Laba diena,
Norėjau pasiklausti. Peršalau ir labai sloguoju, kiek pakosčiu. Kelis vakarus kaitinau kojas vandeny su druska. tai man padeda atkimšti užgultą nosį. Bet viena draugė pasakė, kad nėščiom negerai kaitinti kojas.
Ar taip?
Ačiū
Nėra tokių tyrimų, kurie patvirtintų konkrečią tokių chemikalų žalą, bet nėščiajai rekomenduojama vengti ilgalaikių kontaktų su aktyviomis cheminėmis medžiagomis.
Kaitinti kojas tikrai galima.
kadangi planuojame vaikeli pradejau gerti vitaminus PREGNACARE. taciau apstebejau kad pasidare labai jautrios krutys, net po menstruaciju visiskai nepraeina skausmas ir jautrumas. beto labai padidejo jos .praeita menesi dar iskenciau, bet si menesi dar baisiau, visos liemeneles per mazos, miegoti patogiai negaliu ir t.t. as linkusi tai susieti su vitaminais, kuriuos pradejau gerti. gal pakaktu gerti tik foline rugsti ir dar kokius nors reikalingiausius vitaminus? ka patartumete dar gerti be folines rugsties? ir ar problemos kilusios su krutimis gali buti nuo vitaminu?
aciu jums gydytoja
aciu jums gydytoja
Šiandien pasijutau ne kaip, skauda gerklę, krečia šaltis, galvą skauda.Vaistinėje nusipirkau homeopatinį preparatą nuo gripo "oscillococcinum" ir čiulpiamų pastilių nuo gerklės "Isla-moos".Laukiuosi 12 savaičių.Ar išgėrusi šių vaistų aš nepakenkiau savo leliukui?
Neteko susidurti su tokiu šalutiniu vitaminų poveikiu, bet visko gali būti. Manau, kad tokiu metų laiku normaliai maitinantis užtenka gerti tik folio rūgštį.
Tikrai nepakenkėte.
Laba diena,
Kasdien skaitau ir klausinejuosi apie skiepus nuo gripo nesciosioms, susiduriau su galybe nuomoniu:
kategorisko NEGALIMA, ir uztikrinto GALIMA.
Teko skaityti, kad nesciosiosm antrame trimestre ypatingai rekomenduojama skiepytis nuo gripo.
Kitur radau, kad nesciasias skiepija inaktyvuotomis "lengviausiomis" vakcinomis.
Tai kaip is tiesu? Galima, ar negalima?
Jei galima, tai iesokoti kazkokios inaktyvuotos?
Kada skiepytis, jei man 12 savaiciu tik tik suejo? Gal palaukti iki14 kokios?
Labai laukiu jusu atsakymo, nes karta jau ipusejes nestumas baigesi nelaimingai tikriausiai nuo gripo.
Aciu.
Kasdien skaitau ir klausinejuosi apie skiepus nuo gripo nesciosioms, susiduriau su galybe nuomoniu:
kategorisko NEGALIMA, ir uztikrinto GALIMA.
Teko skaityti, kad nesciosiosm antrame trimestre ypatingai rekomenduojama skiepytis nuo gripo.
Kitur radau, kad nesciasias skiepija inaktyvuotomis "lengviausiomis" vakcinomis.
Tai kaip is tiesu? Galima, ar negalima?
Jei galima, tai iesokoti kazkokios inaktyvuotos?
Kada skiepytis, jei man 12 savaiciu tik tik suejo? Gal palaukti iki14 kokios?
Labai laukiu jusu atsakymo, nes karta jau ipusejes nestumas baigesi nelaimingai tikriausiai nuo gripo.
Aciu.
Atskirų gydytojų nuomonių tam tikrais klausimais gali būti įvairių, tačiau šiuolaikinė medicina turi remtis mokslo įrodymais pagrįsta klinikine praktika. Taigi, tam kad pasakyti "galima" ar "negalima" turi būti atlikti multicentriniai tyrimai. Tokie tyrimai nėra atlikti, tačiau kai kurie gamintojai teigia, kad ribotais nėščiųjų tyrimų duomenimis žala vaisiui nenustatyta, ir ,jei yra būtynybė, nėščiąją galima skiepyti bet kuriuo laiku.
Taigi galutinai apsispręsti turite Jūs pati. Tačiau, jei nuspręsite skiepytis, pasirinkitę tą vakciną, kurios gamintojai anotacijose būtent ir pateikia šią nuorodą.
Taigi galutinai apsispręsti turite Jūs pati. Tačiau, jei nuspręsite skiepytis, pasirinkitę tą vakciną, kurios gamintojai anotacijose būtent ir pateikia šią nuorodą.
Labadiena,
Turiu problemėlę kuri neduoda ramybės. Jaukelinta naktis pabudusi kelnaitėse ranu kirmėlaičių. Nuo ko jos galėjo atsirasti?Ką daryti kad jų nebūtų?ar tai kenkia mano nėštumui?Kiek pamenu ir pačioj nėštumo pradžioje jų buvo. Ką daryti?
Ačių už atsakymą ir patarimus
Turiu problemėlę kuri neduoda ramybės. Jaukelinta naktis pabudusi kelnaitėse ranu kirmėlaičių. Nuo ko jos galėjo atsirasti?Ką daryti kad jų nebūtų?ar tai kenkia mano nėštumui?Kiek pamenu ir pačioj nėštumo pradžioje jų buvo. Ką daryti?
Ačių už atsakymą ir patarimus
Žarnyno parazitai sukelia organizmo intoksikaciją, todėl visada gydyti reikia. Dauguma medikamentų iš žarnyno nesirezorbuoja, todėl gali būti naudojami ir nėštumo metu. Kreipkitės į šeimos gydytoją, kad nustatytų kokios tai kirmėlės, ir skirtų atitinkamą gydymą.
Laba diena Mano klausimas toks: mano drauge profilaktishkai vartojo joda ir tuo metu pastojo. Nutrauke jodo vartojima kai testas patvirtino nestuma. Jos ginekologe pasake, kad jodas galejo blogai itakoti vaisiaus vystymasi, norejo ja siusti pas genetikus. Dabar jaj 17 sav. Ji pakeite gydytoja. Viskas tvarkoj. Bet jodas tapo jos paranoja. Ar galejo tas jodas kaip nors vaikeliui pakenkti? Aciu uz atsakyma