Įkraunama...
Įkraunama...

Masažai ir masažistės

o man tai labai nepatiko, mes nuejom tik penkis kartus (nors buvom susimokeje uz desimt), masaziste savo kazka kalbasi su kita masaziste, i vaika net neziuri, kai paklausiau :" Ar jus bent ziurit ka darot?" ji taip isizeidus isdrebe kad atseit ji viska automatiskai daro, jai ne ziuret nereikia. Kazkaip net nebesinorejo pas tokia vaiksciot, tuo labiau kad ir maziui masazai labai nepatiko, baisiai klykdavo. blink.gif
Atsakyti
o man atrodo kad mamytes masaziukai leliukui geriausi! biggrin.gif juk svarbu ne tik manksta, raumenuku stimuliavimas, bet ir mamytes prisilietimas, beje, ne visi vaikiukai svetima prisileidzia, mums buvo trys menesiai kai ejom pas masaziste poliklinikoj, tai oi kaip maziulis rekdavo! iki melynumo! niu gal kad masaziste tokia tikra vista pasitaike... unsure.gif bet siaip siulyciau nueit i masazus poliklinikoj kelis kartus sr dar geriau- privaciai pasikviest masaziste i namus, kad pamokytu, ir daryti paciai. Mes mankstinames ir masazuojames namie, ir viskas thumbup.gif liaaaaaaaaaaabai patinka, ir daug sypsomes kai mamyte niurki niurki daro biggrin.gif dar kamuoli nusipirkom specialu mankstelei, ridu ridu i visus sonus biggrin.gif
Atsakyti
Mums taip pat israse 10 masazu po 12 Lt, bet neeinam, nes nesiduoda masazuotis, riekia labai. Man gaila dukreles, o masazus israse profilaktiskai.
Atsakyti
QUOTE(Monaving @ 2007 06 29, 17:47)
Mano vaikas jau zingsniuoja prilaikomas, atsistoja pats lovyteje ir siaip zymiai judresnis, net pas masaziste ant stalo nebeguli kaip meskinas, duodasi ratais, spardosi ir t.t. na tiesiog sviesos greiciu vystymasis vyksta smile.gif

maniskis tai nuo 6,5 men daro masazu deka.
Atsakyti
O aš tai visai patenkinta masažiukais. Mažoji aišku į galą pradeda verkti nes pavargsta (mums 2,5 men.) bet cia manau nieko tokio.
O masažistė visai nieko. Kai mažoji pradeda verkti tai švelniai ją prisiglaudžia.
Atsakyti
QUOTE(auksineblondine @ 2007 06 19, 20:35)
Prasau paaiskinti man kvailai, kokia tu masazu nauda maziukams? Ar jus cia del kokiu problemyciu masazu norit? blush2.gif Tiesa sakant as irgi eisiu su savo lialia  i masazu kursus (as UK gyvenu), bet tik todel, kad yra cia toks vaiku centras pas mus, kur tie kursai nemokami, ten pacios mamos mokinamos masaza daryt  smile.gif

Čia gali paskaityti apie kūdikių masažą ir kodėl mama pati turėtų tai daryti.
Atsakyti
http://www.makewayfo...om/massages.htm
cia galima pasimokyti truputuka. as bandau pati masazuoti, gana smagu ir man ir vaikui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kipse1 @ 2007 05 05, 20:40)
Mums masazus dare Seskines poliklinikos neurologe, vaikui labai patiko, Serapiniene, jeigu reikes galesiu duoti telefona.

mane labai domina si gydytoja gal tel galetum atsiust.
Aciuuuuu 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos,
as irgi labai susidomejau masazu, gydytoja sake kad masazus galima pradeti ne anksciau kaip nuo 2 men. Dave lankstinuka kaip tai atliekama, dar pati susiradau ivairiose knygose aprasymus, pradejom bandyti. Jau menesi bandom, bet is tu paveiksleliu man tas masazas keistokas atrodo tik paglostymai, nezinau.... taip pat pagal gydytojos rekomendacijas nusipirkom kamuoli, tai paritinejam, kaip knygose rase - labai patinka, bet nezinau ar teisingai darau, atrodo kad iseina daugiau zaidimas nei nauda:( ir bijau pakenkti... Beto kadangi dar nuo 1.5 men rado klubo displazija tai nesiojom pagalvele ir gydytoja parode pora pratimu klubams, bet ne visada iseina- nesileidzia:(.
Vienu zodziu jauciuosi nemoksiskai, o noretusi vaikui kaip geriau. Klausiau gydytojos apie rekomendacijas kur nueiti, bet jos nuomone kad neapsimoka, nes masazistes daro is tu paciu knygu, kurias turiu, o mamos daromas masazas geriau, jei nera dideliu bedu, kur reikia gydomojo specifinio masazo....jauciuosi labai neuztikrintai:(
Labai noreciau PATARIMO: kaip geriau ar paciai mokytis pasikvietus porai kartu masaziste? Gal kas zino kokia gera kuri i Naujininkus atvaziuotu?
Ar eiti i kursus - kaip ten, ar naudos yra? Gal kas lanke? Kur? Beje gal kas buvo kursuose kur zuzulia nurode?
domina Vilniuje.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif , mano vaikeliui jau devyni men., bet jisai visai nenori vaikscioti. jai bandai pastatyti ant kojiciu , prilaikant uz rankyciu, lenkia kojas ir nori ruopoti. ir dar pastacius ant kojiciu , koju pirstelius sulenke i kumsti lotuliukas.gif , nestovi pilna pieda schmoll.gif . nors kai pats stovi maneze arba lovitei , vaiksto pats. Pamaniau , gal reiketu kreiptis i masaziste, gal padetu greiciau vaiksciuoti g.gif
gal kas nors galetu parekomenduoti masaziste Seskines poliklinikoje.kuri graziai ir rupestingai elgesi su mazai vaikuciais. smile.gif
Atsakyti
mes buvome šituose kursuose, man labai patiko thumbup.gif , daug naujo sužinojau, nors iki to irgi bandžiau pati mokytis iš knygų, bet kai pažiūrėjau kaip rodo masažistė, tai pasirodo kai ką dariau visai netaip schmoll.gif
Gerai, kad galima po vieno užsiėmimo namie viską išbandyti, o per kitą pasitikrinti ar tikrai teisingai darai. Dėstytoja pažiūri kaip mes darom, pataiso kas netaip, nors man atrodė, kad aš viską darau gerai
Kai kurie judesiukai kūdikiui netinka, pvz visi sąnariukų sukamieji judesiai gali pažeisti sąnarius, ir šiaip pasirodo su tais sąnariukais reikia labai atsargiai.
Per tris užsiėmimus tikrai daug išmokom ir masažo ir pratimų įvairių, parodė pratimukus su kamuoliu . Aš iki tol bijojau savo mažių ant kamuolio mankštinti, o dabar tai vienas mėgstamiausių jo užsiėmumų. clap.gif
Atsakyti
Mes su dukryte taip pat lankem "Sveikos pradzios" (Tyzenhauzu g., Vilniuje) masazu kursuose (ir ne tik masazu, bet dar ir nestumo metu nestuke.gif lankemes paskaitose apie zindyma, vaikelio prieziura, o dabar ketinu eiti i paskaita apie primaitinima). Visa kursa sudare 3 paskaitos ir beje uzsiemimus vede mineta masaziste is Seskines. Labai maloni ir demesinga tiek vaikuciam, tik mamytem moteris. smile.gif
Mum su dukryte labai patiko tiek kursai, tiek naudingos buvo ten igytos zinios. thumbup.gif Labai gerai, kai kazkas tau asmeniskai parodo kaip visus pratimus reikia daryti, viska paaiskina, nes remiantis knygu iliustracijom gali ne taip supratusi ir pakenkti savo angeliukui. Labai naudingos sekancios paskaitos, nes ju metu pakartodama pratimus juos uztvirtini, masaziste paziuri ar gerai ismokai ir ar teisingai atlieki pratimus. smile.gif
Bent jau man sie kursai patiko tuo, kad sudaromos nedideles grupeles, tad gauni daug demesio ir gali issiaiskinti visus rupimus klausimus. O beje ir kursu kaina nesikandzioja. smile.gif
Tad mano patarimas savo maziukus mylinciom mamytem masazo mokintis kursuose, o ismokus maloniai leisti laika su savo maziuku. Viska teisingai darant masazas ir pratimai su kamuoliu labai patinka vaikuciui, o tuo paciu ir mamytei. biggrin.gif dviguba nauda biggrin.gif
Atsakyti