Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir skiepai

Retkarčiais galite išgerti bet kurį Jums padedantį vaistą.
Atsakyti
Laba diena, gydytoja,
Turiu jums kelis klausimus:
1. Esu apie 4 sav. nėščia, sužinojau tik vakar. Visą nėštumo laikotarpį ir prieš pastojant( 2 savaites) vartojau Dotur 100 mg tabletes - 1 tabl. 1 kartą dienoj (išrašė dermatologas nuo spuogų). Dabar labai bijau, kad doxycyclinum galejo pakenkti vaisiui, kadangi informaciniame lapelyje parašyta jog nėštumo laikotarpiu jį vartoti draudžiama. Kokiu būdu galima tai nustatyti? Ar atliekami kokie nors tyrimai? Kaip sužinoti ar vaikelis gims sveikas?Ar visi antibiotikai kenkia vaisiui?
2. Mano kraujo grupė O(I) Rh - neigiamas. Ar reikia imtis kokių nors priemonių?
Iš anksto dėkoju už atsakymus... smile.gif
Atsakyti
Jau 33 sav. kaip laukiuosi ir staiga pirmą kartą mane užpuolė pūslelinė, paraudo per visą skruostą palei akį, kreipiausi i odos gygytoja, tai išrašė vaistų Fucidin H kremo ir liepė tepti 4 dienas ir po to laukti, as taip ir padariau (jau praėjo savaitė laiko), tačiau ta pūslelinė su kiekviena diena vis plečiasi, jau ir palei lūpą, palei nosį, o šį rytą ir ant akies pabėrė, žinau,kad ši liga tęsiasi 2-3 sav., tačiau gal galiu kaip nors sau padėti, kokiais nors vaistais patepti, nes man labai labai neramu. Kadangi pūsleleės sproginėja, tai labai norisi veidą kuom nors nuplauti, aš vis pavalau ramunėlių nuoviru, bet gal taip negerai?
Ar galima vartoti kokius nors vaistus nėštumo laikotarpiu, ar visgi visi vaistai nuo pūslelinės yra per stiprūs ir gali pakenkti vaikučiui?

Ačiū

Kristina
Atsakyti
1.Tokiu laiku gerti vaistai jokio poveikio vaisiui dar neturėjo.
2.Jei vyro Rh+, reikia tirti kraują dėl antiRh antkūnių. Paprastai pirmo nėštumo metu jokių problemų nebūna.
Atsakyti
Visus vietiškai naudojamus vaistus, t.y. tepalus, kremus, nuovirus naudoti galima, ir netgi reikia. vaisiui tai tikrai nepakenks.
Atsakyti
Miela gydytoja,

Norėčiau išsiaiškinti tokį dalyką. Man nuo bet kokios didesnės įtampos ar nepavalgius laiku stipriai įsiskauda galva, taip vidutiniškai nutinka 2-3 kartus per mėn. Tokiu atveju be vaistų apsieiti negaliu. Jau seniai ieškau sau pačių „nekalčiausių“ ir veiksmingiausių vaistų, ir susidūriau su vienu faktu, kurio nesuprantu. Gydytoja man siūlė paracetamolio (500 mg) tabletes, jas paprastai ir geriu. Kaip suprantu, net ir nėštumo ar laktacijos metu jos, net ir dažniau vartojamos, pakenkti neturėtų. Kartą savo nuožiūra įsigijau APAP ir vartojimo instrukcijoje radau parašyta, kad nėščioms ir maitinančioms vartoti galima tik „gerai pasvėrus galimą naudą ir žalą vaisiui“, ar pan. Išsigandau tokios formuluotės ir nevartojau. Dabar namie vėl atsirado APAP, tik šį kartą atnaujintame informaciniame lapelyje parašyta, kad nėščioms ir maitinančioms vartoti draudžiama (!). Nesuprantu, kaip gali būti tokia indikacijos skalė: galima, galima retais atvejais ir draudžiama, jei APAP’o veiklioji medžiaga irgi yra tie patys 500 mg paracetamolio?? Gal išaiškėjo kokių naujų faktų apie vaistus APAP, kurie rodo, kad jie yra pavojingesni, nei buvo manyta anksčiau, ar čia tik taip gamintojai, atsiprašant, išsidirbinėja?
Žinau Jūsų nuomonę, kad bet kokį vaistą retkarčiais išgerti galima, bet tas „draudžiama“ mane vis vien sutrikdė... ax.gif Kadangi, kaip jau rašiau, vaistukų man prisireikia ne visai retai, o gan reguliariai (ypač nėštumo metu), labai norėčiau aiškiau žinoti, ką vartot galiu, o ko ne.

Labai ačiū iš anksto. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
Ar pastojus vartojant Polyginax kapsules, gali atsirasti neigiamų pasekmių nėštumui?
Atsakyti
Ne.
Atsakyti
Pagal pasaulines Akušerių Ginekologų Draugijos rekomendacijas šie vaistai pirmame nėštumo trimestre priskiriami B kategorijai. t.y. tyrimai su gyvūnais neparodė, kad vaistas pavojingas jų vaisiui, o atitinkamų tyrimų nėščiosioms neatlikta. Trečiame trimestre šie vaistai priskiriami D kategorijai. t.y.įrodyta, kad vaistas pavojingas žmogaus vaisiui( šiuo atvejugalimas per ankstyvas arterinio latako užsidarymas), bet, jei vaisto nauda didesnė už galimą žalą, tam tikrais atvejais leidžiama jį vartoti.
Visi šie teiginiai aktualūs, kai vaistas vartojamas nuolat, t.y. kiekvieną dieną ir ilgai.
Atsakyti
laba diena, gydytoja,

siandien turejau sulaukti menesiniu, bet pasidarius testa paaiskejo, kad esu nescia, ant lupos pries dvi dienas uzaugo didele pusleline, sakykite, ar tai nepakenks nestumui ir kaip gydyti? Klausiu, nes kartais vaistineje duoda nesciosioms tokius vaistus, kuriu joms negalima, cia is savo patirties.
Atsakyti
Apie tai jau rašiau daug kartų. Visus vietiškai naudojamus tepalus tepti galite.
Atsakyti
LAba diena,

skaiciau, kad minejot, kad galima vartoti Oscilo...homeopatinius vaistus.
O ar tikslinga esant siendieninei situacijai (gripo epidemijai) vartoti kokius nors vaistus, norint apsisaugoti nuo sios baisios ligos?
Ir jei tai tikrai apsaugo nuo gripo susirgimo, tai kuriuos vaistus rekomenduotumet tuos Oscilo... ar Influcid ar kitus? Ir kokia doze tiktu nesciai?

Aciu uz atsakyma.
Atsakyti