Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai ir skiepai

Toks peršalimas ir tokia temperatūra Jūsų vaikučiui tikrai nepakenks.
Atsakyti
Labai noreciau suzinot, kokius vaistus galima vartot nuo slogos nestumo metu. Beveik nepaalsuoju per nosyte per ta sloga... Ketvirtadieni bus 14 savaiciu. Ar galima lasinti Citrosept? Jei juos skiria naujagimiams, tai ir nestumo metu neturetu pakenkt kudikiui....
Ir dar. Jau antra diena skauda vienas dantukas. Zinau, kad ji reikia traukt, bet paniskai bijau... blush2.gif Gal galima kokius vaistus gert nuo skausmo? Paracetamolio ar ka kita? Ir kada galiu eit traukt to dantuko, kad tai neatsilieptu mazyliui?
Aciu uz atsakymus
Atsakyti
Nuo slogos galite vartoti visus lašinamus vaistus. Jie veikia tiesiogiai į nosies gleivinės kraujagysles ir iki vaikelio tikrai nenukeliauja.
O skaudamą dantį reikia gydyti, arba traukti( kaip jau nuspręs stomatologas) kuo greičiau. Nes tai yra infekcijos židinys, o infekcija labiausiai ir kenkia vaisiui.
Atsakyti
su sventemis gydytoja newyear.gif

norejau pasiteirauti ka galeciau vartoti nestumo metu, kad palengvinciau sausa kosuli? man dabar astuonios savaites su trupuciu, nuo kosejimo skauda net pilvo apacia. geriu ramuneliu arbata su citrina ir medumi, bet jokio pagerejimo nepastebejau. gal but geriau pasirodyti priziurinciam gydytojui unsure.gif ?
Atsakyti
Labas,

Susirgau gripu vos pasidariusi nestumo testa . Tai buvo pries 2 savaites. Dabar man 6 savaites nestumo. Susirgau taip , kad temperatura buvo pakilusi net iki 39 laipsniu ir prasirgau taip sakant vos ne 2 savaites. Labai susijaudinau del busimo vaikelio sveikatos , kiek esu skaiciusi kad virusai gali pakenkti kudikiui, ypac kai 5 nestumo savaite pradeda vystytis sirdele ir kt. svarbus organai. verysad.gif
Ka jus manote? Bijau , kad nerimas gali islikti iki pat vaikelio gimimo. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabrielyte: 28 gruodžio 2005 - 14:44
Jei liaudiškos priemonės nepadeda, protingiausiai būtų pasirodyti šeimos gydytojui.
Atsakyti
Jei vaisius pakenkiamas tokiame ankstyvame nėštumo laike, dažniausiai įvyksta persileidimas. jei Jūsų nėštumas vystosi toliau, greičiausiai, nieko blogo neįvyko. Tačiau siūlyčiau kuo anksčiau(t.y. 12-13 sav) atlikti išsamų ultragarsinį tyrimą.
Atsakyti
Laba diena,

Norėjau paklausti ar yra normalu, kad esant 6-7 savaičių nėštumui vakarais pakyla temperatūra? Ji taip kyla jau kokias dvi savaites tuo paciu metu vakare ~8val, pakyla iki 37.5 ir laikosi kol užmiegu, ryte atsikeliu jau su normalia temperatūra. Viena daktarė pasakė, kad čia taip organizmas reaguoja į nėštumą, bet ar tikrai taip? Ar nereikėtų dėl to susirūpinti? Ir dar vienas klausimėlis: kokio dydžio turėtų būti burbuliukas esant 5-6 savaičių nėštumui?
Didelis ačiū už išsamų atsakymą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 29 gruodžio 2005 - 13:12
Taip, tokie temperatūros pakilimai galimi.
Nelabai suprantu, apie kokį burbuliuką klausiate. jei jus domina gemalinio maišelio(GS) dydis, tiriant UG,tai jis turėtų būti apie 15-20 mm ( per parą jis paauga 1 mm)
Atsakyti
Sveiki,

Esu nescia, 36 savaites. Tik ka baigiau gerti antibiotiku kursa (del slapime rastos bakterijos), taciau prasidejo pienlige, norejau pasiteirauti, ar galiu suvartoti Lomexin kursa (buvo gydytoja ankschiau paskyrusi), nes siuo metu mano gydytoja atostogauja ?

Aciu,
Atsakyti
Tai, galite.
Atsakyti
Sveiki, ginekologė ultragarsu nustatė man 11,5 sav. nėstumą, apie kurį net neįtariau, juolab, kad nėštumo testas buvo neigiamas. 10-ąją nėstumo savaitę sirgau, išgėriau 3 Grippostat tabletes. Informaciniame lapelyje rašoma, kad vaisto vartoti nereikėtų, ypač pirmuosius 3 nėštumo mėnesius. Kokios gali būti šio vaisto pasekmės vaisiui? Ar gali pakenkti Stressplex vitaminai (B grupės pagrindo), kuriuos vartojau pastaruosius 2 mėn.?
Prieš savaitę išorines lytines lūpas keliskart tepiau Fucidin tepalu (i jo sudėti ieina antibiotikas). ar jis gali pakenkti?
Dėkoju už atsakymus.
Atsakyti