Įkraunama...
Įkraunama...

Burokų lapai

QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 08, 20:35)
O tu zalius ar prinokusius pomidorus konservuoji ?  4u.gif  ax.gif Marinatas toks kaip agurkams???

marinatas toks:
1 l vandens,
1 šaukštas cukraus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto 9% acto
2-3 skiltelės česnako (galima ir nedėti)
Konservuojant žalius pomidorus acto ir druskos reiktų dėti po 2 šaukštus.Marinatą pilti atvėsusį, tada pasterizuoti.
šiaip daug informacijos temoje "Marinuoti pomidorai", bet tokio recepto neradau. schmoll.gif
doh.gif mano močiutė daro be acto , deda po 1 šaukštą druskos ir cukraus
Atsakyti
Radau dar štai tokį receptuką bigsmile.gif
Marinuoti jaunų raudonųjų burokėlių lapai
2,5 kg jaunų burokįlių, 1 l marinato.
1 l marinato: 0,9 l vandens, po šaukštą cukraus ir druskos, šaukštelis citrinos rūgšties, 1-2 lauro lapeliai, keletas juodųjų pipirų grūdelių.
nuplautus ir 1-2 cm ilgio strypeliais supjaustytus byrokėlius, užpilti 40-50 C temperatūros jau paruoštu marinatu. 5-7 min. pavirti ir tuojau pat išpilstyti į stiklinius norimos talpos indus. Sandariai uždaryti metaliniais dangteliais, apverstiir apdengtus storu audeklu, leisti lėtai atvėsti.Laikyti tamsioje, vėsioje patalpoje.

Aš paklausiusi Kasiopejos patarimo šiemet pabandžiau šaldyti smile.gif 4u.gif Vargo tikrai mažai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dute @ 2007 08 09, 15:34)
marinatas toks:
1 l vandens,
1 šaukštas cukraus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto 9% acto
2-3 skiltelės česnako (galima ir nedėti)
Konservuojant žalius pomidorus acto ir druskos reiktų dėti po 2 šaukštus.Marinatą pilti atvėsusį, tada pasterizuoti.
šiaip daug informacijos temoje "Marinuoti pomidorai", bet tokio recepto neradau.  schmoll.gif
doh.gif mano močiutė daro be acto , deda po 1 šaukštą druskos ir cukraus

Tai jei mociute nededa acto, vadinasi rauginti pomidorai gaunasi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 14, 15:08)
Tai jei mociute nededa acto, vadinasi rauginti pomidorai gaunasi?  g.gif

ne, žinok viskas normaliai, matyt pomidorai iš savęs tos rūgšties turi, deda dar lauro lapų ir kvapniųjų pipirų
Atsakyti
QUOTE(Dute @ 2007 08 14, 16:20)
ne, žinok viskas normaliai, matyt pomidorai iš savęs tos rūgšties turi, deda dar lauro lapų ir kvapniųjų pipirų

Na ziuresim, jei liks zaliu pomidoru, nes gali nuputi vaiskrumiai, tai bandysiu pagal mociutes receptuka pavekuoti. g.gif
Atsakyti
AI AS TAI VISUR DEDU ACTO - MAN RAMIAU
Atsakyti
QUOTE(jausma @ 2007 08 19, 17:18)
AI AS TAI VISUR DEDU ACTO - MAN RAMIAU

NEKONCERVUOK TUOS BUROKU LAPUS,O GERIAUSIAI ISPLAU NUDZIOVINK SUPJAUSTIK IR I SALDIKLI ,AS TAIP DARAU KEKVIENAIS METAIS .ZIEMOS METU NEAPSAKOMAS DALIKELIS KAIP SKANU. thumbup.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(dolcegitka @ 2008 09 06, 00:00)
NEKONCERVUOK TUOS BUROKU LAPUS,O GERIAUSIAI ISPLAU NUDZIOVINK SUPJAUSTIK IR I SALDIKLI ,AS TAIP DARAU KEKVIENAIS METAIS .ZIEMOS METU NEAPSAKOMAS DALIKELIS KAIP SKANU. thumbup.gif

O jie atsile neistista, nebuna kose?
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 06 22, 19:20)
O jie atsile neistista, nebuna kose?

ne tikrai ne as lakocius taip darau leliui, super sriubke buna 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

ką tik užsivakavau burokėlių lapus! pernai šaldžiau, tai, žinokit, man laabai nepatiko... nzn, jokio skonio... o ir įdėjus į sriubą, tie lapai man sukrisdavo ir schmoll.gif schmoll.gif žodžiu, nepatiko visai.. žiūrėsim, ar konservavimas mūsų šeimos skoniui patiks smile.gif Gerų visoms darbelių ir skanių skanumynų žiemai smile.gif
Atsakyti