Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 02, 10:55)
Va norėjau pateikti aptarimui vienos fotografės darbus, man labai patinka - sterilumas, hiperrealizmas, spalvų gama, viskas atrodo tarsi tapyta, kaip suprantu tai ir yra tapybos ir fotografijos sintezė.. apie vaikystę - Loretta Lux

Užkabino ši nuotrauka, nuo kurios pradėjau ieškoti šios fotografės daugiau darbų:

user posted image

Dar pora pavyzdžių:

user posted image

user posted image

dar:

user posted image

Stipri autore- jos darbus kazkur spaudoje vadino ateities fotografija.
Idomus stilius, neziurint i "plastmasiskuma"- juose yra "cinkelio"
O ka jus matote siose fotografijose?- tiksliau- ka jus jauciate, ziuredami i tokias nuotraukas?
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 02, 12:40)
Stipri autore- jos darbus kazkur spaudoje vadino ateities fotografija.
Idomus stilius, neziurint i "plastmasiskuma"- juose yra "cinkelio"
O ka jus matote siose fotografijose?- tiksliau- ka jus jauciate, ziuredami i tokias nuotraukas?

Užplūsta vaikystės prisiminimai, svajonės, tarkim nuotraukoje su negyvu balandžiu (pateikiau) - vaikiškas smalsumas viskam - iškyla vaizdas vaiko, kuris pamatęs negyvą balandį parsineša namo, gal pagydys smile.gif man tai tarsi pasaka, vaikiškas žaidimas, lėlių gyvenimas, dėl to tinka ir tas Jūsų įvardintas "plastmasiškumas", šešėlių nebuvimas.. Aš suprantu taip, gal kas įžiūri ir ką kito..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 02, 10:55)
Va norėjau pateikti aptarimui vienos fotografės darbus, man labai patinka - sterilumas, hiperrealizmas, spalvų gama, viskas atrodo tarsi tapyta, kaip suprantu tai ir yra tapybos ir fotografijos sintezė.. apie vaikystę - Loretta Lux

As ja radau vienam fotografijos zurnale ir jos nuotraukos mane is karto uzkabino. Savitas stilius. Dominuoja sviesa, svara, siluma. Uzkabina jinai savo darbais kazkokia nata. Kaip pati kazkada sake "as vaikus naudoju kaip prarasto rojaus metafora". Jai puikiai sekasi smile.gif

Man sita
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 rugpjūčio 2007 - 12:44
Man kažkaip šilumos nelabai matosi - toks šaltas loginis dėliojimas pagal susikurtą modelį. Protas šitas fotografijas priima, bet jausmai kažkaip joms priešinasi.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 01, 22:27)
Zuvialia:
Nuotrauka nebloga, bet padirbeti tikrai yra kur:
Pirmiausia- ta deme, pro kuria niekas nepraeis tylom, o Jus pavargsit aiskintis- vargu ar ji ten
tokia specialiai, ar Jus galvojote, kad jos niekas nepastebes? smile.gif
Kankoreziai ant akmens- jega, bet akcentas tikrai nepamaisytu!
Galbut kontrastas, gal levels, bet kazkaip juos pabrezti galima ir verta!
O mintis- puiki! Cia klausimu nera!  Stai kaip pasirodo galima pamatyti akmenini!
Lenkiu galva!
O susitikimuose visad laukiu:) Ir tikiuosi, kad ir Jus ju noresit- ne vien as;)

Dar karta aciu visiems, aks nepamirso temos, o kas sikart pristatys koki idomu fotografa?

Aciu uz pastebejima nuotraukos,kuri isties savo kokybe neverta eterio.Vien del ryskumo turiu minty.Na Ta deme tiesa pasakius norejau tarsi kazkoki gyli pavaizduot,kazkieno pratesima,ar net kazko buvima"uz kampo",na bet kai isbrokijot tai ir pati pamaciau,kad na siektiek persistengiau.Va inmetu originala.Akcento tuo metu niekaip neisejo suorganizuot.Bet tik pamacius sitiek konkoreziu pirma mintis buvo : "Va cia Victoro akmenuotai" laugh.gif Cia originalas su tom baltom kojom,kurias buvau nukirpus.
user posted image

user posted image
O cia tiesiog...akmenuotas gyvaciuks..banaliai ir paprastai..

user posted image

Kalbant apie Loretta Lux,pritariu paskutiniajai nuomonei,kad fotografijos kazkuo traukia.Verciau ir verciau viena po kitos.Taciau ju saltumas atstumiantis.Toks saltis sklindantis is akmeniniu vaikuciu veidu.ir tas netikrumas gamtoje.Na man labai salta ziuret sitas fotografijas,nors...kaip -Zoom- sake protas jas priima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 02 rugpjūčio 2007 - 13:12
4u.gif
Man irgi saltos ir dirbtines tos Loretta Lux nuotraukos. Jei angelai- tai tie kiek kiciniai is paveiksleliu maldaknygese. Matau leles- sustabdytas judesys, sustingusi emocija veide. Gyvas robotas. Nors beje- gal ir angelai- netycia pateke i zeme ir bandantys megdzioti zmoniu vaiku emocijas...
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Zoom- @ 2007 08 02, 14:05)
Man kažkaip šilumos nelabai matosi - toks šaltas loginis dėliojimas pagal susikurtą modelį. Protas šitas fotografijas priima, bet jausmai kažkaip joms priešinasi.

Kas kaip supranta ir ką nori matyt wink.gif man jos kad ir negyvos, bet šiltos, kažkodėl...
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 02, 14:46)
Kas kaip supranta ir ką nori matyt wink.gif man jos kad ir negyvos, bet šiltos, kažkodėl...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Мёртвые..., но тёплые!!!
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif
Ну, за оптимизм и настойчивость! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 02 rugpjūčio 2007 - 15:05
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 02, 16:00)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Мёртвые..., но тёплые!!!
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif
Ну, за оптимизм  и настойчивость! drinks_cheers.gif

Juokitės juokitės, biški perinterpretuota - nerašiau kad miręs (negyvas ir miręs nevisai sinonimai mano lietuvių k. supratimu) tongue.gif žaislas negyvas, bet gali būti šiltas tongue.gif beje paskutinio žodžio ir nesupratau blush2.gif Rusų k. mokėjimas mano gerokai vidutinis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 02 rugpjūčio 2007 - 15:57
o as net nezinau ar man siluma dvelkia Lorettos Lux darbai, ar atvirksciai traukia saltumu... Zinau tik tai, kad man jos darbai - nuostabus atradimas. Naujove fotografijoje. Ir ne kazkas banalaus, bet savito, originalaus.. Atskira nuotrauka pasakoja savo istorija. Mane zavi jos skiriamas didelis demesys kiekvienai maziausiai smulkmenai: kiekvienai situacijai parinktas tinkamas vaikiukas (sukeitus juos vietomis rodos nuotrauka nebe ta butu), puikiai parinkti drabuzeliai, fonas (beja, pacios tapytas)...

tarkim nuotrauka kurioje mergyte su spalvotais stiklo rutuleliais. Ja galima butu pavadinti "sustok akimirka zavinga" - Loretta Lux isties sustabde akimirka..

Arba kita su 2 kinieciu ar japonu tautybes mergytem... Rodos matai vaikiskus veidukus, o drabuziai tokie nevaikisko stiliaus, tas pats su koju padetimi - vaikai juk taip nestovi, jie juk kazkiek laisvesni uz mus susikausciusius suaugusius. Man si nuotrauka atspindi pacia kultura - butent taip as isivaizduoju tas salis, nors nesu jose buvusi: kazkiek isdidumo, kazkiek pagarbos....

Gal kiek padraikos mintys, bet visa tai tik tam, kad patvirtinti - zaviuosi Lorettos Lux darbais smile.gif

Californiagirl, mano nuomone tavo nuotrauka visai tinkanti temai. Tik man kazkodel noretusi ja truputuka pakarpyti - nukirpciau apie 1,5cm apacios.

Zoom, tavo darbas taip pat patraukiantis demesi. Bet kadangi siandien man uzejo karpymo manija, tai ir tavaja pakarpyciau smile.gif Kazkodel 2 nuotraukas vienoje matau: kaire puse veikia, desine puse taip pat. Bet viduriukas - tuscias, o mano akys krypsta butent ten, kazko ieskodamos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buuuchepaula: 02 rugpjūčio 2007 - 20:47
O man sios fotografes darbai sukelia siurpuli. Asocijuojasi su pomirtiniu gyvenimu (issyk prisiminiau kinofilma "Sestasis pojutis").
Atsakyti
As jos darbu "nesukramtau". Man jie kvepia plastmase.
Papildyta:
QUOTE(-Zoom- @ 2007 08 02, 09:27)
Na akmuo tai akmuo
Su sąlyga, kad betonas - irgi akmuo

Šio savaitgalio kadras

user posted image

Man si albai akmenuota. Masyvus ireminimas vedantis link begales, sunkus ir pasikartojantis perspektyvinis ritmas. Akmenuoti begalybes sargai. Supaustas virsus, slegiantis lyg akmuo ... Na tikrai laabai akmenuota;))
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 02, 00:37)
Isemiau...nepataikusias i tema mirksiukas.gif  biggrin.gif

O cia gal akmeningai temai blush2.gif
user posted image

Sita greicia masyvi ir betonine,nei akmenuota. Nezinau ar su kompozicija cia viskas gerai.labai is konteksto krentavirsutinis desinys kampas. O ir kolonas, gaila, kad susilieja. Kazi kaipatrodytu jei butumjas isskadzius atskirai. man patinka tos lemputes virsuje. Kazkaip lengvina, kelia, trapina. Sustiprina masyvo sunkumai 4u.gif
Atsakyti