Va, čia jau skonio ir technikos dalykai: yra sakykim efektas ir jo atlikimas.
Apskritai kalbant apie vestuvių fotografus ir apdirbimo dalykus...
Kartais fotografai konvertuoja į juodai baltas (skonio dalykas; man asmeniškai ir nuo paties kadro priklauso, ar jam tinka juodai balta ar spalvota pagal mano skonį), bet kokią juodai baltą opadaro fotografas atlikimo technikos dalykas (gražūs šviesumo tonai, ne per tamsūs veidai; tas pat apie sepia, rudai tonuotas foto, tik prisideda tonavimo spalvos parinkimas).
Dalinė juodai balta, kai paliekama dalis spalvota ar prislopinamos spalvos: manau, kiekvienas turi savo požiūrį į tai
Kartais deda šviečiančią miglą, vieni stipresnę, kiti silpnesnę arba to nedaro...
Kai kas daro montažą. Deja, mano nuomone, dažniausiai vestuvinėse foto tai būna grubus montažas, sodinant jaunuosius į žiedus, kišant į vandenį ar dar kur
Esama puikių montažinių darbų
, kurie kartu atrodo ir realiai (geras atlikimas; objektai neatrodo iškirpti ir uždėti), ir kartu nerealiai (sukurtas vaizdas, situacija, pati vaizdo idėja).
Kontrastas: kartais jo būna labai jau daug juodai baltose ar spalvotose foto, kartais dėl prastesnio aparato galimybių saulėtą dieną (ir ne tik; šviesūs objektai (suknelė) išdega, nelieka detalių šviesiose arba tamsių tonų vietose (kostiumas, šešėliai)) - tai dažnai matoma kompaktiniais aparatais darytose nuotraukose
, o kartais dėl fotografijų apdirbimo, kai užkėlus kontrastą gaunama daugybė juodų ir baltų vietų be tonų perėjimų ir detalių
Balti tonai baltai išdegę (suknelė), juodi be detalių (kostiumas). Kartais tai daroma tyčia, bet tai skonio dalykas
Glotninimas... jau minėta. Nesaikingai naudojant, oda atrodo ne tik lygi, glotni, bet ir tiesiog plastmasinė, be jokios užuominos į tekstūrą
Beje, spuogeliams, įkandimams, dėmelėms ir pan. retušuoti naudojamos kitos priemonės.
Kartais... tiesiog matyti, kad fotografija elementariai aiškiai per tamsi ir tiesiog nepašviesinta. Arba aiškiai persūdyta negrabiai apdirbant, montuojant ar dar kas... Dėl to ir sakau, kad Linas ir Inesa, mano nuomone, pateikia geriau apdirbtus darbus nei daugelis fotografų. Bet vistik kur kas geriau tai daro Jeff`as
Su skoniu ir gerai techniškai atliktas apdirbimas, galbūt kartais švelniai saikingai įsūdant šitais ir kitais būdais, yra geras dalykas, padeda išgauti stiprų ir subtilų foto vaizdą
Apdirbimas Photoshop turi būti toks, kad neblaškytų ir pagerintų tą fotografiją
, o ne todėl kad tas efektas gražus
Tai tiek... o tai ir taip daug prirašiau ir gausiu pasiūlymą tai pasilaikyti savo svetainei ir neteršti eterio
QUOTE(kardio @ 2007 08 11, 13:23)
o man kai kur jau per daug to apdirbimo...paziuret grazu...bet nenaturalu...