to truksta nuotraukai, kad ji taptu menine...

Ir atvirksciai- kaip is karto suskamba fotografija, kur dangus SUNKIAIS debesimis "spaudzia" horizonta,
TAMSI zole pirmame plane pritraukia demesi, kur PASIAUSTOS smelio kopos ir pedos smely pasakoja apie ka tik praejusiu.
Kur PUTOTOS bangu virsunes atrodo laukia artejancios stichijos. Matote- kiek daug duoda "budvardziai".

Vien techniskai perteikti veiksma neuztenka tam, kad fotografija taptu menine, reikalingas autoriaus zvilgsnis-
reikia, kad jis papasakotu ne tik ir ne tiek "kas" vyksta, bet daugiau "kaip" vyksta. Bet koks vyksmas
igauna verte ziurovo-klausytojo akyse, jei apie ji pasakojama-parodoma su azartu, su detalemis, su akcentais, su emocijomis!
ir ryskumas cia tikrai ne svarbiausia detale. wink.gif

Del darbo su stichijomis- yra keletas pasiulymu:
1. pratesti toliau- taip kaip ir dabar- savaitemis- su rezultatu aprasymais ketvirtadieniais- likusiu stichiju fotografavima ("lietinga" ir "pasiulykite kaip(zeme)")
2. uz poros savaiciu perziureti rezultatus, pasidalinti isvadomis ir iki rugsejo pabandyti pavergti visas
keturias stichijas dar karta ir, pvz rugsejo pradziai pabandyti surengti virtualia menines fotografiju apie keturias stichijas- paroda.
3. Kadangi mes su seima ruosiames keleta menesiu isvaziuoti i tolimus krastus,
o susipazinti gyvai tikiuosi butu idomu ne vien man- kvieciu nevirtualiam pokalbiui
apie fotografija prie arbatos puodelio. Tarkim, liepos 29d., sekmadieni. ar butu norinciu i svecius?
O gal kitas laikas butu tinkamesnis? drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 14, 13:18)
dziaugiuosi,kad tema priverte susimastyti, tik gaila, kad kai kuriuos per daug ilgam smile.gif

o susipazinti gyvai tikiuosi butu idomu ne vien man- kvieciu nevirtualiam pokalbiui
apie fotografija prie arbatos puodelio. Tarkim, liepos 29d., sekmadieni. ar butu norinciu i svecius?

As vis dar mastau apie veja g.gif Kodel nera gerai, kai tiek mastai?

As uz, man laikas tinka. Ideja super thumbup.gif Veiksmas Vln drinks_cheers.gif ?
Manau Silwio butu idomiausia pamatyt Viktora bigsmile.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 14 liepos 2007 - 20:21
Dar noreciau siek tiek apie savo fotografijas.

Stai dvi nuotraukos.

user posted image

user posted image

Pirma nuotrauka- pavadinimu "sauleta"
Tikiuosi aisku, kad nuotrauka ne apie tai, jog mergina deginasi sauleje ir del to nuotrauka tampa sauleta.
Kaip teisingai tada pastebejo Bilekas- mergina pati sviestuvas.
Ji savimi nesa uztaisa- saules energija- ji gaudo saules sviesa, bet pati yra pagrindinis "sauletumo" saltinis.

antroji nuotrauka- pavadinimu "vejuota"
Kaip kad pirmoje nuotraukoje nuotraukoje nera tiesiogines saules sviesos, taip ir cia nera tiesioginio vejo. cia isvis
nera vejo buitine jo prasme- cia pacios stichijos portretas su jos jega, sviezumu, polekiu laisve- visu tuo, kas man ir
yra "vejuota". Ir sita fotografija ir stipri tuo, kad vejas neparodytas kaip jo pasekmiu fiksacija(plauku, zoles judejimas),
o betarpiskai perduota vejo stichijos esme.
Dar karta labai gaila, kad niekas to nepastebejo. verysad.gif
Atsakyti
man irgi gaila, bet, gal pasikartosiu, aš nieko tokio nematau iš šių nuotraukų. Atrodo, kad aprašymai skirti visai kitoms fotografijoms.
ne man suprasti jas...
O ir sillwio duotose nuorodose mano akiai labai gražios nuotraukos, ypač su vilkais - vis grįžtu pasižiūrėti.
Matyt mano širdžiai mielas tik toks "menas" prie ir jo ir liksiu...
Noriu aiškių ir suprantamų dalykų...
kaip aš ją matau lietingą dieną:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(*Diva* @ 2007 07 14, 11:57)
Sillwio-o ka reiskia-nuotaikas moka reiksti kitomis priemonemis- as ten matau paprasta reklamine fotografija ir tiek.jokiu ypatingu ar kitu priemoniu nematau.ar kazka praleidau? o del banginiu-na kokybiskos foto wallpaperiui.meno nelabai matau...

O del Remigijau Treigio-teko garbe su juo asmeniskai bendrauti ir maciau gyvai tuos darbus parodose.Subraizymas ir sidabrine fotografija-toks jo stilius. Vienakart pamates tokius darbus-kita kart ju jau nesumaisysi su niekuo-beje tokioms nuotraukoms mano manymu subraizymas tikrai tinka-dar labiau pabrezia nuotrauku nuotaika.

Tebūnie. Nesiginčysiu. Gal tai reklaminė foto.
Man rodos, nebūtina visas savo nuotraukas subraižyti ir vėliau vadinti tai savo stiliumi. Viktoras pavyzdžiui neįsidėmėjo nei vieno banginio, o aš pamiršau visas Treigio nuotraukas. Žiūrėjau vakar, o šiandien prisimenu tik jo "stilių". Vienareikšmiai sakyti, kurios nuotraukos yra didesnis menas manau yra tas pats, kaip sakyti, jog dailė yra didesnis menas už baletą, ar reklaminė foto prastesnis menas už sidabrinę subraižytą foto. Aš taip vertinti nesiimu. Bent jau ne šiandien.

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 14, 13:18)
Del darbo su stichijomis- yra keletas pasiulymu:
1. pratesti toliau- taip kaip ir dabar- savaitemis- su rezultatu aprasymais ketvirtadieniais- likusiu stichiju fotografavima ("lietinga" ir "pasiulykite kaip(zeme)")
2. uz poros savaiciu perziureti rezultatus, pasidalinti isvadomis ir iki rugsejo pabandyti pavergti visas
keturias stichijas dar karta ir, pvz rugsejo pradziai pabandyti surengti virtualia menines fotografiju apie keturias stichijas- paroda.
3. Kadangi mes su seima ruosiames keleta menesiu isvaziuoti i tolimus krastus,

1. sutinku
2. sutinku
3. labai labai norėčiau, deja neturiu galimybių grįžti Lietuvon dėl susitikimo sad.gif Gal Švedijoj? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 07 14, 14:57)
Manau Silwio butu idomiausia pamatyt Viktora  bigsmile.gif

Labai įdomu, kodėl taip galvoji? smile.gif Norėčiau padiskutuoti prie arbatos tikrai labai, deja deja, matyt ne šį kartą.

QUOTE(dejavu @ 2007 07 14, 20:53)
man irgi gaila, bet, gal pasikartosiu, aš nieko tokio nematau iš šių nuotraukų. Atrodo, kad aprašymai skirti visai kitoms fotografijoms.
ne man suprasti jas...

Aš irgi perskaitęs aprašymą dar kartą pažiūrėjau į nuotrauką ir pabandžiau joje surasti tai, kas buvo parašyta. Skaitant galima išvesti paraleles, bet pats niekada to nebūčiau radęs. Matyt ne laikas dar. Kaip peržengt tą slenkstį?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 13, 20:38)
Prabalsavau. Per daug balų šį kartą smile.gif Išdalinau, nes reikėjo išdalint.

Man Treigys nelabai. Be abejo, nuotraukos kažką turi, bet visos žiauriai depresyvios. Pats atlikimas man irgi nepatinka. Sidabro bromidiniai atspaudai nuotraukų vertės nekelia. Šešėliais ir formom galima žaist, bet nesuprantu, kam nuotraukas taip darkyt. Kelios mane užkabino tikrai. Bet peržiūrėjus visas mane apėmė nuobodulys - dėl vieno bendro vardiklio - visų tų subraižymu.

Man labiau prie širdies kiek kitoks menas. Pvz.:Thron Ullberg

čia menu gal kai kas ir nepavadintų, bet man patinka. Nuotaikas moka reikšti kitom priemonėm
Missionimages

arba čia (man tai irgi menas)
Wild Things Photography

Atleisk, Sillwio,bet nieko menisko nuotraukose Tavo linkuose as nemaciau.
Pirmoji nuoroda pasakoja apie savarankiskai mastanti autoriu, bet jei kalbeti apie analogijas muzikoje- tai jei
Bressonas man-klasika, tai Tavo pristatytas autorius- hip hop.
O toliau- visa tai galima matyti reklaminiuose zurnaluose ir kompiuteriu darbastaliuose, o ne muziejuose.
Menas- tai, ko nepamirsi, o ne tai, kas tiesiog grazu.
Graziai galima nudazyti tvora, bet nuo to ji netaps meniska. Isties sudetinga kalbeti apie mena, ziurint "wallpaperius"(tapetus)
Kaip isimti galiu parodyti nuoroda i Ruediger Shestag projekta "Tapetai" (Wallpaper), tai menine fotografija.
Labai noretusi jusu nuomoniu ir tikiuosi diskusijos.

Ruediger Schestag "Wallpaper-project"

Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 07 13, 20:38)

Apie nuotrauku depresyvuma- galiu konstatuoti, kad jos ne is serijos kaip gerai praleisti laika.
Ir meninemis jos vadinamos ne todel, kad ju perziura butu mums pramoga, o todel, kad ziurint i jas yra apie ka pagalvoti...
PRASME- stai zodis, kuris atskiria menine foto nuo buitines.
Kaip literaturoje: yra lengvi bulvariniai romanai, o yra rimta LITERATURA, kuri ne visad linksmina skaitytoja ar
lengvai skaitoma ir ne todel ji yra rimta literatura...
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 07 14, 23:03)

3. labai labai norėčiau, deja neturiu galimybių grįžti Lietuvon dėl susitikimo sad.gif Gal Švedijoj? smile.gif

galiu dar pasiulyti Rusija ax.gif

Papildyta:
Aš irgi perskaitęs aprašymą dar kartą pažiūrėjau į nuotrauką ir pabandžiau joje surasti tai, kas buvo parašyta. Skaitant galima išvesti paraleles, bet pats niekada to nebūčiau radęs. Matyt ne laikas dar. Kaip peržengt tą slenkstį?

Idomu bus suzinoti nuomone apie ka tik pateikta nuoroda- "ka matau, ko nematau" mirksiukas.gif Tikiuosi ten ne vien "banalios nuogos bobos" mirksiukas.gif Toks vat slenkstis mirksiukas.gif As savo ruoztu irgi veliau pridesiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 14, 22:10)
Atleisk, Sillwio,bet nieko menisko nuotraukose Tavo linkuose as nemaciau.
Pirmoji nuoroda pasakoja apie savarankiskai mastanti autoriu, bet jei kalbeti apie analogijas muzikoje- tai jei
Bressonas man-klasika, tai Tavo pristatytas autorius- hip hop.
O toliau- visa tai galima matyti reklaminiuose zurnaluose ir kompiuteriu darbastaliuose, o ne muziejuose.
Menas- tai, ko nepamirsi, o ne tai, kas tiesiog grazu.
Graziai galima nudazyti tvora, bet nuo to ji netaps meniska. Isties sudetinga kalbeti apie mena, ziurint "wallpaperius"(tapetus)
Kaip isimti galiu parodyti nuoroda i Ruediger Shestag  projekta "Tapetai" (Wallpaper), tai menine fotografija.
Labai noretusi jusu nuomoniu ir tikiuosi diskusijos.

Ruediger Schestag "Wallpaper-project"

Nereikia manęs prašyti atleidimo smile.gif Aš nenoriu, kad tu pagalvotum, kad aš savo nuomonę laikau teisinga ir nepakartojama. Aš žinau, kad iki aukštojo meno supratimo man dar toli. Niekada gyvenime neturėjau jokių sąlyčio taškų su menu. Dailė ir muzika mokykloje buvo nekenčiami dalykai. Universitete didžiausias menas buvo braižomoji geometrija, kompiuterinė braižyba, aerodinamika ir panašūs dalykai smile.gif Domėtis meno istorija, autoriais, žanrais nebuvo kada. Fotografija mano hobis, kurį aš noriu pakelti į kiek aukštesnį lygį. Dabar žengiu pirmus žingsnius to link ir daugiau klumpu, negu žygiuoju pirmyn. Ačiū, kad padedi. Aš nebijau būti nepopuliarus. Taip pat nebijau atvirai reikšti savo nuomonės. Gal tai ne visiems patinka.
Ruediger Shestag projektas "Tapetai" visiška priešingybė R.Treigio serijai. Man labai patiko.
Atsakyti
Labradoriuke,

labai atsiprasau, kad taip ilgai tyliu apie Tavo darbus. Vis laukiau kitu komentaru. ruosiausi parasyti issamu pasakojima apie Tavo atkakluma, bet dabar jau turbut pasilaikysiu iki susitikimo prie arbatos puodelio:)
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 07 14, 23:24)

Ruediger Shestag  projektas "Tapetai" visiška priešingybė R.Treigio serijai. Man labai patiko.

Tikiuosi ne tik nuogos bobos? mirksiukas.gif lotuliukas.gif

Ka ten radai idomus? Kas patiko-nepatiko?
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 14, 22:22)
Idomu bus suzinoti nuomone apie ka tik pateikta nuoroda- "ka matau, ko nematau" mirksiukas.gif  Tikiuosi ten ne vien "banalios nuogos bobos" mirksiukas.gif Toks vat slenkstis mirksiukas.gif  As savo ruoztu irgi veliau pridesiu.  mirksiukas.gif

Na, Viktorai, panašu, kad tu apie mane labai prastos nuomonės smile.gif Gal įsižeidei dėl mano komentarų? Aš ne iš tų, kurie besąlygiškai linksi galvytėmis ir mėgstu diskusijas. Tik diskusijoje galima rasti tiesą.
Serijoje matau įdomų žaidimą nuotaikomis, spalvomis, raštais. Ta prasme kiekvienas modelis jam puikiai parinktoje aplinkoje. Tapetai parodo modelio nuotaiką, perteikia energiją. Dviejų modelių vietomis nesukeisi. Netgi pozos, makiažas, šukuosenos, apranga smile.gif parinktos taip, kad kartu su tapetais kurtų bendrą kiekvienos individualios nuotraukos nuotaiką.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 14, 22:03)
Labai įdomu, kodėl taip galvoji? smile.gif Norėčiau padiskutuoti prie arbatos tikrai labai, deja deja, matyt ne šį kartą.

Butent del to biggrin.gif :
QUOTE(silwio)
Gal įsižeidei dėl mano komentarų? Aš ne iš tų, kurie besąlygiškai linksi galvytėmis ir mėgstu diskusijas. Tik diskusijoje galima rasti tiesą.

Isivaizduoju, kad su tavim diskusija prie arbatos butu nepalyginamai idomesne biggrin.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 14, 22:28)
Labradoriuke,

labai atsiprasau, kad taip ilgai tyliu apie Tavo darbus. Vis laukiau kitu komentaru. ruosiausi parasyti issamu pasakojima apie Tavo atkakluma, bet dabar jau turbut pasilaikysiu iki susitikimo prie arbatos puodelio:)

O as jau pagalvojau, kad jos net nevertos komentaru g.gif biggrin.gif Bet manau, kad niekas negime mokedamas, taip kad ir man dar mokintis ir mokintis. Dekui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 14 liepos 2007 - 22:44