Įkraunama...
Įkraunama...

Burokų lapai

kaip užkonservuoti? gavau maišą burokų lapų su nedidelėm burokėlių galvutėm, tiksliau visai mažytėm. kaip užkonservuot juos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 19:49
QUOTE(hobo @ 2007 07 10, 15:38)
kaip užkonservuoti? gavau maišą burokų lapų su nedidelėm burokėlių galvutėm, tiksliau visai mažytėm. kaip užkonservuot juos?

Aš tai juos vadinu kamblukais arba batviniais.Ankčiau koncervuodavau dabar tai ne schmoll.gif
Bet darydavau taip:
Viskas is akies nieko čia mandro nėra.Nuplauni supjaustai.Po to verdu marinata silpnai rūgštų.Viska dedu iš akies pagal skoni.Vandens daug nereik nes jie susmunka.o dedu į verdantį vandenį druskos ,cukraus ,juodūjų pipirų.lauro lapų nedaug galima is vis nedėti ir slakelį acto ,bet nedaug nereik kad rūgštūs būtų geriau ,kad daugėlaiu jaustūs druskos.Kai marinatas užverda suberiu batvinukus ir paverdu apie 5 min.Sukrečiu į stiklainius ir pasterizuoju apie 10 min.Teko viena kart skubėt tai ir be pasterizavimo issistovėjo kuo puikiausiai.Mano mama visai acto nepila truputį daugaiau druskos deda,bet užtatai jie buna balzgani actas priteike raudonumo.arba citrinos rūgštis.
Pabandyk daryk pagal skonį tirai pavykis aš mažausiai žiūrau į receptus.
Atsakyti
o tai tie burokų lapai irgi tinka dėt į sriubą?
Atsakyti
QUOTE(Alantė @ 2007 07 26, 21:54)
o tai tie burokų lapai irgi tinka dėt į sriubą?

Žinoma, kad tinka, tik ne visi juos mėgsta schmoll.gif .
Atsakyti
Tuos brokų lapus ir į šaltibarščius deda... unsure.gif O šiaip man burokėlių sriuba sumaišyta su burokėlių lapais visai skanu. Kiti tuos konservuotus lapus ir į rūgštynių sriubą deda... ax.gif Aš nebandžiau, bet manau, kad turėtų būti nieko.
Atsakyti
QUOTE(Bakardi @ 2007 08 01, 22:28)
Tuos brokų lapus ir į šaltibarščius deda... unsure.gif 

Sveikos, šiandien vartydama knygelę apie lietuviškus valgius radau, kad šaltibarščiams reikia burokėlių kotelių su lapais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimutė07 @ 2007 07 12, 16:26)
Aš tai juos vadinu kamblukais arba batviniais.Ankčiau koncervuodavau dabar tai ne schmoll.gif
Bet darydavau taip:
Viskas is akies nieko čia mandro nėra.Nuplauni supjaustai.Po to verdu marinata silpnai rūgštų.Viska dedu iš akies pagal skoni.Vandens daug nereik nes jie susmunka.o dedu į verdantį vandenį druskos ,cukraus ,juodūjų pipirų.lauro lapų nedaug galima is vis nedėti ir slakelį acto ,bet nedaug nereik kad rūgštūs būtų geriau ,kad daugėlaiu jaustūs druskos.Kai marinatas užverda suberiu batvinukus ir paverdu apie 5 min.Sukrečiu į stiklainius ir pasterizuoju  apie 10 min.Teko viena kart skubėt tai ir be pasterizavimo issistovėjo kuo puikiausiai.Mano mama visai acto nepila truputį daugaiau druskos deda,bet užtatai jie buna balzgani actas priteike raudonumo.arba citrinos rūgštis.
Pabandyk daryk pagal skonį tirai pavykis aš mažausiai žiūrau į receptus.

Tu mane tundrela apsviesk, ka reiskia pasterizuoju apie 10 min? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Dute @ 2007 08 04, 11:33)
Sveikos, šiandien vartydama knygelę apie lietuviškus valgius radau, kad šaltibarščiams reikia burokėlių kotelių su lapais bigsmile.gif

Mes esame ne karta gamine saltibarscius vien tik is batviniu. Gaunasi truputi preski, skonis kitoks, bet tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 07, 23:19)
Tu mane tundrela apsviesk, ka reiskia pasterizuoju apie 10 min?  unsure.gif

*konservus statai į karšto vandens indą, ant kurio dugno padėtas padėkliukas ar patiesta pašluostė. Priklausomai nuo konservų pasterizuoji 80-100 C temperatūroje
*vandenį puode gali šiek tiek pasūdyti, tada stiklainiai nesutruks (aš nesūdau, dar nebuvo sutrūkę) lotuliukas.gif
*dangteliais stiklainius tik pridenk, užsuksi po pasterizavimo
*vanduo turi apsemti 3/4 stiklainio

o tiesiai šviesiai -tai pakaitini. Ar suprantamai parašiau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dute: 08 rugpjūčio 2007 - 13:35
QUOTE(Dute @ 2007 08 08, 15:34)
*konservus statai į karšto vandens indą, ant kurio dugno padėtas padėkliukas ar patiesta pašluostė. Priklausomai nuo konservų pasterizuoji 80-100 C temperatūroje
*vandenį puode gali šiek tiek pasūdyti, tada stiklainiai nesutruks (aš nesūdau, dar nebuvo sutrūkę) lotuliukas.gif
*dangteliais stiklainius tik pridenk, užsuksi po pasterizavimo
*vanduo turi apsemti 3/4 stiklainio

o tiesiai šviesiai -tai pakaitini. Ar suprantamai parašiau? g.gif

O tai butina? Mama niekada tokio dalyko nedarydavo, bent nepamenu. As jau treti metai konservuoju, bet niekada to nedarau g.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2007 07 10, 12:38)

O kam tau konservuot? Nuplauni, supjaustai, į maišelius ir į šaldiklį. Minimum vargo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 08, 15:45)
O tai butina? Mama niekada tokio dalyko nedarydavo, bent nepamenu. As jau treti metai konservuoju, bet niekada to nedarau  g.gif

Aš pasterizuoju tik pomidorus blush2.gif, visas kitas daržoves apverčiu ir šiltai apkloju kol atšals rolleyes.gif ir viskas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2007 08 08, 15:57)
O kam tau konservuot? Nuplauni, supjaustai, į maišelius ir į šaldiklį. Minimum vargo  thumbup.gif

Net nepagalvojau, kad ir burokėlius galima šaldyti g.gif , reiks pabandyti, tik įdomu kaip su vieta šaldiklyje blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dute @ 2007 08 08, 20:49)
Aš pasterizuoju tik pomidorus blush2.gif,  visas kitas daržoves apverčiu ir šiltai apkloju kol atšals  rolleyes.gif  ir viskas thumbup.gif
Papildyta:

Net nepagalvojau, kad ir burokėlius galima šaldyti g.gif , reiks pabandyti, tik įdomu  kaip su vieta šaldiklyje blink.gif

O tu zalius ar prinokusius pomidorus konservuoji ? 4u.gif ax.gif Marinatas toks kaip agurkams???
Atsakyti