Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos konservavimas

O visai be druskos turbūt nesilaikytų taip užkonservuota mėsytė? unsure.gif
Atsakyti
Esu valgius vistienos tusonkes is autoklavu su cesnakais viduj-gal man su nosim negerai, bet smirdi sugedusia mesa, tiesiog kakiu blush2.gif blush2.gif Po to vienos gaspadines paklausiau, kas cia man darosi su ta nosim, o ji atsake-mazai kam nesidaro, didelei daugumai nepatinka kvapas toks. Tai va ka parasiau. O tusonkes vistienos darau dedama tik arbatini sauksteli druskos puslitriui, daugiau nieko nededu.
Atsakyti
QUOTE(barbuste @ 2009 08 14, 23:15)
as tai, jau 5m. savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda  uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.
o kiauliena jai truputi suresne padarai, tai isvis ji net prie +30laiopsniu laikydavo


Sakykite, o kur reikia laikyt tokias tusonkes? Ar saldytuve? g.gif
Atsakyti
savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.


O kaip su kitais prieskoniais-lauro lapais,pipiriukais?negi jokio prieskonio nors kol verda mėsytė?
Atsakyti
bet tai kokiu kiekiu aliejumi uzpilti doh.gif ?
Atsakyti
O kas zino kaip su tuom skuduru,ar tikrai ji reikia deti i autoklavo dugna,nes siandiena ruosiuosi daryti,bet planuoju jo nedeti,nes kaskaip negirdejau kad kas detu ax.gif
Ir idomu kazin ar reikia truputi aliejaus ar vandens i vistienos stiklainius pries dedant i autoklava? g.gif
Atsakyti
QUOTE(atemor @ 2009 08 21, 12:46)
savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.
O kaip su kitais prieskoniais-lauro lapais,pipiriukais?negi jokio prieskonio nors kol verda mėsytė?

Daug metu verdu kiaulienos tusonke.Kai pjauna kiaule,nera kur deti lasiniu.Tai juos sumaisius su neriebia mesyte panasiai pusiau,iseina nuostabus patiekalas tiek saltas,tiek pasildytas.Verdu taip-Supjaustau mesa dideliais gabalais,( lasiniui nulupti skura)Mesos sluoksni sudeti i puoda,pabarstau druska,dedu kvapn.pipiru,lauro lapu.Taip susluoksniuoti visa mesa,ipilti apie 300-400g vandens ir uzkaisti.Kai uzverda-retkarciais pamaisyti.Virti 2h,sudeti i gerai iskaitintus stiklainius ir-skanaus!
Atsakyti
QUOTE(pamaiva_ @ 2009 08 23, 15:45)
O kas zino kaip su tuom skuduru,ar tikrai ji reikia deti i autoklavo dugna,nes siandiena ruosiuosi daryti,bet planuoju jo nedeti,nes kaskaip negirdejau kad kas detu  ax.gif
Ir idomu kazin ar reikia truputi aliejaus ar vandens i vistienos stiklainius pries dedant i autoklava? g.gif
dėti reikia tik mėsytę.jokio aliejaus,jokio vandens,juk mėsa turi savo skysdčius ir riebaliuką,gali ant dugno dėti morkos griežinėlių
Atsakyti
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 19, 10:57)
Sakykite, o kur reikia laikyt tokias tusonkes? Ar saldytuve? g.gif

aisku kuo vesiau tuo geriau.na vyras laiko saldytuve, na o jei netelpa tai ir tiesiog kabinoje.namie mes jos nelaikome tik i reisus dedasi.
Papildyta:
QUOTE(Leilla @ 2009 08 22, 21:07)
bet tai kokiu kiekiu aliejumi uzpilti  doh.gif  ?

sudedi vistiena iki tos vietos kur jau prasideda siaurejimas , na kur dangtelis sukasi, ir iki pat virsaus aliejumi uzpilu.
Papildyta:
QUOTE(lillit @ 2009 08 27, 11:19)
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais smile.gif  thumbup.gif

kazkada esu ir taip dejus vistiena, visai neblogai gaunasi
Atsakyti
as irgi pries pora dienu dariau kiaulienos tusonke pagal moziutes recepta. gavosi super biggrin.gif vyras jau baigia valgyt smile.gif daug aisku nedariau, tik pabandymui smile.gif kita karta darysiu daugiau.
tai va, parasysiu receptuka, gal kam pravers smile.gif

reikejo:
kiaulienos mentes be kaulo su oda apie 3 kg
kiaulienos karkos apie 1 kg
druska, pipirai (zirneliais)
lauru lapai 4-5 vnt

mesa supjasciau dideliais kubeliais. nuo karkos irgi apipjoviau mesa ir kaula padejau ant puodo dugno. po to sudejau pjaustyta mesyte. idejau druskos, pipiru (zirneliu)ir lauro lapu. ipyliau vandens, kad vos uzdengtu mesyte. ir viriau ant mazos ugnies geras 3 valandas. kol virs reik paraug ar druskos uztenka (turi gerai jaustis). kai jau bus gatava, sudeti i paruostus stiklainius ir palikti kad atvestu. po to sudejau i saldytuva. tik nereikia i stiklainius deti lauro lapu, juos tiesiog ismest.
stiklainius isplautus ir sausus pasildziau orkaitei.

na va, atrodo viska surasiau smile.gif skanaus!
Atsakyti
[quote=iziuminka,2009 10 02, 19:23]
as irgi pries pora dienu dariau kiaulienos tusonke pagal moziutes recepta. gavosi super biggrin.gif vyras jau baigia valgyt smile.gif daug aisku nedariau, tik pabandymui smile.gif kita karta darysiu daugiau.
tai va, parasysiu receptuka, gal kam pravers smile.gif

Iziuminka,o,gal žinote pauštienos gerą receptą? 4u.gif
Atsakyti