Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

Dar viena istorija:
Vienas prancuzu fotografas pasakojo istorija apie tai, kad namo, kuri jis parode vienoje savo fotografiju viesai,
seimininkai padave ji i teisma ir teismo procesa laimejo.sakysite- koks rysys su mus nude tema? labai artimas- puritoniskumas.
Tuo metu, kai tukstanciai smalsuoliu gali "nebaudziami" apziurineti kieno tik nori namus- fotografas, viesai publikuojantis tu namu nuotrauka tampa juridiskai pazeidziamu.
, kuo ir pasinaudojo verslus namo seimininkai.
Tas pats ir nude- mes zymiai lengviau ir paprasciau "nepastebim" prostituciu gatveje, nors nemazai ju nepilnametes,
bet kai tik koks nors fotografas parodo kazkieno nuoga kuna (beje, visiskai kitais tikslais), jis tampa pazeidziamas- ir ne vien juridiskai, bet ir moraliskai.
Puritoniskumas- isties labai agresyvu...
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 08, 21:54)
Dar viena istorija:
Vienas prancuzu fotografas pasakojo istorija apie tai, kad namo, kuri jis parode vienoje savo fotografiju viesai,
seimininkai padave ji i teisma ir teismo procesa laimejo.sakysite- koks rysys su mus nude tema? labai artimas- puritoniskumas.
Tuo metu, kai tukstanciai smalsuoliu gali "nebaudziami" apziurineti kieno tik nori namus- fotografas, viesai publikuojantis tu namu nuotrauka tampa juridiskai pazeidziamu.
, kuo ir pasinaudojo verslus namo seimininkai.
Tas pats ir nude- mes zymiai lengviau ir paprasciau "nepastebim" prostituciu gatveje, nors nemazai ju nepilnametes,
bet kai tik koks nors fotografas parodo kazkieno nuoga kuna (beje, visiskai kitais tikslais), jis tampa pazeidziamas- ir ne vien juridiskai, bet ir moraliskai.
Puritoniskumas- isties labai agresyvu...

Viktorai, tokia jau ta istatymine baze. Kai kuriose salyse viesai rodyti galima, bet pardavineti- ne.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 08, 21:32)
Nezinau, geriau patylesiu isvis....
Victorai, o kaip paciam tokios foto kaip siMy Webpage?????
Duok dieve 1% vyru cia izvelgia mena...kitiems 99% tikrai kitokios mintys sukas...

hmmm- kaip vyru atstovas galiu pasakyti kad sioje nuotraukoje nieko apart meno nematau g.gif

O idomu, ar bent viena moteris va cia pamatys mena:
Запретное (2)

Uzuolaida- kaip tik taip juridinis puritoniskumas itakoja moralini... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 08, 22:12)

Запретное (2)

Pavadinimo pagalba -pamaciau:))

Santykis. Riba tarp vaikisko zingeidumo ir suaugelisko pazinimo. Sunku, bet ikandama. tik reikialabai daug ka palikti uz duru. Mamiska zvilgsni, isivaizduojama procesa, pavojaus nuojauta. Padeda tiesiog zvelgiant ir ieskant istorijos. Gal tai labai primityvis poziuris i sitoki mena, bet tas poziuris , kol kas, reikalauja pastangu atsiriboti.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 08, 22:12)
hmmm- kaip vyru atstovas galiu pasakyti kad sioje nuotraukoje nieko apart meno nematau g.gif

Запретное (2)

Uzuolaida- kaip tik taip juridinis puritoniskumas itakoja moralini... doh.gif

Nebutinai, juk reikia kazkokiu savitarpio gyvenimo taisykliu. Kitaip kelias i anarchija. smile.gif

Viskas, einu i miknaicius. Rytoj zadintuvas vel puse sesiu krioks smile.gif

Labanaktis ir idomiu diskusiju bevakarojantiems.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 08 08, 22:19)
Pavadinimo pagalba -pamaciau:))

Santykis. Riba tarp vaikisko zingeidumo  ir suaugelisko pazinimo. Sunku, bet ikandama. tik reikialabai daug ka palikti uz duru. Mamiska zvilgsni, isivaizduojama procesa, pavojaus nuojauta. Padeda tiesiog zvelgiant ir ieskant istorijos. Gal tai labai primityvis poziuris i sitoki mena, bet tas poziuris , kol kas, reikalauja pastangu atsiriboti.

Sveikinu!!
lotuliukas.gif
Tikiuosi rezultatas vertas pastangu!
Atsakyti
na va, prisedu parasyti apie nuotraukas.

Siaip labai dekinga uz nuoroda, nes darbai tikrai ispudingi. Mane labai suzavejo zaismas su seseliais. Is visu nepatiko tik viena - mergyte sedinti ant kedes. Jos veido israiska - matosi, kad vaikui kazkas nepatinka - tai ir nuotrauka automatiskai nelabai ziurisi, bando listi kazkokios mintys...

Californiagirl ikelta nuoroda i nuotrauka - as ten matau puikiai atlikta berniuko portreta, tos moteriskos linijos uz jo tampa jau veik kaip fonu. Skvarbus zvilgsnis, ir rankos graziai apsivijusios kakla byloja apie artuma su ji apkabinanciu zmogumi... (ir mano vyras papuola i 1% smile.gif )

Victoro ikelta nuoroda i nuotrauka - puikiai atliktas darbas, bet manes kazkodel neuzkabina... Na perdaug pozuoti man nepatinka... Nors ir pati ideja puiki, atlikimas - be priekaistu.

Daug darbu is nude serijos man patiko, bet ikelsiu kiek kitokias, bet ne maziau nuostabias
user posted image
user posted image

p.s. ka tik is tamsaus kambario smile.gif ryt gal parodysiu viena savo pasididziavima, jei skanuojant nedings kokybe. Esu tiesiog l.l. patenkinta viena nuotrauka smile.gif

Atsakyti
Persiprašau, kad įlindau (alia tema sudomino, tai neapsimetinėsiu, kad niekad neįlendu). Su savo vaikiška patirtim - vaikystėje mus daug fotografuodavo. Paprastai, ne studijose aišku, bet kokybiškai. Aišku yra nuogų leliukiškų nuotraukų ir dar...kokių 5 metų plikutėlė gamtoj. Iš viso to kas? Albumas buvo labai gražiai sutvarkytas, šeimoje tokio požiūrio, kad čia kažkas negerai nebuvo, bet...kurį laiką gėdijausi tų leliukiškų, o tą kuri 5 metų, ilgai kėlė susidrovėjimą ir norą, kad jos albume nebūtų... draugui sarmata buvo rodyti net ir virš 20 metų unsure.gif blush2.gif ...va dabar tik apsipratau.
Tiesiog nevienodai atrodo suaugusiam ir vaikui, o vaiku manipuliuoti labai lengva savo gilių įdėjų perteikimams, tik kad tam pozuojančiam vaikeliui iki tų gilių įdėjų tik tiek, kad taikstosi su kažkieno kažkokiomis fantazijomis, o ne pats sumano plikas fotkintis...Vaikas juk negali daryti rimtų sprendimų. Šiandien sutiko, o rytoj kai draugas pabadys gal kruvinom ašarom verks. Klausiau vyro kaip jam toji nuotrauka su mama...sakė "išsidirbinėjimas". Tiesiog griebimais to, į ką bent dalis visuomenės tikrai sureaguos priešiškai ir gal įsidėmės - o paskui jau ir gilių minčių pridurt galima kaip ir prie bet kurios kokybiškos foto...O tada jau kitus galima apšaukti riboto meno suvokimo, puritonais ar pan. Nes viskas ką daro didis menininkas negali būt negerai ir negražu (net ir į skardines uždaryti š ar kažkas panašaus). smile.gif Labanakt. Stengsiuos nebelįsti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 08, 22:52)
Californiagirl ikelta nuoroda i nuotrauka - as ten matau puikiai atlikta berniuko portreta, tos moteriskos linijos uz jo tampa jau veik kaip fonu. Skvarbus zvilgsnis, ir rankos graziai apsivijusios kakla byloja apie artuma su ji apkabinanciu zmogumi... (ir mano vyras papuola i 1% smile.gif )

p.s. ka tik is tamsaus kambario smile.gif ryt gal parodysiu viena savo pasididziavima, jei skanuojant nedings kokybe. Esu tiesiog l.l. patenkinta viena nuotrauka smile.gif

Toje nuotraukoje matau berniuka 8-9 metu ir nuoga jauna moteri(gal paaugle?), man toks vaizdas nemalonus schmoll.gif Naturaliai, kasdieniniam gyvenime mama, ar sesuo nuoga pries toki ugtelejusi vaika nevaiksto... schmoll.gif bent jau mano 6-metis labai drovisi netycia per TV pamates apsinuoginusia moteri(nors musu namuose nuogybe nera tabu, bet pliki irgi nelakstom specialiai). Tiesiog tai nera naturalus(kasdienis) vaizdas, kad vaikai ir paaugliai kartu nuogi zaistu...tai jau kazkieno(ligotos?) fantazijos unsure.gif Tiems vaikams ir paaugliams yra pasakyta(paprasyta? gal saldainiu pazadeta?) issirenkti unsure.gif
Victoro idetos nuotraukos net nekomentuosiu...

Lauksim ax.gif
Papildyta:
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 08 08, 22:56)
Tiesiog nevienodai atrodo suaugusiam ir vaikui, o vaiku manipuliuoti labai lengva savo gilių įdėjų perteikimams, tik kad tam pozuojančiam vaikeliui iki tų gilių įdėjų tik tiek, kad taikstosi su kažkieno kažkokiomis fantazijomis, o ne pats sumano plikas fotkintis...Vaikas juk negali daryti rimtų sprendimų. Šiandien sutiko, o rytoj kai draugas pabadys gal kruvinom ašarom verks.  Klausiau vyro kaip jam toji nuotrauka su mama...sakė "išsidirbinėjimas". Tiesiog griebimais to, į ką bent dalis visuomenės tikrai sureaguos priešiškai ir gal įsidėmės - o paskui jau ir gilių minčių pridurt galima kaip ir prie bet kurios kokybiškos foto...O tada jau kitus galima apšaukti riboto meno suvokimo, puritonais ar pan. Nes viskas ką daro didis menininkas negali būt negerai ir negražu (net ir į skardines uždaryti š ar kažkas panašaus). smile.gif Labanakt. Stengsiuos nebelįsti.  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 08 rugpjūčio 2007 - 23:38
viktorai, matau tu cia gera sekta uzvedei g.gif . O jau tavo nuorodos tikrai nedaro teigiamu rezultatu vaiku auklejimui schmoll.gif . Man tiesa pasakius butu nepriimtina, jai mano vaikai matytu tokias neskoningas ir besivaikancias priestaravimu fotografijas... O mena pavadinciau tokias foto kurios nedarytu neigiamos itakos pasamonei. Manau supranti apie ka as g.gif

Bandziau paieskot informacijos kuria galeciau panaudot fotografuodamas, bet nieko neradau. Vien tik sapaliones apie ora ir vaikus ar moteris paniekinantys vaizdeliai...

Man, tiesa pasakius, cia geda buti g.gif
Atsakyti
laba,

kadangi man visai negeda cia buti, tai dar kazkiek pasisakysiu ta tema...

Nemanau, kad tiems vaikams buvo kazkas pazadeta: saldainiai ar dar kas... Kaip paprasciausia pavyzdi galim paimti eiline fotosesijai, pas eilini fotografa... Tarkim ateina besilaukianti mamyte, su vyru ir 2-6 metuku o gal ir vyresniu broliuku ar sesute. Kokios nuotraukos tikrai nestigs ju albume? Ogi tos, kur mamyte apsinuoginusi, prisidengusi galbut tik intymias vietas, o vaikutis vyresnis butinai nuogutis/e apsikabines mamos pilvuka. Arba nuogas vaikiukas fotografuojmas marleje (nekalbu tik apie kudikius ir didesnius fotografuojama). Tiesiog pastebejau, kad tai tapo kaip ir Butina nuotrauka tarp daugelio. Ir kaip tada visa tai paaiskinti? Nemanau, kad ten vaikams siulomi saldainiai, nemanau, kad ir jie savu noru nusimeta drabuzius ir ateina pozuoti.

Tiek Victor tiek mano idetose nuorodose, dominuoja jau paaugliai. Kuriuo, sutikit, nelabai ir priversit kazka daryti, ko jie tikrai nenores. O vat tie maziukai, kuriuos mamos veda i fotosesijas - pasipriesinti nelabai ir gali, net ir savo nuomones nepasako.

Jock Sturges fotografuoja tarkim nudistu pliaze. Uzsieniuose jie gana populiarus ir niekas ten nieko nesivarzo. Tai jei jau as isdrisciau eiti i nudistu pliaza, man visai patiktu ir tokio tipo nuotraukos. Ligotumu as to nepavadinciau. Pavadinciau gyvenimo budu. Kaip jau minejau, pati savo vaiko taip nefotografuociau, ir pati pries kita fotografa neapsinuoginciau, bet tokiose nuotraukose matau mena. Ir ne ta pigu, kur fotografuoju bet ka, o paskui tik pasapalioju protingiau ir prastumu nieko neverta darba kaip mena...

Na viskas, lekiu. Po piet pazadu ikelti nuotrauka, nors ir netinka ji ne vienai is 4 temu.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 08, 23:20)
Toje nuotraukoje matau berniuka 8-9 metu ir nuoga jauna moteri(gal paaugle?), man toks vaizdas nemalonus schmoll.gif Naturaliai, kasdieniniam gyvenime mama, ar sesuo nuoga pries toki ugtelejusi vaika nevaiksto... schmoll.gif bent jau mano 6-metis labai drovisi netycia per TV pamates apsinuoginusia moteri(nors musu namuose nuogybe nera tabu, bet pliki irgi nelakstom specialiai). Tiesiog tai nera naturalus(kasdienis) vaizdas, kad vaikai ir paaugliai kartu nuogi zaistu...tai jau kazkieno(ligotos?) fantazijos unsure.gif  Tiems vaikams ir paaugliams yra pasakyta(paprasyta? gal saldainiu pazadeta?) issirenkti unsure.gif
Victoro idetos nuotraukos net nekomentuosiu...

Lauksim ax.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif

realiam gyvenime taip pat nera pasaku, ju stebuklu bei personazu-nepaisant to mes tikime jomis. taip pat kaip ir dievu, velniu ir t.t. jei nuotraukoje pavaizduota tai, kas neatspindi realaus gyvenimo- tai iskart atmetama? nejaugi?
beje- yra seimu, kur visi vaiksto nuogi namie, yra nudistu pliazai- nejau iki siol tai laikoma nemoraliais ir smerktinais dalykais?
ligota fantazija- mano manymu tai tiesiog musu vidiniu tabu atspindys. Visi mes gimeme tuo laiku, kai visuomene svelniai tariant nepropagavo nuogo kuno, kai sekso nebuvo- visa ai buvo laikoma tabu. Tai ir isliko tabu musu pasamoneje, nepaisant pasikeitusios aplinkos. as irgi vaikysteje gedijausi savo nuogos fotografiju. Tevai nesigedijo- juk jie tai fotografavo ir nieko blogo tame nemate. dabar nematau ir as. ir fotografuoju savo vaikus nuogus taip pat- kai jie suaugs- tikiuosi nieko blogo tame nematys. Juolab, kad jie augs visai kitokioje visuomeneje negu kad augome mes- visuomeneje su minimaliai tabu ir draudimu. Kai kurie autoriai netgi raso, kad ateities visuomeneje nebus isvis jokiu taisykliu, jokiu tabu. O griztant i mus- taip, mamiskumas islenda- bet jei prisedus ir pagalvojus- o kas gi tame blogo ar nemoralaus? Kad priespastatytas nuogas vaikas ir nuogas suauges? kad mums kyla kazkokiu purvinu minciu pamacius juos kartu? O kodel kyla? Kieno tos mintys? fotografo? ar musu? kieno ta ligota fantazija? O gal butent to ir sieke fotografas- parodyti, kokia musu paciu morale? Parodyti musu tabu?

jei pabandytume atsiriboti nuo savo paciu purvinu minciu ir tabu ir pameginti pazvelgti i tas foto ne kaip i bandyma pasitycioti is nekalto vaiko- galgi pamatysime tai, vardan ko tos fotografijos buvo darytos- galgi pamatysim kitas asociacijas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 09 rugpjūčio 2007 - 07:16