Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir darbas

QUOTE(marytyy @ 2009 05 09, 11:58)
Būsimos mamytės.... Man labai sunku darbe, esu 2 mėn nėščia, nėra daug, dar tūrėčiau tūrėti daug energijos ir jėgų, tačiau darbe labai sunku.... Darbas prasideda 05,30 ryte ir iki 20,00 val tęsiasi. Na dirbu nekasdien, dvi darbo dvi laisvos ir t.t. tačiau begalo sunku, nes dar stovimas darbas prie aukšto stalo su kompiuteriu.  dažnai galva svaigsta. Viršininkui pasakiau, galvoju gal leis sėdėti, bet ne... Sakė reikėjo galvoti prieš "prisidirbant" .... Jučiuosi labai nusivylusi Lietuva ir jos žmonėmis. Nejau negalimas čia lauktis?  unsure.gif

doh.gif oho... Labai tave užjaučiu, bet nuo to tau tikriausiai nei geriau, nei blogiau unsure.gif Aš tikrai irgi imčiau tokiu atveju biuliotenį, visgi įpusėjus trečiam mėnesiukui ar prasidėjus ketvirtam, tikrai jausiesi geriau ir galėsi darbdaviui įrodyti, kad ir nėščia moteris gali būti energinga, graži, darbinga ir produktyvi thumbup.gif Sėkmės ir laikykis nestuke.gif
Atsakyti
siaubas, lauki lialio, tai reiskia prisidirbai? g.gif proto jam niekas neidirbo, asilas kazkoks, siaubas, kaip nervina tokie...
o gal reikia pasikonsultuoti su darbo insp. apie sita stovejima? ar tai nekenksminga salyga? nebus lengviau ir sulaukus antro ar trecio trimestro, nes sunkejantis pilvukas tikrai neleis lengvai stoveti... tikrai reikia pakalbeti su darbo inspekcija
Atsakyti
Aha, pasirodo dar ir tokiu darbdaviu yra verysad.gif Kaip sitaip galima elgtis, kankinti nescia moteri su tokiomis darbo salygomis, suprantu kaip jautiesi. as darbe sedziu visa diena prie kompo, bet griztu namo vos gyva, o jei reiketu stoveti doh.gif
Atsakyti
Labukas visoms, cia buvo panasi tema. Ir man buvo darbe ne pyragai kai pasakiau,kad laukiuosi , bet is karto atnesiau pazyma. Mane vedeja draske kiek galejo, kai mane pykino ir man buvo silpna net pastoveti darbe. Dirbu as gyvuneliu parduotuvej,ir valyt gyvunus budavo nelengva,liepe imtis biuleteni, bet neemiau kentejau. Kai tas pykinimas praejo ,praejo ir mano silpnumas atsigavau ir pradejau dirbti taip energingai kaip ir anksciau. Ji pasake,kad dabar neturi prie ko prikibti. Bet uz toki ziauruma as zmogui neatleisiu niekada, cia zmogiskumo reikia tureti. Is tikruju Lietuvoje netoleruoja nestukiu ir ne tik,kad joms nepalengvina darbo,kai kurie darbdaviai dar ir isdrasko. mad.gif
Dabar mano darbo laikas arteja jau i pabaiga galima ir taip teigti,dekretines man rugpjucio13d,. o ji mane varo atostogu birzelio pradzioj. As paklausiau buahalterijoj kiek man priklauso atostogu ir ar as ju galiu iseiti pries dekreta, tai man atrase,kad galiu iseiti atostogu liepos 17d. Tai vel nauja kliutis pasipriesinti vedejai ir pasakyti,kad neisiu atostogu tada kada jai patogu,eisiu atostogu liepa ir taskas, nes man su dvynukais isvaikscitoi yra itin sunku,jau dabar greitai pavargstu ir skauda pilvuka kai tik pervargstu,tai nezinau kaip dar reikia istverti... bandysiu derinti dar su gine,ji man gali pratesti atostogas su pazyma arba isduoti biuleteni dar iki atostogu,taip gal ir istemsiu iki dekreto. g.gif
va taip va merginos,kiekviena kovojam savaip ir linkiu visoms buti stiprioms ir kovoti uz savo teises. Kaip tai darau ir pati. nestuke.gif
Atsakyti
Kai pasiziuri aplinkui, kad ne vien pas mane baisu, bet pas kitas jus dar baisesnes darbo salygos.
Laikykimes merginos, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Aš tai apšalus likau, kai tiek čia visko perskaičiau blink.gif
Pasiskaitykit darbo kodeksą, mes turim labai daug teisių, ir darbdaviai negali taip elgtis. Mums dabar 21 savaitė nestuke.gif . Galiu išeiti pas gydytoja visada, kai to reikia - tai numatyta darbo kodekse:
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334
Pasiskaitykit:
278 straipsnis. Motinystės sauga
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
ir t.t. su paieška galit rasti ir daugiau punktų Darbo kodekse, kokios mūsų teisės.
Negalima taip kentėti ir plėšytis
Džiaugiuosi, kad mano darbdavys ir bendradarbiai(beje visi vyrai) yra pakankamai išsilavinę ir civilizuoti, kad suprastų mano padėtį.
Laikykitės
Atsakyti
Darbdaviai daug ką privalo padaryti,bet tie patys įstatymai nėra visiškai palaikantys nėščiasias.
Pavyzdžiui dėl darbo valandų g.gif Darbdavys gali sumažinti darbo krūvį,valandas ir etc., BET jis tada neprivalo mokėt tokios pačios algos,o drąsiai ją gali mažinti,nes darbo val sumažėja ir pan.
Kiekviename įstatyme yra spragų,kurias nekvailas darbdavys panaudos savo naudai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 05 13, 09:13)
Darbdaviai daug ką privalo padaryti,bet tie patys įstatymai nėra visiškai palaikantys nėščiasias.
Pavyzdžiui dėl darbo valandų g.gif  Darbdavys gali sumažinti darbo krūvį,valandas ir etc., BET jis tada neprivalo mokėt tokios pačios algos,o drąsiai ją gali mažinti,nes darbo val sumažėja ir pan.
Kiekviename įstatyme yra spragų,kurias nekvailas darbdavys panaudos savo naudai doh.gif

Nu jo.... DARBAS TAI DARBAS, BET KUR ŽMOGIŠKUMAS.... ???? doh.gif Kaip jis gali sakyti, jog PRISIDIRBAU, juk man ne 16 metų... ir išteku greitai... juk vaikutis tai stebuklas unsure.gif
Papildyta:
O gal žinote kas nors kaip su išmokomis? Jei aš gaunu 1100 lt nekintamos dalies + prisideda nuo apyvartos ir išdirbtų valandų apie 400-600 lt Tai ką man mokės per dekretines? ar tik tą nekintamą dalį 1100 lt ar daugiau? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(marytyy @ 2009 05 13, 13:31)
Nu jo.... DARBAS TAI DARBAS, BET KUR ŽMOGIŠKUMAS.... ????  doh.gif  Kaip jis gali sakyti, jog PRISIDIRBAU, juk man ne 16 metų... ir išteku greitai... juk vaikutis tai stebuklas  unsure.gif
Papildyta:
O gal žinote kas nors kaip su išmokomis? Jei aš gaunu 1100 lt nekintamos dalies + prisideda nuo apyvartos ir išdirbtų valandų apie 400-600 lt Tai ką man mokės per dekretines? ar tik tą nekintamą dalį 1100 lt ar daugiau?  blink.gif

Nenoriu "priburti arabu", bet kaip as suprantu istatyma, tai ima vidurki dabar jau is 9 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(BAiste @ 2009 05 13, 11:16)
Nenoriu "priburti arabu", bet kaip as suprantu istatyma, tai ima vidurki dabar jau is 9 menesiu.

nuo liepos 1d. ims metų vidurkį mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Jums mamytės už patarimus, padrąsinimus ir už savas istorijas... tikėkimės bus viskas gerai mirksiukas.gif

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti

Mano istorija su darbdaviu yra labai gera palyginus su kai kuriu jusu. Dirbu biudzetineje istaigoje, savo virsininkui pasakiau, kad laukiuosi gal kokiu 11 sav., nes reikejo laisvu dienu vestuvems, tai teko pasisakyti. Sureagavo labai normaliai, tik paprase, kad pati pasisakyciau direktoriui, nes nesu eilinis darbuotojas istaigoj. Direktoriu pasakiau 13 savaite, tai jis tik pasveikino, sake saugotis, kalbetis su vaikiuku ir ilsetis. Darbo tikrai nepadaugejo, dirbu kaip ir anksciau, ir savijauta nebloga, kai itampos dre nera. Net pazymos pristatyt nereikejo, nors esu ja issiemusi:) Dabar laukiu dekreto ir atostogu, nes dar turiu nemazai, taigi liko tik 3.5 savaites:)))

Linkiu ir kitoms tokiu darbdaviu ir jei maniskiai butu labai nepatenkinti ir krautu papildomo darbo, iskart kreipciausi i darbo inspekcija, nes istatymus ismanau ir musu teises puikia zinau. Ir kazkas rase, kad drbdavys gali sutrumpinti darbo laika nesciajai ir nemoketi uz ta laiko dabo uzmokescio tai nesamone, tai gali padaryti nebent pacios nestuke.gif prasymu tongue.gif Taip kad mokekit uz save pakovoti ir vskas bus thumbup.gif
Atsakyti