Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos konservavimas

Laba diena. Gal kas konservuojate mėsą autoklave? Norėčiau, kad pasidalintumėte receptais. Beje, girdėjau, kad galima konservuoti ir daržoves. Labai laukiu receptų. g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Žuvies konservavimo autoklavu (padidinto slėgio ir temperatūros sąlygomis)
Komponentai:
- žuvis;
- morkos;
- svogūnai;
- truputis paprikos;
- pupelės (nebūtinai);
- prieskoniai;
- druska;
- aliejus;
- pomidorų padažas (nebūtinai).
Komponentų kiekis - pagal skonį.
Nemažam autoklavui (15 l) užpildyti reikia apie 8-10 kg žuvies. Stiklainiai paruošiami įprastu būdu. Išvalomi metaliniai dangteliai. Geriau naudoti paprastus, o ne užsukamus stiklainius, nes jie mažiau nušaudo.
Žuvis nuplaunama ir supjaustoma 3-4 cm griežiniais. Pasūdoma ir sumaišoma su prieskoniais. Į stiklainių dugną dedama griežiniais pjaustytų morkų ir svogūnų. Sluoksnis sudaro apie 2-3 cm. Tada dedamas žuvies sluoksnis, nuolat šaukštu paspaudžiant. Ant žuvies sluoksnio įkrečiamas šaukštas pomidorų padažo. Tada vėl dedamos daržovės sluoksniuojant su žuvimi. Viršutis sluoksnis sudaromas iš žuvies. Pripildžius stiklainį, iš viršaus užpilama aliejaus. 1 litro stiklainiui reikia apie 5 šaukštų aliejaus. Stiklainis užsukamas metaliniu dangteliu aparatėlio pagalba.
Ant autoklavo dugno patiesiamas skudurėlis, sustatomi eilėmis stiklainiai. Pripilama vandens, kad stiklainiai būtų apsemti apie 2-3 cm. Uždengiamas ir užsukamas dangtis. Pompos pagalba pripumpuojama į autoklavą oro, kad jo slėgis sudarytų apie 0,8 atm. Pastatoma virti. Kylant temperatūrai, didėja ir vidinis indo slėgis. Kai temperatūra pasiekia 110º C, ugnį reikia primažinti ir taip katilą virinti apie valandą (tik tokiu atveju žuvies kaulai visai suminkštėja – čia ir kitų žvejų nuomonė). Po to temperatūra pakeliama iki 120º C ir virinama dar apie 20 min. Po to ugnis išjungiama ir autoklavas parai paliekamas ataušti. Po paros vidaus slėgis tesiekia tik pradines 0,8 atm. Iš ventilio reikia labai atsargiai išleisti orą (kitu atveju stiklainiai gali sprogti arba nušaudys dangteliai), nuimti dangtį ir ištraukti stiklainius. Ir tiek. Skanaus.
Stiklainius su konservais nebūtina laikyti šaldytuve, pilnai pakanka ne per daug vėsaus

Atsakyti
bet apie kailienos tušinimą su autoklavu taip ir niekas nepasko nieko,nejau niekas nežino? verysad.gif
Atsakyti
reikes pabandyti vistiena i sloinikus kisti bent viena pameginimui pasidaryti ax.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
dar norejau paklausti ar file tinka vistos tokiem dalykam? bigsmile.gif
Atsakyti
o gal zinot kas kokiu receptuku, be tu magisku puodu, su mesyte ax.gif skaiciau tik viena kur tas su skuduriuku virti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 07 12, 21:34)
o gal zinot kas kokiu receptuku, be tu magisku puodu, su mesyte ax.gif  skaiciau tik viena kur tas su skuduriuku virti rolleyes.gif

Man labai irgi aktualu butu mesos koncervavimas blush2.gif
Pamenu, kaip mama man, studentei, kiaules visas sutroskindavo i stiklainius...
Tai prisimenu tik tiek, kad mesa smulkiai supjaustydavo, dedavo druskos, lauro lapu ir trooooooskindavo ilgai, kol mesa suirdavo praktiskai, bet eiliniam puode virdavo. Paskui supildavo visa ta mesos troskini i iskaitintus stiklainius ir uzvekuodavo.

Dar zinau, kad mesa istroskina iki minkstumo ir deda i stiklainius bei pasauna i orkaite 250 laipsniu, tipo, veikia, kaip autoklavas, patroskina ten net pusvalandi ar valanda, paskui vekuoja.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 04, 10:09)
Man labai irgi aktualu butu mesos koncervavimas blush2.gif
Pamenu, kaip mama man, studentei, kiaules visas sutroskindavo i stiklainius...
Tai prisimenu tik tiek, kad mesa smulkiai supjaustydavo, dedavo druskos, lauro lapu ir trooooooskindavo ilgai, kol mesa suirdavo praktiskai, bet eiliniam puode virdavo. Paskui supildavo visa ta mesos troskini i iskaitintus stiklainius ir uzvekuodavo.

Dar zinau, kad mesa istroskina iki minkstumo ir deda i stiklainius bei pasauna i orkaite 250 laipsniu, tipo, veikia, kaip autoklavas, patroskina ten net pusvalandi ar valanda, paskui vekuoja.



as kazkaip bijau stiklainius kisti i orkaite kad nesprogtu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 08 04, 13:16)
as kazkaip bijau stiklainius kisti i orkaite kad nesprogtu unsure.gif

Nesprogs tikrai 4u.gif Isbandziau ne su stiklainiais, o su stikliniu dideliu bubeniu, kuriame plova viriau blush2.gif Tik stiklainis turi buti ne is kameros istrauktas, o jau su karsta mesa, kad pats stiklas uzsigrudintu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 04, 14:08)
Nesprogs tikrai 4u.gif Isbandziau ne su stiklainiais, o su stikliniu dideliu bubeniu, kuriame plova viriau blush2.gif Tik stiklainis turi buti ne is kameros istrauktas, o jau su karsta mesa, kad pats stiklas uzsigrudintu.


nu dar pagalvosiu, su kepimo indais stikliniais tai jo nebaisu, bet kazkaip nepatikimi man stiklainiukai, et jei galima vistyte ant butelio pakept tai gal ir taip su stiklainiukais pavyks, einu skaityt nuo pradziu tema ar tik vistyte kepsim ar ir kiaulyte bus galima g.gif
Atsakyti
norėčiau ir aš šiais metais tušonkės pasidaryt, kaip prisimenu vaikystėj... NIam niam essen.gif Gal kas receptuką imestų, Elvyrrr aiškiai parašė kaip daryt žuvies, o kaip su mėsyte? Kokią naudot? KA dėt? NEaišku man... wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l-aura: 13 rugpjūčio 2009 - 06:42
QUOTE(IndruteUK @ 2008 01 31, 13:48)
Konservuota vistiena

1 kg vistienos,1 saukstas druskos,pipiru abieju rusiu maltu,cesnaku(nepagaileti)  thumbup.gif
viska sumaisyti,palaikyti kokia valanda,sudeti i puslitrinius ir virti su visais stiklainiais didekliame  katile
tik i apacia reikia ideti koki skudura,kad nesiliestu su dugnu
sudeti stiklainius ir tik po to pilti salta vandeni
uzdeti dangtelius,tik neuzsukti ir nuo uzvirimo virti kokia 1.5 val ar 2val
tik ziureti,kad uzvires vanduo nesitaskytu i vidu stiklainio
stiklainius dar karstus reikia uzsukti su dangteliais ir padeti kur kad atvestu
o kai atvesta,sudeti i saldytuva,kad sustingtu iki drebuciu    biggrin.gif

Ta pati galima ir su mesyte daryti... smile.gif vat  mirksiukas.gif
thumbup.gif

I sveikata!

šita virimo būdą esu girdėjus,tik nebandžiau ,virti teko specialiame puode kur susideda 24 stiklainiukai pripilama pilnas puodas vandens kad apsemtų visus stiklainius ir verdama,tik žinau ,kad negalima pridėti pilnų stiklainiukų,dėti tiek ,kad iki viršaus stiklainiuko liktų apie 2-3cm laisvos vietos,vištieną pjausčiau išimdama vadina nugaros su šonkauliukai kaulą,o kojeles ir kakliuka ir sparnelius truputi smulkinau.produktas gavosi bigsmile.gif niam niam.o jei kas augina savo vištas ir jei nevalgėte ankščiau vištos kojų tai išsivirkite ,tik pavirkite ilgiau arba greitpuodyje,pamatysite kaip skanu,čia jums ne valdiškos kur būna pamėlusios.Skanaus 4u.gif
Atsakyti
as tai, jau 5m. savo vyrui i reisus dedu vistiena stiklainiuose. o darau labai paprastai: supjaustau vistiena gabaliukai, gali buti ir file ir kita kokia as dedu kartais ir slauneliu mesa, tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu kai uzverda visada pirma vandeni su putomis nupilu uzpilu antru ir tada idedu druskos pagal skoni, kad vanduo sursteletu,kai paverda visada paragauju mesa ji truputi geriau kad butu suresne ir verdu, kol valgyti ja galima, tada labai stipriai pritrombuoju i stiklainius, kad oro tarpeliu nebutu ir ant virsaus uzpilu verdanciu aliejumi, tada uzdedu, bet neuzsuku dangtelius ir puse valandos pakaitinu puode, isemus uzsuku ir jie iskeliauja i reisa.jokiu cesnaku nededu nes jis duoda rugima.
o kiauliena jai truputi suresne padarai, tai isvis ji net prie +30laiopsniu laikydavo
Atsakyti