Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir skiepai

Šis vaistas skiriamas taip vadinamai B vaistų kategorijai. T.y.tyrimai su gyvūnais neparodė, kad vaistas pavojingas jų vaisiui, o atitinkami tyrimai su nėščiosiomis neatlikti.
Atsakyti
Laba diena, nors siame skyrelyje jau buvo rasoma apie sia beda, liko neaiskumu.

Esu 17 sav. nescia, ant lupos atsirado viena puslele. Toliau lyg nesiplecia ir nedaugeja. Ar reikia gydyti tepaliukais, o gal uzteks liaudisku priemoniu? Nusipirkau zoviraks tepala, bet ant jo instrukcijos parasyta "pries vartojima pasitart su gydytoju".

Is Jusu ankstesniu atsakymu man lyg ir susidare nuomone, kad tai nera pavojingas virusas. Gal tada is viso nerizikuoti ir nevartoti tepaliuku?
Atsakyti
Laba diena,

Norėjau paklausti kokius vaistus gali naudoti nėščia moteris (man 6 savaitės nėštumo) viduriuodama? Pirmiausia į galvą šovė tik angliukas ir Smecta blush2.gif Ar juos galiu gerti?
Atsakyti
Taip, šiuos preparatus tikrai galite gerti, nors angliukų poveikiu pastaruoju metu labai abejojama - manoma, kad norint gauti reikiamą efektą, reikalinga labai didelė šio preparato dozė.
Beto, jei viduriuojate daug kartų per dieną, didinkite išgertų skysčių kiekį.
Jei pakiltų temperatūra, skubiai kreipkitės į gydytoją.
Atsakyti
Ši pūslelinės forma vaikeliui tikrai nepakens. Taip pat nepakenks ir tepaliukas. Todėl jei moteris jaučia diskomfortą juo tepti galima ( bet, žinoma, nebūtina, nes tai tik simptominė priemonė)
Atsakyti
Sveiki thumbup.gif
Odontologe teigia, kad pas mane burnoje atsirado aktyvus kariesas ir rekomendavo savaitele pagerti "Sebidin" tableciu. Informaciniame lapelyje rasoma, kad per diena reiktu is leto suciulpti 4 tabletes, apie vartojima nestumo metu nekalbama. zinau, kad jas skiria ir maziems vaikams, esant burnos gleivines paraudimui, uzdegimui, pan. ar nepakenks tokia doze (4 tabl/dien.) nesciajai, jei vartosiu sias tabletes savaite?
Atsakyti
Išsamių tyrimų su nėščiosiomis nėra atlikta. Tačiau tai yra vietinio poveikio preparatas, ir nėštumui pakenkti neturėtų.
Atsakyti
Laba diena,

Laukiuosi 7-8savaite. Pries savaite pradejo skaudet gerkle ir labai nedidele sloga. Temperatura kilo 7 valandu begyje iki 38.5C. Temperatura musem naturaliais budais-vesiu ranksluosciu apsitrynimai, liepziedziu ir avieciu arbatos su medum. Kita diena temperatura jau 37C kaip visada.

1. Noreciau paklaust ar tokia temperatura nepakenke vaikeliui?
2. Kokia konkreciai temperatura yra pavojinga , kada geriau gerti vaistus ir stabdyt temperaturos kilima?
3. Ar acitaminophenas(Tylenol) nepakenks kudikiui?

Dabar del kosulio. Sekancia diena po temperaturos prasidejo kosulys. Gydom garstyciu kompresais, medum, arbatom ( liepziedziu, saldymedzio, "broncholis") sodos inhaliacijom, skalauju gerkle su druska, naudojam kambario drekintuva. Kosciu daugiausiai ryte pabudus ir vakare pries miega, daugiausiai sausai. Siandien pirma diena (lygiai 7d.) kada siek tiek atsikosciu kazkokiu seiliu. Noreciau pasirodyt gydytojui tik esu USA ir mano draudimas prasides Kovo 3d. Be draudimo kainos tukstantines. Kovo 3 d bus dvi savaites ir 2d nuo ligos pradzios

4. Noreciau paklaust ar labai pavojinga paciai toliau gydytis. (Rodos ciut ciut geriau). .
5. Po kiek laiko vidutiniskai turetu kosulys praeiti?
6. Kokie kosulio pozymiai yra ypac pavojingi?Kaip atpazint plauciu uzdegima ar pan. ?

Busiu labai dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
1. Tokia temperatūra vaisiui tikrai nepakenkė.
2.Vaisiui kyla pavojus, jei temperatūra tris paras laikosi virš 39.
3.Retkarčiaus išgerint šio preparato vaisiui tikrai nepakenksite.
Tolesnė situacija priklauso nuo Jūsų savijautos. Jei nebekarščiuojate, jaučiatės neblogai, tai net jei ir kostite, vaikučiui žalos nebus. Tačiau, jei vėl pakiltų temperatūra, apimtų bendras silpnumas, piltų prakaitas, skubiai kreipkitės į gydytoją.
Atsakyti
Laba diena, miela gydytoja 4u.gif
Mano vyras siandien parejo is darbo sergantis. Labai bijau ir as uzsikresti (laukiuosi 14 sav). Tad noriu is karto zinoti, ar man galima gerti Coldrex (jo sudetis: paracetamolis, fenilefrino hidrochloridas ir askorbo rugstis)???? Anksciau jis abiems mums labai padedavo g.gif

Labai aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Noriu paklausti ar galima nėštumo metu vartoti kokius nors vaistus nuo skausmo? Gal yra kokie "mažiau nesveiki"? biggrin.gif Na ta prasme jei netikėtai suskausta dantį ar galvą...Tuomet didvyriškai kentėti iki apsilankymo pas gydytoją ar galima ko nors griebtis?
Atsakyti
Jei labai blogai pasijusite, galite išgerti.
Atsakyti