QUOTE(lillit @ 2009 08 27, 11:19)
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais
puikus receptas, ypač kai mėsytė riebesnė bet pati labiau pamėgau greitpuodyje daryt. Ne tokia sausa mėsa lieka. Ruošiu savo žmogų užsienin tai dabar sprandinę šutinu. dedu į mėsą tik j.pipirus, druską ir nedaug mėgiamų prieskoniu. Palaikau pusdienį ir trombuoju į stiklainiukus rankom užsukamus. Puodan dedu ant skuduriuko, kad stiklainiai virdami nešokinėtu, uždedu(neužsuku) dangtelius. Vandens pilu tiek, kad apsemtu du trečdalius stiklainio. Kai pradeda puodas švilpt, verdu apie pusvalandį, paskui dar tiek pat palaikau puode. Ištraukus iš puodo stiklainiukus tvirtai užsuku kai tik nustoja viduje virt, palaikau kol atvėsta kambary, o paskui nešu į vėsesnes patalpas. Rezultatas puikus, vien už tai savo greitpuodį myliu