Sveikos,
Labai reikia jusu patarimu!
Neseniai suzinojau kad laukiuosi. Pas gydytoja dar nebuvau.
Man ir anksciau buvo sunku dirbt - dirbu maisto prekiu parduotuveje, kulinarijos skyriuje. Tenka nuolat kilnoti sunkius kibirus ir bliudus su salotom, kibirai sveria po 3-10 kg, buna ir 15 visa diena reikia stovet ant koju. Nekilnoti negaliu, nes dirbu viena, uz mane to niekas nepadarys. Reikia nuolat lankstytis, kai zmogus papraso ideti to ar kito. Zodziu darbas tikrai sunkus, po 12 val.
Bendradarbe pasakojo, kad dirbo viena mergina budama nescia, tai ji dirbo kaip ir kitos, jokiu uolaidu neturejo. Kai jai buvo per sunku lankstytis - dave "lengvesni"darba - lakstyt po visa parduotuve, tai pavalyt kazka, tai padet kam nors, tai indus ar suvenyrus ant lentynu kraut...
Man vis tiek atrodo per sunku, bijau kad vaikeliui nepakenkciau. Ar gali gydytojas duot biliuteni ar isleist i dekreta anksciau?
Jei negali, ko as galiu reikalaut darbe?nes valdzia tokia, kad reikia butent "reikalaut", kitaip dirbsi kaip ir visi.
gal kam buvo panasiai?
Pagal DK, tokiu atveju turėtų išleisti mokamų atostogų iki pat dekreto Tik klausimas, ar taip lengvai išleis. Kiek supratau, darbdavys nelabai geranoriškas. Kad tik netektų išgirsti pasiūlymo išeiti iš darbo Bet kokiu atveju, pirmiausia gauk iš gydytojos kokį nors dokumentą, patvirtinantį faktą ir tada aiškinkis.
Pasikalbėk su gydytoja. Gal ji gali išrašyt atleidimą nuo darbo ar kažką panašaus.
Gydytoja gali ir privalo tau prasant parasyti darbovietei pazyma del atleidimo nuo tam tikro darbo. Manau pateiksi darbdaviui ir issispres viskas.
Mano gydytoja sake, kad pagal viska negalima isleisti i dekreta anksciau nei 30 sav. Jei butu patikrinimas, tai gydytoja "nukentetu". Iseitis - biuletenis.
sveikutes na .o man isvis nesamone yra.jus dziaukites kad 6-7men i dekretines iseinat ,nes man isviso ziaurei yra. as gyvenu airijoje dirbu makdonelde vakarais .tai ten reik viska tvarkyt grindis plaut siukliu maisus keit ir .t.t o man 7-8men jau..o airijoj nescios dirba likus 2sav pres gimdyma.. as skaitau neimano isdirbt tai kita men 1d einu pas gyditoja lapelio imt i neapmokamas atostogas .nes lb sunku dirbt..ir apmokamu atostogu doda tik 28sav.. tai levai cia..
Papildyta:
kokie lietuvoj istatymai yra nzn.bet jai boso paprasai lengvesnio darbo ir jis tau privalo dot.na tokoj kaip lietuvoj nesulauksi o jai jis negali dot tai gyditojai pasakai ji kazka israso sedi namie ir tau uz tai pinigus moka..cia taip siaures airijoj yra..o del lietuvos as manau gali nueit pasidomet kazkur.. vistiek gi lietuva ir turi kazkokius neciom istatymus.
Papildyta:
kokie lietuvoj istatymai yra nzn.bet jai boso paprasai lengvesnio darbo ir jis tau privalo dot.na tokoj kaip lietuvoj nesulauksi o jai jis negali dot tai gyditojai pasakai ji kazka israso sedi namie ir tau uz tai pinigus moka..cia taip siaures airijoj yra..o del lietuvos as manau gali nueit pasidomet kazkur.. vistiek gi lietuva ir turi kazkokius neciom istatymus.
O pazyma nest direktorei ar i personalo skyriu?
Ziauriai bijau, nezianu kokia bus reakcija, nors bandomasis jau baigesi, nesakys kad vien del to isidarbinau.
O biliuteni duotu jei apsakyciau kad per sunku dirbt? Ar ji visam nestumui duoda? ar kaip?/Jei dirbau 3 men, pastojau ir dirbsiu iki dekretiniu, ar man priklauso atostogos uz pusmeti?
Ziauriai bijau, nezianu kokia bus reakcija, nors bandomasis jau baigesi, nesakys kad vien del to isidarbinau.
O biliuteni duotu jei apsakyciau kad per sunku dirbt? Ar ji visam nestumui duoda? ar kaip?/Jei dirbau 3 men, pastojau ir dirbsiu iki dekretiniu, ar man priklauso atostogos uz pusmeti?
As taip pat dirbu darba, kuriame nemazas fizinis kruvis, be to nuolatiniai fizinio pasirengimo pratimai. Kazkur apie trecia nestumo menesi gydytojojai paaiskinau situacija apie darba t.y. koki dirbu, kiek valandu ir pan. ir paprasiau parasyti man pazyma apie nestuma su rekomendacijomis darbui. Ji ta ir padare. Mano darbdaviui to pakako Nors, gine sake, jei darbdavys butu labai jau nesukalbamas, tai tuomet rimtesne pazyma jau israsytu kazkokia speciali gydytoju sudaryta komisija O dekretiniu isleisti gali tik kokiom dviem trim dienom ansciau
Bet pirmiausia tu pakalbek su gygytoja ir paskui jau nebijok pakovoti uz save ir savo pilvuka!
Bet pirmiausia tu pakalbek su gygytoja ir paskui jau nebijok pakovoti uz save ir savo pilvuka!
Sveikutes
Gal kas galetu is jusu padet jeigu nestumas rizikos grupei priklauso?tai gal i mot.atostogas anksciau isleistu
Sveikutes
beja laikas jau atsake teko jau pagulet ligonineje gresentis Daktares zodziais reik traukt iki mot.atostogu nedarbinguma jeigu noriu issaugoti angeliuka
beja laikas jau atsake teko jau pagulet ligonineje gresentis Daktares zodziais reik traukt iki mot.atostogu nedarbinguma jeigu noriu issaugoti angeliuka
sveikutes jai darbas sunkus ir jis kelia pavoju leliukui tai gyd tikrai gali isleist y dekreta anksciau,o tas pazymas kur israso y darboviete del lengvesnio darbo kruvio tai ne kiekvienas darbdavys y ja ir kreipia demesi.as pati del darbo kruvio turejau gresianti ir po to 2 men prabuvau ant biliotenio,tai is darbo skmbino ir klausdavo ar negana but ant biliotenio,kad nera kam dirbt ir pan o kai pradejau dirbt tai ir niekam nebuvo idomu kad man sunku,kad daug ko negaliu daryt ir pan.tad pakalbejau su gyd ir y dekreta mane isleido biski anksciau,tai labai tuo dziaugiuosiu tad busimos mamytes,nenusileiskit ir kovokit uz savo ir busimo leliuko sveikatele,juk ji visu svarbiausia
QUOTE(Edgarita @ 2008 12 17, 13:12)
sveikutes jai darbas sunkus ir jis kelia pavoju leliukui tai gyd tikrai gali isleist y dekreta anksciau,o tas pazymas kur israso y darboviete del lengvesnio darbo kruvio tai ne kiekvienas darbdavys y ja ir kreipia demesi.as pati del darbo kruvio turejau gresianti ir po to 2 men prabuvau ant biliotenio,tai is darbo skmbino ir klausdavo ar negana but ant biliotenio,kad nera kam dirbt ir pan o kai pradejau dirbt tai ir niekam nebuvo idomu kad man sunku,kad daug ko negaliu daryt ir pan.tad pakalbejau su gyd ir y dekreta mane isleido biski anksciau,tai labai tuo dziaugiuosiu tad busimos mamytes,nenusileiskit ir kovokit uz savo ir busimo leliuko sveikatele,juk ji visu svarbiausia
o gal zinai kaip jie apskaiciuos dikretines jei as 3 men iki mot.atostogu ant bilitenio???