Įkraunama...
Įkraunama...

Netradiciniai rankdarbiai

QUOTE(une @ 2005 05 20, 15:43)
mes su sunum dabar  kai tik uzmiega mazelis pietu miego- uzsiminejam langu dekoravimu  wub.gif net sunku pasakyti kam tai labiau patinka  biggrin.gif  mano darbas-padaryti konturus, jo-uzpildyti spalvomis...

Pas mus tas pats. O aš dar vieną klaidą padariau: nupirkau tą rinkinuką, parodžiau ir pasakiau, kad , kai brolis užmigs - piešim. O kitą rytą parai į darbą išėjau. Kai sugrįžau - močiutė vos neverkia, namai apversti. Pasirodo vyresnėlis pusdienį ieškojo dažų - taip norėjosi jam piešti biggrin.gif
Atsakyti

visą temą peržiūrėjau, tai tiek grožybių prisižiūrėjau thumbup.gif gaminsiu iš tos tešlos

ir aš lenteles antspaudams. nors mano panelė jau nemaža, bet manau

antspaudukas tikrai bus gražus prisiminimas kokia mažytė buvo kojytė biggrin.gif

dar keli klausimukai išmanančiom ar su fantazija, gal turit kokių

paveiksliukų pavyzdėlių iš džiovintų gėlių, šakelių, na iš visokių žolyčių ir tt. labai n

orėčiau pati pasigaminti. bet aš kai be fantazijos tai gautusi nelabai gražiai. gal

turit pasigaminusios, būtų smagu pasižiūrėti ir pabezdžioniauti... blush2.gif 4u.gif

o gal ir taip kokių minčių kiltų.

p.s. kaip aš šitos temos anksčiau neradau lens.gif dabar jau įtraukiau į favoritus. labai gera tema.
Atsakyti

dar vieną tokį gražų darbelį parodysiu, nufotografavau kai pas tėvus buvau, jie dovanų gavo šitą gaidį, gaidžio metų proga biggrin.gif

tikrai galima patiems pasidaryti, jis visas iš džiovintos žolės, t.y. šieno. bet va kaip vyksta gamybos procesas nežinau.
Atsakyti
Manau, kad zinau kaip sis darbelis daromas.Pirmiausia reikia issikirpti pvz. is kartono norima figura ir apvynioti sienu.Jeigu zole dar zalia t.y. dar neisdziuvusi reikia sukti storesni sluoksni, nes dziudamas sienas traukiasi, ir apvynioti tinkamu siulu. smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurute2 @ 2005 05 21, 08:03)
Kaip jums sekasi dekoruoti langus?  wub.gif
Kokiais dažais spalvinat? rolleyes.gif
Gal kokią nuotraukėlę?  rolleyes.gif

spalvinam 'glass deco' dazais, tokie tipo spec.klijai stikliniams pavirsiams dekoruoti.
o nuotraukele imesciau, bet pas mane nera photo shopo,kad ja sumazinciau.... sad.gif
Atsakyti
une, su Paint'u mažink Image - Stretch/Skew mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE($kristina$ @ 2005 05 25, 15:55)

dar keli klausimukai išmanančiom ar su fantazija, gal turit kokių
paveiksliukų pavyzdėlių iš džiovintų gėlių, šakelių, na iš visokių žolyčių ir tt. labai n

orėčiau pati pasigaminti. bet aš kai be fantazijos tai gautusi nelabai gražiai. gal

turit pasigaminusios, būtų smagu pasižiūrėti ir pabezdžioniauti... blush2.gif  4u.gif 

o gal ir taip kokių minčių kiltų.

As senai jau darau tokius paveikslelius... Tik ideti laiko nerandu, reikia nuskanuoti, i kompa ikelti... doh.gif O tu jau turi geliu prisidziovinus? jei ne, tai pats laikas pradet rinkti, jei taip, tai patarciau pabandyti toki paveiksleli- vainikeli, arba medeli. Tai ir lengva, ir smagu daryti... o be to, kas kart bedarant kyla vis kitu minciu, ir gaunasi jie skirtingi smile.gif
Pradek nuo popieriaus arba remeliu. nusipirk tinkancio prie interjero spalvos, medeliui tiktu A4 formato, vainikeliui, graziau ziurisi kvadratinis... popieriaus grazaus buvau prisipirkusi kaune senamiesty, yra yvairiausiu spalvu, geriau rinkis sviesu, storesni, ant jo graziau ziuresis ryskios geles. Jei darai medeli, nusipiesk su piestuku is pradziu jo konturus: apskritima (as apsibreziu kokia nedidele lekstute) ir kota. Jei vainikeli, tai taip pat nusipiesk konturus didesnio apskritimo, ir mazesnio viduj. ir fsio biggrin.gif dabar klijuoji geles. Jei medelis, pradedi nuo apskritimo krastuir klijuoji link centro, jei vainikelis- as klijuoju simetriskai geles, tada vainikelis atrodo tvarkingas smile.gif prie vainikelio dar galima priklijuoti plona silkine juostele... Taip pat galima padaryti paveiksleli "shirdele" i jos vidu galima irashyti berniuko, ar mergaites varda, gimimo metus... ax.gif Arba ant popieriau priklijuoti portretine nuotrauka, ir ka apklijuoti gelemis, gaunasi a la foto gelese thumbup.gif

Atsakyti
Rašai, kad laikas pradėti rinkti gėles. O kokias jas reikia rinkti? Ar galima bet ką?
Esu girdėjus, kad gėlytė neprarastų spalvos, reikia ją apipurkšti plaukų laku, ar čia tiesa?
Būtų labai įdomu pamatyti darbelius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2005 06 02, 12:23)
Rašai, kad laikas pradėti rinkti gėles. O kokias jas reikia rinkti? Ar galima bet ką?
Esu girdėjus, kad gėlytė neprarastų spalvos, reikia ją apipurkšti plaukų laku, ar čia tiesa?
Būtų labai įdomu pamatyti darbelius  ax.gif

Darbeliu butinai idesiu,kai tik laiko laisvo atrasiu mirksiukas.gif
Na, o del geliu, bandykit dziovinti visokias, ishskyrus "vandeningas"... Siaip reikia eksperimentuoti dziovinant geles, nes vienos graziai sudziuna, kitos praranda salva, paruduoja, arba, jei labai ploni ziedeliai, sunkiai klijuojasi... Labai graziai sudziuna našlaičių žiedai, plūkės, neužmirštuolės,smulkios lauku geles, as net rozes dziovindavau rolleyes.gif kazkokiam uzsenietiskam zurnale pamaciau toki super buda: atsargiai perkerpat rožėe žiedą perpus (nuo žiedo viršaus link kotelio) tik reikia labai atsargiai, kad ji neiširtų... Po to dedat tarp popieriaus lapų (idealiausiai tinka sugeriamas popierius, ar šiaip koks, kuris drėgme sugeria neblogai... Iš bėdos tinka laikraštinis, senos knygos...) lengvai paslegiat su kokia knyga, ir kantriai laukiat, laiks nuo lako patikrinant, ir perdedant sausą popierių, jei anas sudrėksta. Šiaip tai visu gėlių džiovinimo principas toks pats, tik aš slėgiu labiau. Tinka žurnalų kruva, nes jie sunkūs thumbup.gif Na, o kai labai nekantrauju, ar kai greitai reikia žolių, tai džiovinu su lygintuvu. Dedu žiedus, ar žolytes tarp knygos lapų ir palyginu iš abieju pusiu ax.gif Jei kas turit kokio sugeriamo popieriaus (kažkokį super popierių mačiau Prancūzijoj. Jis storesnis, bet labai gerai sugeria drėgmę) tai jis tinka gėlių džiovinimui idealiausiai... Šiaip dauguma baltų žiedų (jazminai, ievos, gaila obelys jau pražydėjo, nespėjau prisirinkti... cry.gif )džiūnant paruduoja, o džiovinant su tuo popierium, išlieka balti, kitos gėlės taip pat išlaiko ryškias spalvas... Super gražu pvz ant kokio tamsaus popieriaus, kad ir juodo, baltų žiedų vainikėlis... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sensi: 03 birželio 2005 - 09:42
o vietoj sugeriamojo popieriaus GAL GALMA naudoti virtuvini popierini ranksluosti ar serveteles....

O as bandziau miniatiurines rozes ziedelius dziovinti smelyje. Labai grazus lieka. I kiausiniu idekliuka pili siek tiek smeliuko ir dedi aukstyn ziedlapeliais ziedelius, visiskai uzberiama sausu smulkiu smeliuku, pilant tarp ziedlapiuku ir...lauki apie 2 savaites. Po to priklijuoji vielini koteli ir pamerki i vazele ar naudoji sausai puokstei ar paveiksliukui gaminti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dorado @ 2005 06 03, 13:54)
o vietoj sugeriamojo popieriaus GAL GALMA naudoti virtuvini popierini ranksluosti ar serveteles....

O as bandziau miniatiurines rozes ziedelius dziovinti smelyje. Labai grazus lieka. I kiausiniu idekliuka pili siek tiek smeliuko ir dedi aukstyn ziedlapeliais ziedelius, visiskai uzberiama sausu smulkiu smeliuku, pilant  tarp ziedlapiuku ir...lauki apie 2 savaites. Po to priklijuoji vielini koteli ir pamerki i vazele ar naudoji sausai puokstei ar paveiksliukui gaminti smile.gif

Tas virtuvinis ranksluostinis popierius ne taip gerai kaip tas sugeriamas sugeria dregme. Tas sugeriamas kazkuo primena sugertukus is mokykliniu sasiuviniu. Va toks popierius idealiai sudziovina geles... Del dziovinimo smelyje, tai as irgi esu bandzius... graziai gaunasi ne tik rozes, bet ir medetkos, bijunus galima taip dziovinti, ir siaip visokias geles... Man atrodo, kur parduotuvese parduodamos (anksciau MAGNUS'e Kaune budavo) brangios geles butent ir sudziovintos tokiu principu...
Tiesa, is presuotu dziovintu geliu galima ne tik paveikslelius daryti, galima klijuoti (beje, labai graziai gaunasi) ant zvakiu, popieriniu lempu gaubtu, pagrazinti uzrashu knygeles, ir tt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2005 06 02, 12:23)

Vat, del lako pirma karta girdziu... blink.gif g.gif reiks pabandyti... mirksiukas.gif O siaip kas liecia dziovinima, reikia eksperimentuoti ir su geliu rushim, ir su ju dziovinimo budais, kad atrastum kas labiausiai tikka ir patinka mirksiukas.gif
Atsakyti