o gal yra kur pasiskaityti konkreciai apie tuos veiksnius kenksmingus,su kuriais negali nesc dirbti?
QUOTE(undinėle @ 2007 07 18, 11:32)
o gal yra kur pasiskaityti konkreciai apie tuos veiksnius kenksmingus,su kuriais negali nesc dirbti?
O tai tu kazka dirbi, kad manai neturetum? as manau, kad yra dar ir kitas budas, ne tik istatymais gintis, bet ir susitarimas su darbdaviu kartais geriau suveikia negu tie istatymai, kai pradedi kaisioti panosej istatymus tai tik putas leisti pradeda O jei graziuoju pasakai, kad va esi ir kad tavo vaikutis dar per mazas patirti toki stresa ar toki darbo grafika ar pan. Na manau zodziai kartais geriau veikia
Merginos, o ką manot apie mano situaciją Aš dirbu pardavėja - konsultante, darbe tenka pakilnoti sunkumus (nelabai didelius, bet vis gi), klientai kasdien būna, kad išnervuoja, darbo valandos ilgos (po 12 val per dieną), normaliai negaliu pavalgyti, dar ir rankas dažnai kilnoju Ar kenktų mano darbas neštumui? Nuo kurio mėnesio anksčiausiai galėčiau išeiti neštumo atostogų?
o kauip tada reaguot i tai ,kad mano darbas su arkliais? yra dvi kates,kurios pacios eina prie zmogaus,nes tokis ju veisle,kad be zmogausne pro kur. zinau kad kai nescia tai kaciu turi vengti,bet kaip su arkliais? kailio zymiai daugiau. plius vienas kaip tik pasigavo grybeli,kuri turi plaut,kaili valyt. zodfziu dirbi ir tiek. jei butu mano valia nuo pat suzinojimo kad esu nescia eiciau lauk. bet dabar turi sedet ir dirbt. silosa tampai,dulkes kasdien po du kartus dienoj. nes ryte tvarkai gardus, vakare valai arklius. zodziu fantastines salygos. na galiu pasiguosti tik tuo kad neilgai man liko . dar menuo ir keliausiu namo. tikiuosi tie pora menesiu mano maziui nepakenks.
o kaip jei as dirbu vadybininke ir didziaja dali turiu vazineti automobiliu.. kaip tada?
Pas mane irgi problemele su darbo salygomis. Zadu eiti pas darbdavi prasyti, kad perkeltu kur nors kitur, nes kenksmingos darbo salygos kur as dabar dirbu. Zinau, kad nescioji negali dirbti naktineje pamainoje. Taip pat pagal istatyma, nescioji negali dirbti daugiau, nei 8 valandas per para. Zinokit ir reikalaukite savo teisiu
QUOTE(braskiux @ 2008 04 15, 18:00)
Nėščiosioms geriausia iš viso nedirbti, o vaiką saugoti ir auginti. Aišku visos driba nes nori iš sodros daugiau pinigėlių gauti, bet manau yra kitų būdų, o ne žalojant savo ir vaiko sveikatą.
Ar jūs manote kitaip?
Ar jūs manote kitaip?
Aš manau, jei nėštumas be komplikacijų, ir darbas ne kenkmingomis sąlygomis, tai tikrai nekenkia. Aš pati kaip tik geriau jaučiuosi, kai dirbu, kas rytą ir vakarą gaunasi priverstinis pasivaikščiojimas į darbą ir atgal. Kas tikrai į sveikatą o jei nedirbčiau - garantuoju - neprisiversčiau.
O apie nėščiosioms ir maitinančioms kenksmingų darbo sąlygų ir pavojingų veiksnių sąrašą kalba 278 darbo kodekso straipsnis, šį sąrašą turėtų būti patvirtinusi Vyriausybė. Deja, man jo rasti nepavyko, bet manau, kad toks turėtų būti...
Rimtai pagalvojus, tai iš vis nėščiai negalima dirbti. Net jei sąlaygos nepavojingos, jei darbas fiziškai nesunkus, bet vis tiek kiekvienas darbas neapsieina be stresų O tai, kaip mes visos žinom, yra blogai
Dar ką pastebėjau, tai ypač žiemą vaikšto į darbą gripuojantys darbuotojai, kuriems nerūpi, kad šalia yra nėčia moteris...
na ką padarysi, juk nepaslėpsi gi dabar kokioj nors negyvenamoj saloj
Dar ką pastebėjau, tai ypač žiemą vaikšto į darbą gripuojantys darbuotojai, kuriems nerūpi, kad šalia yra nėčia moteris...
Rimtai pagalvojus, tai iš vis nėščiai negalima dirbti. Net jei sąlaygos nepavojingos, jei darbas fiziškai nesunkus, bet vis tiek kiekvienas darbas neapsieina be stresų O tai, kaip mes visos žinom, yra blogai
Siaip tai rimtai pagalvojus stresu pilna ne tik darbe: isvaziavai i gatve - koks asilas "uzkiso" ar vaikas ne per pereja i gatve pries pat masina isbego - jau ir stresas, nuejai i parduotuve - paziurejai i mesos kaina - stresas, nedirbi - negauni algos - velgi stresas (tokiu atveju nuo "paziurejai i mesos kaina" turbut isvis infarktas istiktu) ir t.t. ir t.p. Cia del tu stresu dar daug ir nuo pacio zmogaus jautrumo/po***izmo priklauso kaip i ka reaguoja. O jei jau taip pradet mastyti tai tada isvis geriausia butu iskart i grabeli gultis ir dangciu uzsivozt
O del ziema i darba einanciu gripuojanciu tai jau tikra teisybe. Pati net du sykius ziema is bendradarbiu bacilu buvau pasigavus. Na bet ka darysi - kai nesilaukiau pati gi irgi daznai sirgdama i darba eidavau, tai dabar nepradesi aiskint kazkam, kad buk malonus - sirg namuose O be to velgi - lygiai taip pat ir ne darbe gali tave kas "apciaudet" ar vyras is savo darbo liga namo "parnesti".....
QUOTE(undinėle @ 2007 07 11, 23:15)
niekas nieko nezinot?
nesciosioms negalima kelnotis pervargti tampytis reikia labai saugotis
As irgi esu nestuke ir nzn ka man daryti, dar kol kas esu studente, bet geguzi baigiu. Kaip man su tais darbais? juk nepriims niekas trecio menesio nestukes?