Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos konservavimas

QUOTE(IndruteUK @ 2008 01 31, 13:48)
Konservuota vistiena

1 kg vistienos,1 saukstas druskos,pipiru abieju rusiu maltu,cesnaku(nepagaileti)  thumbup.gif
viska sumaisyti,palaikyti kokia valanda,sudeti i puslitrinius ir virti su visais stiklainiais didekliame  katile
tik i apacia reikia ideti koki skudura,kad nesiliestu su dugnu
sudeti stiklainius ir tik po to pilti salta vandeni
uzdeti dangtelius,tik neuzsukti ir nuo uzvirimo virti kokia 1.5 val ar 2val
tik ziureti,kad uzvires vanduo nesitaskytu i vidu stiklainio
stiklainius dar karstus reikia uzsukti su dangteliais ir padeti kur kad atvestu
o kai atvesta,sudeti i saldytuva,kad sustingtu iki drebuciu    biggrin.gif

Ta pati galima ir su mesyte daryti... smile.gif vat  mirksiukas.gif
thumbup.gif

I sveikata!


Idomu ar galima taip ruosta vistiena vestis i kelione ir laikyti ne saldytuve kokias 12 valandu? Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(LinVik @ 2010 08 07, 12:07)
Idomu ar galima taip ruosta vistiena vestis i kelione ir laikyti ne saldytuve kokias 12 valandu? Ka manot?

as kepu po dukofke ir tikrai nereikia laikyti saldytuve.
jetau kiek darbo....ar ne lengviau paukstiena kepti,kepta visuomet skanesne mesyte.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinVik @ 2010 08 07, 12:07)
Idomu ar galima taip ruosta vistiena vestis i kelione ir laikyti ne saldytuve kokias 12 valandu? Ka manot?

Drasiai 4u.gif Ir ne tik 12 valandu, bet zmones islaiko metus ne saldytuve.
Ruosiuosi kelionen i uzsieni, kur mesa auksine kaina, o mes mesaedziai blush2.gif Tai "tusonke" darysiu taip: supjaustyti mesa gabaliukais(1kg), ideti druskos(idedu daugiau, ragauju), pipiru, kiaulienos oda(kad verdant issiskirtu naturalus zelatinas, koks 200gr), ipilti vandens, kad mesa apsemtu ir verdu ant letos ugnies kokias dvi valandas, po virimo oda isimu ir ismetu. Sudeti mesa su skysciu i sterilizuotus stiklainiukus, uzdaryti dangteliais, apversti ir dar sudedu i kaldras, kad gerai persustu.
Laiko puikiai, laikiau as kambario temperaturoj tris menesius, paskui atidarius tiko ir ant bulviu, ir ant makaronu, ir su duona ar batonu thumbup.gif Tikras kelioninis sotus patiekalas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 08 rugpjūčio 2010 - 13:45
QUOTE(Stakpole @ 2010 02 18, 20:52)
Labai knieti isbandyti vistienos konservavima  blush2.gif  o cia paskutiniam receptui, tai isvis i stiklainius vandens nereikia, tik bus virta mesyte su prieskoniais, be jokio rasalo  unsure.gif ?

Kažkiek to „rasalo" atsiras iš pačios mėsos, vėliau sustings ir bus želatina. Laiko kol suvalgai. Na, nebent uždarytumėt nesandariai, tada nušaudys dangtelius. Aš vištieną iš anksto nemarinuoju, bet dedu iškart šviežią su kauliukais į stiklainius taip pat kaip kiaulieną sluoksniais su druska ir prieskoniais. Tikrai pakanka 1 l stiklainiui 2 arb. šaukštelių druskos (0,5 l reiks 1 arb. š.)Laikau ir virtuvėj žemesnėj spintelėj-laiko geriausiai. Skonis būna ne kaip virtos mėsytės, o kaip troškintos, nes be vandens.
Atsakyti
QUOTE(lillit @ 2009 08 27, 11:19)
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais smile.gif  thumbup.gif




Pradėjau taip kaitint mėsytę tik nežn. kas gausis. Renkasi putos atsirado daug skysčio, nors mėsą labai nusausinau. Parašysiu, kas gavosi po 2,5 val. Dabar jau baimė ima, labai daug skysčio. g.gif
Atsakyti
Baigiau virti ("kepti")savo "tušonkę", nu nežnau kaip laikysis, atsirado daug skysčio iš mėsos nors buvau gerai nusausinusi g.gif .Skonis tai geras gavosi.

Atsakyti
QUOTE(ing @ 2010 08 28, 13:35)
Pradėjau taip kaitint mėsytę tik nežn. kas gausis. Renkasi putos atsirado daug skysčio, nors mėsą labai nusausinau. Parašysiu, kas gavosi po 2,5 val. Dabar jau baimė ima, labai daug skysčio. g.gif

taip ir turi buti tas skystis,verdant ir per virsu pabega,bet cia nieko tokio.o paskui tas skystis sustings i zele.jei nebus skyscio,jums neiskeps mesa arba bus labai sausa.as taip visada kepu po dukofke,ir tikrai mazai terliones ,negu tas virimas puode ir daug skaniau. smile.gif thumbup.gif
o man tas mesos laikymas per nakti tai nepatinka unsure.gif schmoll.gif ,tada jau tikrai abejoju ar neisaus koks slovikelis.as tai sudejusi visus prieskonius ,druska gerai isminkau,ismaisau ta mesa ir svarioje keptuveje ja pakepu,tada kuo puikiausiai jauciais,ar uztenka druskos ar ne.jei viskas gerai tada i slovikus ir po dukofke smile.gif
sekmes 4u.gif
Atsakyti
As darau taip :


vistiena, cesnakas, priekoniai, paprika, morkos.


vistiena sukapoju su visais kauliukais. sutarkuoju morkas, plonom juostelem supjaustau paprika, supjaustai cesnaka ir sudedu priekonius. jei yra galimybe, palaikau per nakti. Tada dedu i stiklainius( labai pilnu nepridedu) uzdengiu dangtelius (NEUZSUKU) ir delioju i skarda. Skarda dedu i orkaite, is pradziu lengvai kepu kol isyla stiklainiai, tada siek tiek karsciau. Kepa apie 1- 1,5 val (priklausomai nuo kepimo karscio). Jei abejojama ar iskepe, issimkit paragauti smile.gif Kiek praaususius uzsuku ir i saldytuva. ten gali stoveti net keleta savaiciu wink.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2010 08 30, 13:58)
As darau taip :
vistiena, cesnakas, priekoniai, paprika, morkos.
vistiena sukapoju su visais kauliukais. sutarkuoju morkas, plonom juostelem supjaustau paprika, supjaustai cesnaka ir sudedu priekonius. jei yra galimybe, palaikau per nakti. Tada dedu i stiklainius( labai pilnu nepridedu) uzdengiu dangtelius (NEUZSUKU) ir delioju i skarda. Skarda dedu i orkaite, is pradziu lengvai kepu kol isyla stiklainiai, tada siek tiek karsciau. Kepa apie 1- 1,5 val (priklausomai nuo kepimo karscio). Jei abejojama ar iskepe, issimkit paragauti smile.gif Kiek praaususius uzsuku ir i saldytuva. ten gali stoveti net keleta savaiciu wink.gif skanaus  4u.gif

o skarda buna sausa, o is kur skyscuio atsiranda...gal galima recepteli placiau kartu su normikem prieskoniu...dekoju 4u.gif
beje dar atkreipiau demesi, kad skorpe panasiai daro g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 30 rugpjūčio 2010 - 17:06
skystis lieka stiklainiukuose, taigi vistiena dedam i stiklainiukus ir statom i skarda smile.gif skardoj skyscio nereikia. o recepto tokio kaip ir nera...kazkada pasieskojau kaip ji daroma ir paskui kas sove i galva ta dejau, kaip sove y galva taip tobulinau smile.gif sitas variantas skaniausias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2010 08 30, 18:22)
skystis lieka stiklainiukuose, taigi vistiena dedam i stiklainiukus ir statom i skarda smile.gif  skardoj skyscio nereikia. o recepto tokio kaip ir nera...kazkada pasieskojau kaip ji daroma ir paskui kas sove i galva ta dejau, kaip sove y galva taip tobulinau smile.gif  sitas variantas skaniausias smile.gif

na va bandysiu idejau drsukos is akies, pipiriuko, lauro lapeliu ir i saldytvua, nes gavau namine vista didesne tai kazkaip valgyt ir ismesti nesinori; is tiesu iseis kokie 3 750 g sloikiukai bet sakau vis sis tas iseis, na pakaitinsiu pora valandeliu sloikius, vis pabandymui bus 4u.gif
beje uzsukami dangteliai rankom tinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 30 rugpjūčio 2010 - 19:02
QUOTE(georgiana @ 2010 08 30, 21:02)

beje uzsukami dangteliai rankom tinka?

puikiausiai smile.gif
Atsakyti