Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir skiepai

Galite kartoti bet kada.Beje,galima nusipirkti dvi žvakutes,kur vaisto dozė yra po 600mg ,ir sunaudoti su vienos dienos pertrauka.
Džiovintus vaisius valgykite.Tik ne kilogramais.Ir polivitaminus nėščiosioms.O gliukozę ženkliai didina visi saldumynai(šokoladas,saldainiai,pyragai ir kt.)
Atsakyti
Sveiki,
Kazkada jau to klausiau, bet klausimas tikriausiai buvo istrintas. O tai man is tikruju svarbu.
Gal galite pasakyti, ar GAMMAGLOBILINAS (skiepas) nekenkia nesciosios kudikiui? Aciu
Atsakyti

Tai ne skiepas,o imunoprofilaktika.Nėščiosioms,kurių Rh yra neigiamas,o jų vyrų teigiamas(todėl ir vaisiaus gali būti teigiamas),tiriami kraujyje antikūniai prieš Rh faktorių.Tiriama nuo 16savaitės kas du mėnesiai.Jei iki 28 nėštumo savaitės antikūniai nesusidaro,moteriai suleidžiamas į raumenis specialus serumas(antirezusgamaglobulinas),kad užblokuoti tolesnį galimą antikūnių susidarymą.Toks pats serumas mamai leidžiamas po gimdymo,jei naujagimio Rh yra teigiamas.Taigi tai ne tik kad nekenksminga,bet atliekama su tikslu apsaugoti vaisių nuo hemolizinės ligos ar net žuvimo.
Atsakyti
Ar tinka ligolio-glicerino tepalas 1 kartą per dieną ir retkarčiais faringosepto tabletės?Ką dar galima būtų pavartoti, jei šis skausmas ilgai nepraeina ?
Atsakyti
Iki kelintos savaitės jis patartinas, kokia minimali ir kokia maksimali jo paros dozė?
Atsakyti

Galima.Dar gerkite daug šiltų skysčių,galima su medum.Jei skausmai stiprėtų ar pakiltų temperatūra,reikėtų pagalvoti apie antibiotikus.Aišku,juos turėtų skirti gydytojas.
Atsakyti

Skiriamas,kai yra geltonkūnio funkcijos nepakankamumas.Paprasčiau,kai yra per mažai progesterono ir nėštumas gali nutrūkti.Kaip rašoma anotacijoje,galima naudoti nuo nėštumo pradžios iki 20 savaičių.Didžiausia dozė iki 40mg per dieną-t.y.4 tabletės.Dažniausiai gydytojai skiria iki 13-14savaites,po 1-2tabletes.
Atsakyti
Turiu viena vaika, noreciau kada antro. Kadangi pirmas vaikas buvo neplanuotas, buvo daug nerimo ir pan. Si karta noriu visapusiskai pasirengt kitam nestumui. Zinau, kad negalima vartoti alkoholio ir medikamentu, sveikai maitintis jau pries nestuma.
O del kokiu ligu patartumete pasiskiepyti? Jei pasiskiepiciau, kada butu galima pastoti? Beje, kaip del skiepu nuo erkinio encefalito, kiek ju reikia (nes manau, sio skiepo isties reiketu - gyvenu netoli misko)?
Aciu
Atsakyti
Nurodymų dėl skiepų ,planuojant nėštumą,nėra.Tačiau ,jei gyvenate prie miško,nuo erkinio encefalitp pasiskiepyti vertėtų.
Atsakyti
Du kartus buvau pastojusi ir abu kartus nestumas nesivyste, nestumas nutrukdavo apie 10 sav. Pasidariau visus tyrimus (toksoplazmozes, citomegalo, chlamidijozes, ureaplazmu, mikoplazmu, kariotipo tyrima, antifosfolipidinio sindromo) Visi tyrimai buvo geri. Antifosfolipidinio sindromo tyrimo vienas is rodikliu buvo 38, o sio tyrimo riba yra 39. Tai tyrimo rezultatas yra kaip ir ant ribos. Dabar vel esu nescia, pries pastojant profilaktiskai geriau aspirina 100 mg, kraujui skystinti. Nestumo metu ir toliau vartojau aspirina. Nuo 20 sav. gydytoja rekomendavo nutraukt aspirino vartojima, nes jau pilnai funkcionuoja placenta ir vaisiaus vystymasis neturetu sustot. Taciau as geriu aspirina ir dabar, tik po 50 mg. Dabar nestumas 26 sav. Iki kelintos savaites galima vartot aspirina? Vieni gydytojai rekomenduoja iki 32 sav., kiti iki 36 sav. Ir ar uztenka 50 mg, ar reikia vartot 100 mg?
Atsakyti
Diagnozavus antifosfolipidinį sindromą gydymą mažomis aspirino dozėmis(po 100 mg) rekomenduojama tęsti iki 32-34 nėštumo savaičių.
Atsakyti
Gerb. Gydytoja, noriu paklausti apie Duphaston'o poveikį vaisiui. Kadangi turėjau gresiantį persileidimą, ligoninėje man paskyrė gerti šį vaistą po 2 tb per dieną , geriu nuo 6 nėštumo sav, dabar yra 10 sav. bet ginekologė mano poliklinikoje prasitarė, kad moteriški hormonai negerai vaisiui, ypač jei laukiamasi berniuko. noriu paklausti Jūsų nuomonės apie šį vaistą, ar jis gali kaip nors pakenkti būsimam vaikeliui?
Dėkui už atsakymą
Atsakyti