1. paimi stikla ir ant jo "teksleni" dazu kokiu nors
2. su voleliu isvoluoji tolygiai po stikla
3. uzdedi lapa popieriaus ant tu dazu
4. ir piesi ant to popieriaus kuris guli ant dazu kurie uztepti ant stiklo
5. nuimi popieriu nuo stiklo ir kitoje puseje matomas norimas rezultatas
6. lauki kol isdzius.
as veliau isigudrinau ir koki nors paveiksleli atsisviesdavau ir uzpiesdavau ir kitoj pusej buvo labai grazu (piesinis turi buti ne ant dazu o virsuje, kad matytum kaip piesti o kitoj pusej neliktu )
Aš noriu pasigirti savo netradiciniais rankdarbiais:
Žvakidė arba padėkliukas po kavos puodeliu
Padaryta iš stikliukų mozaika.
Dar vienas darbelis:
Taip pat gali būti žvakidė arba padėkliukas, tik kitokios formos
Ir dar:
Viena vazos pusė
Padaryta iš kriauklyčių.
Kita vazos pusė
Visa vaza atrodo taip
Dar vienas darbelis:
Ir dar:
Viena vazos pusė
Padaryta iš kriauklyčių.
Kita vazos pusė
Visa vaza atrodo taip
QUOTE(Skvo @ 2005 09 26, 12:23)
Aš noriu pasigirti savo netradiciniais rankdarbiais:
Dar vienas darbelis:
Ir dar:
Viena vazos pusė
Padaryta iš kriauklyčių.
Kita vazos pusė
Visa vaza atrodo taip
Dar vienas darbelis:
Ir dar:
Viena vazos pusė
Padaryta iš kriauklyčių.
Kita vazos pusė
Visa vaza atrodo taip
Grožis neišpasakytas. ... ir aš taip noriu išmokt
Ar gali paaiškint kaip tai daroma?
Skvo - NUOSTABŪS darbai.
Gal galima smulkiau?...
Gal galima smulkiau?...
Kažkada mačiau per rusų televizijos laidą kaip tokius grožius daryti. Ten tiesiog daužė senas lėkštes (gaunasi smulkūs gabaliukai) su visokiais raštais. Tada klijuoja ant to paviršiaus kokio nori: pvz rėmeliai, kažkokia plokštuma (padėkliukas). Klijuoji ir dėlioji kaip patinka, tik turi likti tarpeliai (vėlgi -kokie nori). Tada susimaišai kažkokio špakliaus/grunto (ždž yra senukuose tikrai. Tik nežinau ar čia tas kur plytelių tarpeliam užpildyti ar belekoks tinka). Na ir tepi į tuos tarpelius. Kai viską užpildai su skuduriuku nuvalai nuo gabaliukų tą špaklių ir lauki kol išdžius.
Man tos lėkštės kažkaip ne kaip atrodo, tai sumasčiau kad reikia visokių stikliukų ir akmenukų. Klausimas- kur gauti? Floristikos parduotuvėse? Kiek žiūrėjau kažkokioj parduotuvėj žirmūnuose Vilniuje tie dekoro elementai (akmenukai ir t.t.) ne piguva. Ždž aš tiek žinau. Laukiam autorės komentarų.
Man tos lėkštės kažkaip ne kaip atrodo, tai sumasčiau kad reikia visokių stikliukų ir akmenukų. Klausimas- kur gauti? Floristikos parduotuvėse? Kiek žiūrėjau kažkokioj parduotuvėj žirmūnuose Vilniuje tie dekoro elementai (akmenukai ir t.t.) ne piguva. Ždž aš tiek žinau. Laukiam autorės komentarų.
Ačiū merginoms už įvertinimą. Dabar papasakosiu smulkiau, kaip tai daroma. Yra Klaipėdoje tokia faina parduotuvė, ten grožybiųųųųųųų grožybėms daryti pilna. Bet kainos tai didelės. Todėl aš įsigiju ten tik kai ką (mozaiką, klijus, cementą, kurių ilgam užtenką), o kitas prekes perku kitose parduotuvėse. Palyginimui galiu pasakyti, kad padėkliukai toje parduotuvėje kainuoja 10,00 litų, o aš nusipirkau už 4,00 litus kitur, dabar Maximoje apie 0,80 centų kainuoja šiek tiek mažesni. Jei kam bus ydomu, papasakosiu smulkiau, ko dar galima įsigyti toje parduotuvėje (dažų, dažyti ant akmenų, dažų, kurie stiklo, akmens ir kt. paviršių padaro suskilinėjusį ir t. t., ten viską ir papasakoja kaip ką daryti)
O dabar apie darbelius. Sunkiausias darbas sugalvoti mozaikos raštą.
1. Aš išsidėlioju raštą ant vazos ar žvakidės, padėkliuko.
2. Užtepu klijų (jie tokie permatomi silikoniniai) iš tūtelės ant kiekvieno stikliuko ir klijuoju ant pagrindo. Sudžiūsta labai greitai.
3. Pasidarau cementą ir tepu į tarpus. Leidžiu apdžiūti.
4. Su kempinėle valau visą paviršių, tiksliau nuo stikliukų, nes jie visi pasidengia cementu, kai tepi tarpus. Valyti paviršių labai kruopštus ir sudėtingas bei ilgas darbas.
Kriaukles pirkau Kaune bazėje. Jos kelių spalvų. Išsidėliojau gėlytes ir su tais pačiais silikoniniais klijais klijavau. Klijai permatomi, todėl nesimato jų iš abiejų vazos pusių. O vazas renkuosi tokias, kur viduje tokia plokštė suspausta.
O dabar apie darbelius. Sunkiausias darbas sugalvoti mozaikos raštą.
1. Aš išsidėlioju raštą ant vazos ar žvakidės, padėkliuko.
2. Užtepu klijų (jie tokie permatomi silikoniniai) iš tūtelės ant kiekvieno stikliuko ir klijuoju ant pagrindo. Sudžiūsta labai greitai.
3. Pasidarau cementą ir tepu į tarpus. Leidžiu apdžiūti.
4. Su kempinėle valau visą paviršių, tiksliau nuo stikliukų, nes jie visi pasidengia cementu, kai tepi tarpus. Valyti paviršių labai kruopštus ir sudėtingas bei ilgas darbas.
Kriaukles pirkau Kaune bazėje. Jos kelių spalvų. Išsidėliojau gėlytes ir su tais pačiais silikoniniais klijais klijavau. Klijai permatomi, todėl nesimato jų iš abiejų vazos pusių. O vazas renkuosi tokias, kur viduje tokia plokštė suspausta.
Skvo, fantastiški darbeliai
QUOTE(Skvo @ 2005 09 26, 21:37)
Yra Klaipėdoje tokia faina parduotuvė, ten grožybiųųųųųųų grožybėms daryti pilna. Bet kainos tai didelės. Todėl aš įsigiju ten tik kai ką (mozaiką, klijus, cementą, kurių ilgam užtenką), o kitas prekes perku kitose parduotuvėse.
Tai pasakyk ir kur ta parduotuvė . Aš irgi norėčiau .
Žvakė su nuotrauka:
Candle Wraps
You can wrap candles with ribbons, stickers, chains and charms, and for a really personal touch, wrap them with photographs.
Materials:
candles
Mrs. Grossmans fabric stickers
plain paper
Making Memories patterned paper
Making Memories metal charms, bead chain
Magic Mesh self-adhesive mesh
Pop Dots foam adhesive
double-stick tape
embossing tool
straight pins
Ellison slider box die-cut
fine-grade sandpaper
Steps:
1. Begin by making a photocopy of your photo.
2. If the candle is round, curl the photocopy first (with the picture facing out), then attach it to the candle with pins (figure A).
3. Heat with an embossing tool until the wax saturates and coats the photo (figure .
4. Remove the pins and add embellishments. Tie a ribbon knotted at the base of the photo (figure C).
5. Thread a fabric sticker through the metal charm and fasten to the candle above the photo (figure D).
6. Finish with additional sticker strips (figure E).
Candle Wraps
You can wrap candles with ribbons, stickers, chains and charms, and for a really personal touch, wrap them with photographs.
Materials:
candles
Mrs. Grossmans fabric stickers
plain paper
Making Memories patterned paper
Making Memories metal charms, bead chain
Magic Mesh self-adhesive mesh
Pop Dots foam adhesive
double-stick tape
embossing tool
straight pins
Ellison slider box die-cut
fine-grade sandpaper
Steps:
1. Begin by making a photocopy of your photo.
2. If the candle is round, curl the photocopy first (with the picture facing out), then attach it to the candle with pins (figure A).
3. Heat with an embossing tool until the wax saturates and coats the photo (figure .
4. Remove the pins and add embellishments. Tie a ribbon knotted at the base of the photo (figure C).
5. Thread a fabric sticker through the metal charm and fasten to the candle above the photo (figure D).
6. Finish with additional sticker strips (figure E).
Parduotuvė yra netoli senojo turgelio. Reikia eiti Manto gatve nuo turgelio link stiklinio prekybos centro Kiras, pasukti iš karto už jo į dešinę ir eiti akmenuotu keliuku. Pati pirma parduotuvė labai keistu pavadinimu dešinėje kelio pusėje ir bus ta parduotuvė.