Įkraunama...
Įkraunama...

Petankė arba rutulių žaidimas

turnyras megejams wink.gif http://www.boules.lt..._...4&Itemid=34
Atsakyti
Kaune klubas Boules.lt surenge savo pristatyma ir turnyra visiems norintiems ismeginti jegas smile.gif - http://www.boules.lt..._...8&Itemid=34
Atsakyti
Boules sezono atidarymo turnyras Kaune

Šiais metais petankės sezonas Lietuvoje pradėtas kaip niekad anksti. Pirmą kartą istorijoje šio žaidimo mėgėjai galėjo išmėginti savo ir varžovų jėgas dar balandžio pradžioje. Ir dar tokiu puikiu oru! Beje, aikštelė, kurioje buvo surengtas turnyras, tokio pobūdžio varžybas "matė" irgi pirmąkart.

Taigi, sezonas atidarytas! Tradiciškai turnyre daugiausia komandų buvo iš Kauno. Vien klubas "BOULES LT" į šį turnyrą delegavo 6 komandas! Tai "Autukai", "A3", "B-29&Šakalė", "BIG Balls", "iBiuras" ir "Triple A". Tačiau reikia paminėti, kad turnyrus vykstančius Kaune, kaip visad uoliai papildo komandos iš Vilniaus ir Birštono. Be to, buvo ir debiutantų, kurie kovos troškulio genami atvyko net iš Utenos (komanda "Utenos Vėtra")!

Kovų būta įtemptų ir įnirtingų. Po pirmųjų dvikovų pasidarė aišku, kad daugelis komandų žiemą "nesėdėjo rankas sudėję". Buvo pastebetas akivaizdus žaidimo lygio pagerėjimas ne tik taktikoje, bet ir strategijoje. Žaidžiama buvo naudojant šveicariškąją sistemą. Jos dėka, komandos sužaidė po 4-ris susitikimus. Išsiaiškinus 8-nias pirmąsias komandas, reikalai nenumaldomai greitai sukosi link finalo, nes komandos žaidė "atkrintamąsiąs" .
Norime pasveikinti visus dalyvavusius šiame puikiai organizuotame turnyre. Džiaugiamės dėl klubo narių puikaus pasirodymo ir svarbiausia, sveikiname nugalėtojus! Jais tapo (iš viso LPF turnyruose jau 5tą kartą) komanda "AUTUKAI" iš Kauno (Dainius Vyšniauskas, Justas Bogdanovičius, Nerijus Kukcinavičius).


http://www.boules.lt...ja/foto/view/16
Atsakyti
Lietuvos petankės federacija kviečia Jus dalyvauti Pavasariniame petankės (dvejetų) turnyre š. m. balandžio 18 d.

http://www.petanke.lt/

Atsakyti
Pavasario pradžią skelbia Pavasarinis petankės turnyras

Šių metų balandžio 18 dieną 10:00 val. Lietuvos petankės federacija organizuoja jau antrąjį naujojo sezono turnyrą, kuris vyks tarp M. K. Čiurlionio g. ir Karaliaus Mindaugo pr. esančioje aikštelėje. Jame varžysis komandos iš įvairių Lietuvos miestų. Planuojama turnyro trukmė – 10 valandų.
Žaidimas vyks du prieš du, t. y. komandomis po du žaidėjus, kai kiekvienas iš jų turi po tris rutulius.



Daugiau informacijos apie 2009 metų petankės sezoną Lietuvoje:
mob. 8 616 90 061
el. p. info@petanke.lt
www.petanke.lt
Atsakyti
Petankė (Petanque) - tai jauniausia iš daugelio žaidimų rutuliais šaka. Manoma, kad sukurta apie 1909 metus La Ciotat Jules le Noir ir šiai dienai Pasaulyje jungia per 600 000 licenzijuotų žaidėjų. Lietuvoje šis žaidimas dar tik žengia pirmuosius žingsnius populiarumo link, tačiau susikūrę petankės žaidėjų klubai kelis metus iš eilės deleguoja savo žaidėjus į Lietuvos Petankės Federacijos surengtus turnyrus bei čempionatus.
Kauno petankės klubas „BOULES LT“ siekdamas populiarinti šį žaidimą rengia unikalią akciją kodiniu pavadinimu „JUNK KOMPĄ NAFIG!“. Klubo nariai KIEKVIENĄ GEGUŽĖS KETVIRTADIENĮ apie 18 val rinksis po ČIURLIONIO TILTU KAUNE tam, kad visi norintys galėtų daugiau sužinoti apie šį žaidimą, kaip laisvalaikio praleidimo formą lauke. Supažindins su taisyklėmis, pademonstruos žaidimo principą, papasakos kokius ir kur galima įsigyti laisvalaikio praleidimui skirtus rutulius.

Kilus klausimams – atsakymų ieškodami naršykite internetinę svetainę www.boules.lt arba rašykite el. paštu info@boules.lt

ATEIK KETVIRTADIENIAIS PO TILTU.
JUK TAI NEMOKAMAI!
Atsakyti
BIRŽELIO 6 DIENĄ KLUBAS BOULES LT VISUS KAUNIEČIUS IR KITŲ MIESTŲ GYVENTOJUS KVIEČIA TURININGAI PRALEISTI LAIKĄ!


Birželio 6 dieną (šeštadienį) klubas BOULES LT visus norinčius turiningai praleisti laiką kviečia į petankės turnyrą, kuriame galės dalyvauti tiek šios sporto šakos profesionalai, tiek mėgėjai, tiek pradedantieji. Turnyras vyks Kaune, buvusiuose Kauno „Žalgirio stadiono“ teniso kortuose (už PC Molas, šalia Panemunės pėsčiųjų tilto).

http://www.boules.lt/home
Atsakyti
Turnyro nuotraukų galerija http://www.boules.lt...ja/foto/view/39
Atsakyti
ieškančioms kur galima nusipirkti petankės rutulių, galiu duoti dar vieną adresą el.parduotuvėje www.efor.lt, tikiuosi bus naudinga nuoroda, nes petankės federacijos puslapyje šio adreso nemačiau smile.gif
Atsakyti
Aš neseniai pirmą kart žaidžiau šį žaidimą ir likau sužavėta. Super
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vipera: 29 birželio 2009 - 21:52
Brangiosios,

o kurioj vietoj Vilniuje galima būtų smagiai su kompanija pažaisti??
Inventoriu turiu, ieshkausi smagios vieteles. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalia* @ 2007 08 04, 10:31)
As pirma karta zaidziau si zaidima pries 2metus atostogaudama Tunise.  Nuo tol sergu "bočos" liga (lietuviskai vadinama "petanke", bet man negrazus pavadinimas, nes labai primena vieno paukscio pavadinima: pantarke biggrin.gif ))smile.gif 
Turiu si zaidima. Labai smagu zaisti ant smelio biggrin.gif


pradėjau skaityti temą ir iškart užkliuvo akis. Bočia nėra tas pats, kas petankė, nors principas labai panašus wink.gif
Atsakyti