QUOTE(marytyy @ 2009 05 09, 11:58)
Būsimos mamytės.... Man labai sunku darbe, esu 2 mėn nėščia, nėra daug, dar tūrėčiau tūrėti daug energijos ir jėgų, tačiau darbe labai sunku.... Darbas prasideda 05,30 ryte ir iki 20,00 val tęsiasi. Na dirbu nekasdien, dvi darbo dvi laisvos ir t.t. tačiau begalo sunku, nes dar stovimas darbas prie aukšto stalo su kompiuteriu. dažnai galva svaigsta. Viršininkui pasakiau, galvoju gal leis sėdėti, bet ne... Sakė reikėjo galvoti prieš "prisidirbant" .... Jučiuosi labai nusivylusi Lietuva ir jos žmonėmis. Nejau negalimas čia lauktis?
pirmus tris menesius nera energijos ir miego taip norisi, kad atrodo nulusi vidury dienos, bet sodrai reikia moket tam, kad gautum dekretinius, tai pasistenk padirbeti, o per laisvas miegok per dienas ir naktis. ir paklausk pas gine ar nepakenks stovet po tiek valandu, be to, pristatyk darbdaviui med pazyma apie nestuma, kad nesugalvotu is darbo ismest...
Papildyta:
QUOTE(seava @ 2009 05 09, 12:30)
kaip tik pacioj pradzioj buna labai sunku, nieko keisto,kad neturi energijos ir jegu ,o ir darbas pas tave siaubingas, sitiek valandu nelegalu dirbt net ir ne nesciai! gal bandyk i darbo inspekcija kreiptis. keista kaip tu isvis istveri.
as Lietuvoj net ir nerizikavau tapt nescia, del darbo maniskis buvo normalus, bet materialiai niekaip neissitekom,kad vaikiuka pradet. todel palikom tevyne.
o tau linkiu stiprybes. butinai ieskok iseities ir pagalbos.imk bilioteni, o darbdavi toki tai tikrai reikia darbo inspekcijai skust!!!
ant biuletenio penkis menesius neissedesi, o situacija dabar tokia, kad su darbdaviais geriau nesipykti. man teko kreiptis i darbo inspekcija, nieko jie nepadejo.
Papildyta:
QUOTE(doremifasolasi @ 2009 05 09, 12:28)
gyvuliai kažkokie, antžmogiai. gal galėtum biuletenį pasiimti ir tiesiog pailsėti? o gal galėtum paviešinti?(nors turbūt nenorėsi). siaubas kaip papiktino.
nemanau, kad ir vėlaiu pagerės tokiam stovimam darbe, juk kuo toliau, tuo sunkiau ant kojų išstovėti taip ilgai. zinoma, tokie viršininkai tik ir bijo nėštumų, bet...apskalpuoti galima...asilus tokius
na ir kokiu budu tu juos apskalpuosi? bijos jie taves, manai? DK 278 straispsnis veikia tik teoriskai...
labai visos krutos kitus pamokyt kaip sokinet, turbut nezinot kai darbe taip nervus istampo, kad nuo nervu normalus nestumas pereina i gresianti persileidima.