Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

user posted image

Simtas zuikiu susirinko, net zalia girele linko:)))...

user posted image

Zuvialia, zuvialia... nors grindini butei praslavus. kazi kaip atrodytu su ryskesne grindino faktura, labiau pirmame plane akcentuotais "akmenukais" ir JB?

user posted image
Sitas gyvacius netelpa kadran ir yr akmeniniskas, bet ne akmenuotas. Uzmetytas akmenimis. Matyt fuotkinai krisdama:))Reikejo atsigult, ir gulimoj padety peverst gyvate i akmenuota perspektyvini keliuka link saulelydzio. But tokia tradiciniai jurine ir romantiskai spalvota nuotrauka:))))

Atsakyti
Linkejimai visiems is Sankt Peterburgo drinks_cheers.gif

Apie Loretta Lux.
Buvo mano praktikoje toks atvejis:
Viena is nelabai jaunu uzsakoviu uzsake savo portreta. Ne tai, kad labai pagyvenusi moteris, bet veide jau buvo nemazai rauksliu.
Iprastas prasymas- nuimti rauksles ir taip ja atjauninti.
Tie, kas dirba pagal uzsakymus- supras, kad toks prasymas gan daznas.
Vyko visa tai gan seniai- fotoshopas tik tik atsirades ir tokios "kosmetines operacijos" buvo labai vertinamos.
kaip mokejau- taip pataisiau laiko pedsakus veide, bet atvykusi uzsakove pareiske, kad ne viskas dar pasalinta ir paprase pratesti "operacija".
Taip rauksle po rauksles veidas ne tik jaunejo, bet ir keitesi pats portreto charakteris. Moters, kuria fotografavau jau seniai nebeliko- vietoj jos atsirado kazkas
dirbtinai islygintas, neaiskaus amziaus ir be charakterio, neturintis nieko bendro su originalu- BET..butent tai ir tenkino uzsakove.
As suprantu, kad bet kokia moteris savyje vertina visu pirma jaunyste, bet mano atveju moteris gavo ne savo portreta, bet tarsi kazkokios negyvos jaunystes plastikini modeli. Psichologas siuo atveju pasakytu,
kad kiekvienas vertina butent tai, ko jam labiausiai truksta.
O dabar apie Loretta Lux:
Taip, tai prarastas rojus ir todel kiekvienam is musu jos darbai sukelia dvejopa jausma:
Is vienos puses- mus traukia tas sterilumas, spalvu grynumas, ju lengvumas, seseliu nebuvimas, tiksli gestu gracija ir "nupiesti" zvilgsniai, be to kai kurie siuzetai- jei
ne kopijuoja paraidziui, bet atkartoja biblinius siuzetus.Kaip tai gali nepatikti?
Antra vertus- sterili, be gyvybes atmosfera, kur viskas absoliutu- mus atstumia ...
Sie jausmai yra pas kiekviena- tik skirtingomis proporcijomis.
Stai taip- specialiai ar ne- Loretta Lux rado ta formule itakoti musu pasamone.
Ji pakeicia realybe ne siaip dirbtiniais ivaizdziais, bet perdetai hiperbolizuotai dirbtiniais ivaizdziais.
Jie tiek hiperbolizuoti, kad mums nepaliekama jokio sanso tuo abejoti.
Kaip velgi pasakytu psichologai- smulku mela paprasciau atpazinti- jei norite, kad jumis patiketu- meluokite is sirdies smile.gif
"Nachaliskumo" lygis ir musu isitikinimas gali paralizuoti klausytojo logika ir jis galbut ne besalygiskai patikes jusu melu, bet bent jau suabejos savo teisumu.
Ir taip- aisku, Loretta Lux meluoja- bet meluoja "stambiai": vaikai neturi tokiu emociju, nera tokiu gestu, nera tokiu kuno proporciju, nera tokio sterilumo realiame gyvenime,
visa tai yra vien tik musu vaizduoteje apie neegzistuojanti (prarasta) roju- ten, kur viskas absoliutu, kur emocijos ne isreiskiamos, o pakeiciamos simboliais.
Galima stebetis kiekviena detale, bet visos kartu jos formuoja visiskai dirbtini pasauli su jo dirbtinemis manieromis.
As netgi pasakyciau, kad visa tai panasu i dviguba "vertima": is pradziu gestu kalba pervedama i robotu kalba, o paskui robotai mums vercia ta gestu kalba.
As galiu zavetis sios idejos ispildymo lygiu- panasiai kaip galiu zavetis auksto lygio vagies sugebejimu istraukti nepastebetam pinigine- iki tol, kol tai ne mano pinigine.
Tai ne pigus triukas, o labai brangus ir profesionalus triukas su musu samone pasamones lygyje. Tai masinis poveikis i psichika- kaip reklamoje: sunku atsitraukti, o ka mes gauname paziureje ja?
Jei mes silpnesni- mes jau pasiruose pirkti ta "butina" preke, apie kuria mums papasakojo reklama. Jei mes stiprus- mums tiesiog nemalonu, kad mus "spaudzia", bet atsitraukti nuo reklamos visad sunku- kaip ir nuo Lorettos Lux darbu.

Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 02, 16:51)
Juokitės juokitės, biški perinterpretuota - nerašiau kad miręs (negyvas ir miręs nevisai sinonimai mano lietuvių k. supratimu) tongue.gif žaislas negyvas, bet gali būti šiltas tongue.gif beje paskutinio žodžio ir nesupratau blush2.gif Rusų k. mokėjimas mano gerokai vidutinis..

настойчивость-atkaklumas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 03 rugpjūčio 2007 - 11:28
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 03, 12:07)
Linkejimai visiems is Sankt Peterburgo  drinks_cheers.gif

Apie Loretta Lux.

Vadinasi ji mane apgavo? biggrin.gif ar tai blogai? Juk netikime pasakomis, bet jomis žavimės..

Mano pačios meno supratimas yra toks, kad jis bent trumpam mane perkeltų iš niūros ir pilkos kasdienybės į tą neegzistuojantį pasaulį - šiuo atveju Lorettos žaislų (Jūsų pasakymu "robotų") pasaulį. Nemėgstu tamsaus, atgrasaus, pesimistinio meno, kaip viena draugė pasakė apie mano meno supratimą, kad jis gana "fyfiškas" biggrin.gif visiškai to neslepiu, augau kur menas visad buvo šalia - dailė, muzika, literatūra, todėl manau kad turiu teisę atsirinkti tokią jo sritį, kuri mane bent trumpam nukels į tą, kad ir plastmasinį, dirbtiną, bet pasakų pasaulį.. esu gal ir naivi ar dar kokia kitokia, bet esu kokia esu rolleyes.gif

na čia mano mintys ir tiek, vėl matyt liksiu išjuokta už naivumą rolleyes.gif

Atsakyti
Victor, truputeli pavydziu sveciavimosi S. Peterburge... Visai noreciau aplankyt.
Ir ilgas aprasymas apie Lorettos Lux darbus - liuks. Patinka man tokie pamastymai. Tikiuosi ateityje gauti panasiu kritiku ar komentaru apie dar tik gimsiancius darbus smile.gif

Pupeliuk, nesi naivi nei dar kokia. Juk yra puiku tureti savo megiama stiliu - visu jis skirtingas. As irgi turiu savaji - vieniems jis patiks, kitiems ne - man deja, tai nelabai ir svarbu. As zinau kas man patinka, kas ne, kodel patinka kodel ne. Nenoriu kitu itikinti, kad man patinkantis stilius yra nuostabus ar dar kazkoks.. Galima bandyti supazindinti kitus su mum patinkanciais autoriais, bet nesitikint, kad jie kitiems suteiks butent tokius jausmus kaip ir mum patiems. Gyvenimas butu perdaug nuobodus jei visiems patiktu tie patys dalykai...

Beja, as savaji stiliu - jei taip galima pavadinti, atradau/suformavau ziuredama n fotografiju ivairiuose kritikos forumuose, fotografijos albumuose, zurnaluose.... Po stebejimu, seka asmeniniai bandymai......
Atsakyti
Egipte

user posted image
Papildyta:
Malda

user posted image
Papildyta:
mažoji pardavėja

user posted image

Papildyta:

skaros skarelės
user posted image
Papildyta:
motina

user posted image
Papildyta:
baras

user posted image
Papildyta:

dėdė su šautuvu
user posted image
Papildyta:

karnako šventyklos kolonos
user posted image
Papildyta:
žuviukas

user posted image
Papildyta:

kaip šitie vaikai man rėkė HALLOOOOO bigsmile.gif

user posted image
Papildyta:
arabės

user posted image
Papildyta:

hurgada iš lėktuvo

user posted image

na, va prikėliau. galit sakyt, kad egipte pabuvojot tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandriukas--gandriukas: 03 rugpjūčio 2007 - 19:46
ikeliu dar viena - akmenuotai temai. Ne vertinimui o tiesiog kritikai/komentarams

"Akmeninio Zmogaus akmenine Meile balionui" smile.gif

user posted image
Atsakyti
vertinimas jau yra tam tikra kritikos išraiška
bicycle.gif
essen.gif
Atsakyti
pasitaisau tuomet - savo nuotraukos nenoreciau priskirti namu darbams. Tai tiesiog nuotrauka ta pacia tema kaip ir namu darbai.

p.s. man asmeniskai vertinimas nera kazkas panasaus i kritika ar komentarus. Vertinimui pakaktu parasyti, kad ir viena zodi arba skaiciu. As noreciau daug daugiau - kaip ir minejau: kritikos arba komentaru smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buuuchepaula: 03 rugpjūčio 2007 - 21:35
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 03, 22:01)
ikeliu dar viena - akmenuotai temai. Ne vertinimui o tiesiog kritikai/komentarams

"Akmeninio Zmogaus akmenine Meile balionui" smile.gif

Man šiek tiek visko per daug, gal šiek tiek bokeh norėtųsi už skulpturos, net nežinau, šiek tiek balško dėmesį antras planas, kažkurio elemento antrame plane mano manymu galėtų ir nebūti smile.gif akmeninis Zmogus su balioneliu labai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriukas--gandriukas @ 2007 08 03, 20:57)
na, va prikėliau. galit sakyt, kad egipte pabuvojot  tongue.gif

O cia buvo tikrai sumanyta i "Menines fotografijos "skyriu kelti sitas nuotraukas, ar sumaisei su "Kelionemis ir atostogomis"?
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 03, 22:49)
O cia buvo tikrai sumanyta i "Menines fotografijos "skyriu kelti sitas nuotraukas, ar sumaisei su "Kelionemis ir atostogomis"?

Man irgi užsinorėjo paklausti ar ten pataikė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 03, 20:50)
Man irgi užsinorėjo paklausti ar ten pataikė smile.gif

o as neisdrisau paklausti ar ten pataike ax.gif

Pupeliuks, aciu uz komentarus. Nuotrauka skaitmenine, automatiniu rezimu. Tai gavosi taip kaip gavosi. Galima buvo photoshopu tvarkyti, bet nelabai norejosi o ir neivaldziusi gerai tos programos..
Atsakyti