Jei nėštumas sėkmingai vystosi, reiškia jodas tikrai nepakenkė.
Norėčiau paklaust, ar galima neštumo metu naudoti Pharmatex tabletes į makštį?
noriu planuoti mergaitę, todėl tam tikromis dienomis, kurios labiau palankios berniukui, ar galiu šitaip saugotis?
Ar tai nepakenks kūdikiui, jei jau uzsimezgė jisai?
noriu planuoti mergaitę, todėl tam tikromis dienomis, kurios labiau palankios berniukui, ar galiu šitaip saugotis?
Ar tai nepakenks kūdikiui, jei jau uzsimezgė jisai?
Ne, nepakenks.
svei. 2004m man buvo diagnozuotas autoimuninis hepatitas. su partneriu esame kartu jau 9 metai, ir galvojame apie vaikuti.man 25metai, vartoju 5mg. prednizolona ir 75mg. mercaptopurine.daktare sake kad si doze nepakenks jei as pastosiu, bet zinom visi kad nesciai moteriai nestumo metu nereiketu vartoti jokiu vaistu.labai jaudinuosi ir ar tai galetu pakenkti mano busimam vaikuciui ir kaip nes tie vaistai kiek skaiciau daro kokiu tai pakitimu genuose.ir kaip atsilieptu nestumas mano bendrai sveikatai.aciu uz atsakyma.
Nėščiajai galima vartoti daugelį vaistų, jeigu iš tiesų reikia. Manau, kad Jūsų atveju gydymas tikrai būtinas, nes nesigydant ligos eiga gali pablogėti.
Dažniausiai nėštumas turi neigiamą įtaką autoimuninėms ligoms, todėl ir prieš pastojant ir viso nėštumo metu reikia nuolat lankytis pas šią ligą gydantį gydytoją.
Dažniausiai nėštumas turi neigiamą įtaką autoimuninėms ligoms, todėl ir prieš pastojant ir viso nėštumo metu reikia nuolat lankytis pas šią ligą gydantį gydytoją.
Laba diena, labai noreciau pasklausi, kokius vaistus galima naudoti nestukei, kai kamuoja ivairus skausmai, kuriuos jau sunku iskesti, ar pakyla temperatura.
Domintu, kuo besilaukianti moteris galetu gydyti siuos negalavimus:
Galvos skausma
Skrandzio skausma
Auksta temperatura
Pilvo putima
Gerkles skausma
Kosuli
Sloga
Nugaros skausma
Labai aciu uz atskyma
Domintu, kuo besilaukianti moteris galetu gydyti siuos negalavimus:
Galvos skausma
Skrandzio skausma
Auksta temperatura
Pilvo putima
Gerkles skausma
Kosuli
Sloga
Nugaros skausma
Labai aciu uz atskyma
Pirmuosius3-4 mėn nėščioji neturi vartoti vaistų, jei nėra būtinybės.Visi
nuskausminantys ir priešuždegiminiai preparatai priskiriami B kategorijai-t.y.tyrimai su gyvūnais neparodė, kad vaistas pavojingas jų vaisiui, o išsamių tyrimų su nėščiosiomis neatlikta.
Vaistus virškinimo sutrikimams gydyti galima naudoti tuos, kurie nesirezorbuoja iš žarnyno.
Atsikosėjimą lengvinantys preparatai t.p. priskiriami B kategorijai.
Slogą galima gydyti visais vietinio poveikio( t.y. lašinamais į nosį) vaistais.
nuskausminantys ir priešuždegiminiai preparatai priskiriami B kategorijai-t.y.tyrimai su gyvūnais neparodė, kad vaistas pavojingas jų vaisiui, o išsamių tyrimų su nėščiosiomis neatlikta.
Vaistus virškinimo sutrikimams gydyti galima naudoti tuos, kurie nesirezorbuoja iš žarnyno.
Atsikosėjimą lengvinantys preparatai t.p. priskiriami B kategorijai.
Slogą galima gydyti visais vietinio poveikio( t.y. lašinamais į nosį) vaistais.
Tikrai nepakenks. Vaisiui žymiai pavojingesnė pati infekcija.
Laba diena,noreciau paklausti-paastrejo astma,geriu 'Altiva"nuo alergijos,purskiu salbutamoli.Pora dienu buvau persalus,temperatura 38.3 laikesi 2 dienas,buvau isgerus 1tablete aspirino.Kadangi planuojam nestuma,tai nesisaugom-gali buti,kad as jau pastojusi.Ar vartojami vaistai gali pakenkti nestumui(jei as nescia),ar tokia temperatura gali buti pavojinga?Ka galima naudoti nuo alergijos nestumo metu?
Jei vaisius būtų pakenktas tokiame ankstyvame periode, organizmas jo nenešiotų - tiesiog prasidėtų menstruacijos.
Dauguma priešalerginių vaistų nėštumo metu nerekomenduojami, tačiau jei jie būtini- tarkitės su gydančiu gydytoju.
Dauguma priešalerginių vaistų nėštumo metu nerekomenduojami, tačiau jei jie būtini- tarkitės su gydančiu gydytoju.
Laba diena, ar esant 15-tą savaitę nėščiai galima vartoti vaistus nuo viduriavimo, jei taip kokius? Ačiū.