QUOTE(jurgelizz @ 2005 08 29, 20:12)
panos nenoriu kistis, bet nesipykit visos turi nuomone bet reike prisitaikyti , o jei ko netenkina turi teise pasakyti,bet atleiskit kad kisuosi tiesiog nesusivaldziau gyvenkim draugiskai
Ar ne prie rankinių temos? Negaliu pažiūrėt, nes neatidaro tos temos
Gal kas turit mašinėlių piešinukų ar eskizų kokių, lipdau vieną daikčiuką, reikia priplotos mašinėlės bet mintyse neįsivaizduoju kaip tiksliau ir gražiau ji turėtų atrodyti. Būčiau labai dėkinga.
Tik nepamirškit kad priplotų
QUOTE(Kopa @ 2005 08 25, 20:27)
Sensi, susipainiojau tavęs paskaičiusi. Druskos tešla ir popierius? Prie ko čia? oš druskos tešlos negalima tiesiog kaip plastilinu lipdyti? Reikia kokio nors pagrindo?
Čia apie du skirtingus rankdarbius buvo užduoti du klausimai...
Druskos tešla tai viena, o laikrasčių klijavimas ant plastelino- visai kas kita....
Iš druskos tešlos lipdai tiesiog kaip plastelinu
o rankdarbiai su laikraščiu: nusilipdai karkasą, iš plastelino ir ant jo sluoksnuoji laikraštį.... Vadinasi Papjė Mašė.
QUOTE(eMAr @ 2005 07 20, 10:24)
http://www.craftcrea...load__mag.mhtml
Šiuose žurnaluose būna ir karpinių su nuosekliai aprašyta eiga. Viskas angliškai. Tačiau teks nuodugniai peržiūrėti nemažai žurnalų, nes čia sudėta labai daug visko...
Šiuose žurnaluose būna ir karpinių su nuosekliai aprašyta eiga. Viskas angliškai. Tačiau teks nuodugniai peržiūrėti nemažai žurnalų, nes čia sudėta labai daug visko...
Gal kas galėtų paaiškinti kas tie karpiniai ir kam jie skirti?
Prie netradicinių rankdarbių siūlyčiau priskirti pynimą.Ne iš vytelių, o iš karnų, nendrių, beržo tošies ar pušų šaknų(atrodo tokiso temos nebuvo).
Pinti iš vytelių reikalauja daugiau fizinės jėgos, o iš kitų mano išvardintų medžiagų - gan lengva.
Pačiai labai patinka tas procesas ir jo rezultatas, aišku kai namai saikingai tais daikatais papuošti .
Esu pasidaiusi keleta darbelių namams : iš karnų pintus "įdėklus" gėlių vazonams, iš tošies "įdėklą" vazonams, tošinukus kosmetikos reikmenims, "vazas" iš nendrių.
Dabar gaminu gorčių iš šiaudų ir pušies šaknų.
Jei įdomu pamatyti, nuotraukas rasit čia:
http://public.fotki.com/RATI
Pinti iš vytelių reikalauja daugiau fizinės jėgos, o iš kitų mano išvardintų medžiagų - gan lengva.
Pačiai labai patinka tas procesas ir jo rezultatas, aišku kai namai saikingai tais daikatais papuošti .
Esu pasidaiusi keleta darbelių namams : iš karnų pintus "įdėklus" gėlių vazonams, iš tošies "įdėklą" vazonams, tošinukus kosmetikos reikmenims, "vazas" iš nendrių.
Dabar gaminu gorčių iš šiaudų ir pušies šaknų.
Jei įdomu pamatyti, nuotraukas rasit čia:
http://public.fotki.com/RATI
QUOTE(Simomama @ 2005 09 08, 07:03)
Prie netradicinių rankdarbių siūlyčiau priskirti pynimą.Ne iš vytelių, o iš karnų, nendrių, beržo tošies ar pušų šaknų(atrodo tokiso temos nebuvo).
Man irgi patiko, tik vat niekaip neprisiruošiu šaknų prisirauti ir karnų prislupti (o juk net vyžas išmokau pinti )
Hmmm.. Na man iš tošies beržo nepasirodė labai lengva Gal dar nebuvo išmirkusi kaip reikiant, bet plušau kaip su kokiom vytelėm
Žvaigždutes kai dariau tai skėliau tošį sluoksniais vos ne iki popieriaus plonumo, nes smulkiems darbeliams man ji buvo per stora
O kaip ten nendrės tikrai? Kaip jas pasiruoši? Tkrai ne meldai ir ne ajerai?
QUOTE(Simomama @ 2005 09 08, 12:14)
Ups, tikriausiai meldai:). Bet auga, kur drėgna.Nupjauni, užmerki ir darai ką nori.Ajerai platesni būna.
O karnų ir tošies lupti neteko, naudojausi jau paruošta medžiaga.
O kaip tošies žvaigždutes daro?
O karnų ir tošies lupti neteko, naudojausi jau paruošta medžiaga.
O kaip tošies žvaigždutes daro?
Tokie iš pažiūros primena svogūnų laiškus tik iiiiilgus ilgus a ne?
Iš tošies žvaigždutes kaip iš popieriaus lankstai. tai tos pačios 8-kampės, 'Laimės' žvaigždutės , na audiniuose mėgstamas irgi raštas tų žvaigždučių būdavo
Paimi 4 tošies juosteles, sulenki jas pusiau, suneri kaip pintinės dugnui (kaip iš centro į šalis apskritai pini) o toliau lankstai kampukus ir užkiši juos atgal Ir turi plokščią žvaigždutę (kazkur internete mačiau netgi schemutę kaip iš popieriaus lankstyti - labai nustebau )
Jei įstengi tai dar gali iš tų išlindusių galiuku 'ragiukus' padaryti. Tai gaunasi išvis superinė lelija.