Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir skiepai

Galima.
Atsakyti
Gali buti, kad pastojau, dar nesu tikra (per anksti daryti nėštumo testą). Prieš tai man pasireiškė alerginė reakcija. Buvo išrašyta "altiva 180", ar galiu baigti gerti šiuos vaistus? Jei išaiškės, kad pastojau ar nepakenks šie vaistai vaisiui?
Atsakyti
Pasitatkite su alergologu, ir jei dar reikia, gydymą tęskite.
Atsakyti
Sveiki,

Norejau paklausti, ar galima nestumo metu tepti Voltaren gel skaudanti raktikauli? Pagrindine jo sudedamoji dalis diklofenakas. O kaip del Fastum gel?

Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Ir vieną, ir kitą preparatą naudoti galima.
Atsakyti
labas vakaras smile.gif

Norėčiau Jūsų paklausti ,ar vaistas Duphaston gali būti išrašomas nestuke.gif-ei , ( prieš tai buvo keli nesivystantys neštumai), kaip priemonė kad tai nepasikartotų?

ačiū už atsakymą
Atsakyti
Šis preparatas skiriamas, kai įtariamas progesterono trūkumas antroje ciklo pusėje, bei nėštumo pradžioje.Tuomet moteris negali pastoti, arba įvyksta ankstyvas persileidimas. Nesivystančio nėštumo priežąstys dažniausiai būna kitos, tačiau nenustačius jų aiškiai, galima bandyti skirti ir šį vaistą.
Atsakyti
Laba diena,

Norėčiau, kad išsklaidytumėt mano abejones... Esu nėščia 6 - tą savaitę, gydytoja paėmusi tepinėlį nustatė makšties uždegimą ir paskyrė 6 Polyginx kapsules, bet...perskaičiau vaisto instrukciją ir suabejojau, nes nėštumo metu jų vartoti nepatariama. blink.gif

Kaip man elgtis? Ar pasitikėt gydytoja ar vaisto gamintojais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babulencija: 27 spalio 2005 - 15:34
Laba diena,

Norėjau paklausti, ką galvojate apie nėščiųjų skiepijimą nuo gripo? Ar tai labai pakenktų vaikučiui. Skiepijama būtų preparatu FLUARIX. Informacijoje apie šį vaistą radau: Riboti nėščiųjų skiepijimo duomenys nerodo, kad vakcina nepalankiai veiktų vaisių ir motiną. Šią vakciną galima skirti nuo antrojo nėštumo trimestro. Nėščiąsias, kurioms dėl sveikatos būklės yra padidėjusi gripo komplikacijų rizika, rekomenduojama skiepyti neatsižvelgiant į nėštumo laiką.

Atsakyti
Beveik visų vaistų anotacijose asite nuorodas, kad nėščioms nerekomenduojama.Tiesiog taip farmacinės kompanijos apsidraudžia nuo galimų juridinių jiešknių.Bet kuriuo atveju infekcija lytiniuose takuose yra labai pavojinga - gali įvykti persileidimas. Todėl patarčiau paklausyti gudytojos.
Atsakyti
Tam, kad pasakyti, ar kenkia vaikučiui, ar ne, turi būti atlikti tyrimai. Kaip matote, gamintojas,atlikęs tyrimus, teigia, kad vakcina vaisiui nekenkia, todėl aš neturiu jokio pagrindo teigti, kad yra atvirkščiai. Taip kad rinktis turite Jūs pati.
Atsakyti
Sveiki,

Gal zinote, ar turi koki nors poveiki besilaukianciai mamai chemikalai (ivairiausi valikliai, nuriebalintojai, balikliai ir t.t.). Kalbu ne apie laikinus kontaktus su jais, o apie tai, kai su jais yra dirbama visa diena. Ar gali pakenkti besilaukianciai mamai ar kudikelio vystymuisi?

Dekoju.
Atsakyti