Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

QUOTE(Bitute @ 2009 03 05, 11:58)
Manyčiau,kad jums reikia eiti pas gydytoją,plombavusį dantuką ax.gif Jautrumas po plombavimo gali kurį laiką būti,tačiau skausmo neturėtų būti

dekui 4u.gif , bandysiu aiskintis kas ten jam daros
Atsakyti
QUOTE(liniuke133 @ 2009 03 04, 19:23)
laba diena, norejau pasiklausti beveik pries dvi savaites man uzbliombavo danti, sake, kad gali buti jautrus po bliombavimo, bet iki siol negaliu ant tos puses kramtyti, nes tas " jautrumas" (man panasu i skausma) nepraeina.esu 16 savaiciu nescia ir bijau net pagalvoti apie kito danties taisyma, jis kitoje burnos puseje.

QUOTE(Bitute @ 2009 03 05, 11:58)
Manyčiau,kad jums reikia eiti pas gydytoją,plombavusį dantuką ax.gif Jautrumas po plombavimo gali kurį laiką būti,tačiau skausmo neturėtų būti

si mamyte visiskai teisi-kelaikit pas gydytoja, kogero reikes gydyti dantuko sakny... ar skauda dantuka nuolatos, o gal jis yprac jautrus y karsty, salty? bet kokiu atveju daktaras turi pasiziureti, ir nuspresti kol yra jautrumas vienam taisytam danciui kito netaisyti (jei jis neskausmingas)...
beje sveikinu, su nestuke.gif as irgi dar karta pilvuka auginu, tik 4sav. mazesny...
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 03 05, 21:11)
si mamyte visiskai teisi-kelaikit pas gydytoja, kogero reikes gydyti dantuko sakny... ar skauda dantuka nuolatos, o gal jis yprac jautrus y karsty, salty? bet kokiu atveju daktaras turi pasiziureti, ir nuspresti kol yra jautrumas vienam taisytam danciui kito netaisyti (jei jis neskausmingas)...
beje sveikinu, su  nestuke.gif  as irgi dar karta pilvuka auginu, tik 4sav. mazesny...

dekui.jums taip pat sekmes laukiantis 4u.gif o man ta danti skauda kai valgau, nesvarbu ar karstas ar saltas ar siltas maistas.dantukas nereaguoja tada kai nekramtau. blush2.gif ryt eisiu pas gydytoja paziuresiu ka pasakys ar padarys
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Kažkaip netyčia radau šią temelę, ir labai nudžiugau smile.gif. Dukrytei dar nėra pusantrų metukų, ir dantukus valomės ryte ir vakare. Bet tas valymas, tai... Visiška egzekucija! Mažoji, pamačiusi šepetėlį mano rankose, purto galvytę ir lekia į šalį... Tai tas dantukų valymas vyksta visiškai per prievartą, pražiodau, ir darbuojuosi šepetėliu, kaip iseina. Bet realiai tai jokie ne vertikalūs judesiai, o viršų šepetėliu "šluoju". Ir trunka ta procedūra neilgai - tikrai ne 3 min, o gerokai trumpiau sad.gif. Tai klausimas, ar toks valymas gali būti laikomas valymu? Kaip manote?
Kitas neraminantis klausimas - saugi dantų pasta mažyliams, kurie dar pastos neišspjauna. Valydavau visą laiką NENEDENT BABY pastyte, kurios anotacijoje rašoma, kad jos nebūtina išskalauti. Bet atidžiau paskaičiusi sudėtį radau, kad į ją įeina medžiaga sodium lauroyl sarcosinate, kurios, kaip pasiskaičiau internete, poveikis neišskalaujant nėra ištirtas. Susinervinau žiauriai, ir nebežinau, kuo tuos dantukus valyti - ar yra kažkokių ekologiškų dantų pastų leliukams? Juk jau tokiems, viską valgantiems bambliams, vien vandenuko ir šepetėlio nepakanka?
Dar viena mane neraminanti problema - maniškė naktimis dar plempia mišinuką, ir niekaip nepavyksta jo atsisakyti. Gal yra kokios nors papildomos karieso prevencijos priemonės tokiems mažyliams?
Ir dar - dėl pirmojo apsilankymo pas odontologą.. Manoji odontologė sakė, kad nelabai ten yra ką veikti su tokia maža kol kas tfu tfu tfu ne paciente. Bet vis tik suku galvą, ar nereikėtų pasirodyti? Ar pirmas apsilankymas - daugiau vaiko supažinimo su tokia aplinka priemonė, ar vis tik vertėtų?
Ir dar klausimas - ar čiulptuko naudojimas gali gadinti sąkandį? Šis reikalas irgi smarkiai mylimas...
Suprantu, kad po tokios klausimų lavinos greičiausiai sulauksiu atsakymo: "marš pas vaikų odontologą" blush2.gif , bet vis tik, gal ir patirtimi pasidalinsite? 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(liniuke133 @ 2009 03 05, 22:32)
dekui.jums taip pat sekmes laukiantis  4u.gif o man ta danti skauda kai valgau, nesvarbu ar karstas ar saltas ar siltas maistas.dantukas nereaguoja tada kai nekramtau.  blush2.gif ryt eisiu pas gydytoja paziuresiu ka pasakys ar padarys

Gal tiesiog nepakankamai nupoliravo plombytę? Man taip buvo, ir ilgai prasikankinau doh.gif , o bėda iš tiesų juokinga buvo biggrin.gif. Veikiant nuskausminimui, kol burna tarsi guminė, labai sunku suprasti, ar jau patogu sukąsti, ar dar per aukštai smile.gif. Gal nereikės jums į kanalus lįsti smile.gif, gal pakaks tą vietą daktarei grąžteliu paskaptuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 03 09, 03:06)

Gal tiesiog nepakankamai nupoliravo plombytę? Man taip buvo, ir ilgai prasikankinau  doh.gif , o bėda iš tiesų juokinga buvo biggrin.gif. Veikiant nuskausminimui, kol burna tarsi guminė, labai sunku suprasti, ar jau patogu sukąsti, ar dar per aukštai smile.gif. Gal nereikės jums į kanalus lįsti smile.gif, gal pakaks tą vietą daktarei grąžteliu paskaptuoti smile.gif

dekui uz pasisakyma 4u.gif man nuskausminimo nedare, nes as laukiuosi.buvau jau pas gydytoja tai nuramino, kad cia tik tas nelemtas jautrumas, kuris tikrai praeis.sake iki menesio po taisymo turi praeiti.ir atrodo kad jau pamazu rimsta smile.gif
Papildyta:
o del dantu pastos mazyliams ir man labai idomu, nes mes irgi neisspjaunam biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena
Neseniai apvilkau priekinius dantis bemetalo keramika. Atrodo gražiai naturaliai, tik pergyvenu ar laikui bėgant nepatamsės? Kaip Jūs manote?

Dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Laba,turiu tokia beda....Vnz su protiniu dantim...Ji pradejo man skaudeti,aisku paprastas stomotologas atsisake ji rauti,nes bijo....Taigi siule waziuoti i KMU ,taciau ten eiles kaip prie breznevo laiku.Taigi radau odontologa sena vilka,kuris uzsalde man puse burnos ir ji isrove per 10 min....Skausmo jokio nejauciau..taciau i vakara pradejo skaudeti vieta,kur jis buvo israutas,tiksliau kur likus dancio skyle,dantenu krastus ir taip maudzia dabar ,kad labiau ,nei pats dantys dar buvo..Esme ta,kad jau praejo 5 dienos po isrovimo,ir gyvas tik vaistu nuo skausmo deka...Geriu nuo skausmo Dolmen...,turiu dar Ibuprofen....6 valando dolmen nuima,paskui tenka wel gerti...Gal kas zino kas cia per velniava? cia reikia laukti 3 savaites ar cia kas? Nes kiek as galiu gerti tu waistu nuo skausmo biggrin.gif kitaip neimanoma.
Atsakyti
Po danties traukimo skaudėti gali.Tačiau jei jums taip smarkiai ir ilgai skauda,reikėtų pasirodyti odontologui smile.gif
Atsakyti
sveikos skaitytojos ir rasytojos 4u.gif atostogavau thumbup.gif
QUOTE(liniuke133 @ 2009 03 05, 23:32)
: o man ta danti skauda kai valgau, nesvarbu ar karstas ar saltas ar siltas maistas.dantukas nereaguoja tada kai nekramtu.

saunuma, kad apsilanket pas odontologa ir viskas nurimo... kaip megsta sakyti daktarai-geriausias daktaras yra geras zodis... paguode kad praeis ir praejo thumbup.gif

QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 03 09, 03:06)
Labas vakaras smile.gif
Kažkaip netyčia radau šią temelę, ir labai nudžiugau smile.gif. Dukrytei dar nėra pusantrų metukų, ir dantukus valomės ryte ir vakare. Bet tas valymas, tai... Visiška egzekucija! Mažoji, pamačiusi šepetėlį mano rankose, purto galvytę ir lekia į šalį... Tai tas dantukų valymas vyksta visiškai per prievartą, pražiodau, ir darbuojuosi šepetėliu, kaip iseina. Bet realiai tai jokie ne vertikalūs judesiai, o viršų šepetėliu "šluoju". Ir trunka ta procedūra neilgai - tikrai ne 3 min, o gerokai trumpiau sad.gif. Tai klausimas, ar toks valymas gali būti laikomas valymu? Kaip manote?
Kitas neraminantis klausimas - saugi dantų pasta mažyliams, kurie dar pastos neišspjauna. Valydavau visą laiką NENEDENT BABY pastyte, kurios anotacijoje rašoma, kad jos nebūtina išskalauti. Bet atidžiau paskaičiusi sudėtį radau, kad į ją įeina medžiaga sodium lauroyl sarcosinate, kurios, kaip pasiskaičiau internete, poveikis neišskalaujant nėra ištirtas. Susinervinau žiauriai, ir nebežinau, kuo tuos dantukus valyti - ar yra kažkokių ekologiškų dantų pastų leliukams? Juk jau tokiems, viską valgantiems bambliams, vien vandenuko ir šepetėlio nepakanka?
Dar viena mane neraminanti problema - maniškė naktimis dar plempia mišinuką, ir niekaip nepavyksta jo atsisakyti. Gal yra kokios nors papildomos karieso prevencijos priemonės tokiems mažyliams?
Ir dar - dėl pirmojo apsilankymo pas odontologą.. Manoji odontologė sakė, kad nelabai ten yra ką veikti su tokia maža kol kas tfu tfu tfu ne paciente. Bet vis tik suku galvą, ar nereikėtų pasirodyti? Ar pirmas apsilankymas - daugiau vaiko supažinimo su tokia aplinka priemonė, ar vis tik vertėtų?
Ir dar klausimas - ar čiulptuko naudojimas gali gadinti sąkandį? Šis reikalas irgi smarkiai mylimas...
Suprantu, kad po tokios klausimų lavinos greičiausiai sulauksiu atsakymo: "marš pas vaikų odontologą"  blush2.gif , bet vis tik, gal ir patirtimi pasidalinsite?  4u.gif

tikrai nebekite dar pas odontologa... apie viska trumpai ir is pradziu...
Valote dantukus ir taj tikrai yra valymas... kas kad jis ne trys minutes, kas kad per asaras.... aisku nesmagu, kad vaikui taj nepatinka... mes su dukrele kazkaip pamegom kartu valytis dantis-as sepetuka y rankas ir ji saukia duok-ysideda, pamakaluoja ten kiek pati kol as issivalau, po to jau pavalau as... nuosirdziai sakau-nestebuklingai sekasi isvallyti, bet ryte vienas dantis daugiau pasivalo, vakare kitas... pamazu atsiras yprociai, ritualai ir tikekimes laikas ilges, noras dides ir dantys bus sveiki 4u.gif
del pastos taj as vadovaujuosi sava nuomone-kol nemoka isspjaut taj tu chemikalu ir taip uztenka musu kasdienybeje... jusu naudojama pasta sauni, skirta mazyliams, bet kaip pati sakote sudedamosios dalys neistirtos... na kad ir istirtos, raso nekenkia, bet ka gali zinot su tokiais mazais kai visi organai dar lb jautrus (ir nuo karves pieno ziurek zandai nuspuogija)... ismoks isspjaut-tada ir bus dantu pasta... cia aisku mano patirtis ir mano nuomone... dar pusmetis geras ir spjaudysim kaip reikalas... arba kitas variantas-valykite mazu kiekiu pastos tik vakare... rolleyes.gif ryte-vanduo ir sepetelis
toliau-vaikams valgyti neuzdrausim... tegul slamscia ta misinuka-daug blogiau saldintos arbateles... kitos profilaktikos priemones yra dantuku tepimas floro pasta... bet dar tokie pypliukai irgi per maziukai... paaukit, neskubekit dar..
pas odontologa tikrai siulyciau apsilankyti kol dar esate ne pacientai... pasivazinekit kede, papuskit vejuka...
Ciulptukas kenkia tik nuolatiniams dantims nes tada gadina sakandy... nepaleiskit jo iki 6 metu lotuliukas.gif mirksiukas.gif manau dar turit laiko atprasti mirksiukas.gif

QUOTE(Villev80 @ 2009 03 10, 10:46)
Laba diena
Neseniai apvilkau priekinius dantis bemetalo keramika. Atrodo gražiai naturaliai, tik pergyvenu ar laikui bėgant nepatamsės? Kaip Jūs manote?
Dėkoju už atsakymą

naturalus dantys sensta, nudyla, geltonuoja... dirbtinius taip pat veikia yvairus veiksniai-maistas, gamybiniai brokai ir t.t. ir pan... Nieko nera amzino...

QUOTE(Neverija @ 2009 03 16, 02:51)
Laba,turiu tokia beda....Vnz su protiniu dantim...Ji pradejo man skaudeti,aisku paprastas stomotologas atsisake ji rauti,nes bijo....Taigi siule waziuoti i KMU ,taciau ten eiles kaip prie breznevo laiku.Taigi radau odontologa sena vilka,kuris uzsalde man puse burnos ir ji isrove per 10 min....Skausmo jokio nejauciau..taciau i vakara pradejo skaudeti vieta,kur jis buvo israutas,tiksliau kur likus dancio skyle,dantenu krastus ir taip maudzia dabar ,kad labiau ,nei pats dantys dar buvo..Esme ta,kad jau praejo 5 dienos po isrovimo,ir gyvas tik vaistu nuo skausmo deka...Geriu nuo skausmo Dolmen...,turiu dar Ibuprofen....6 valando dolmen nuima,paskui tenka wel gerti...Gal kas zino kas cia per velniava? cia reikia laukti 3 savaites ar cia kas? Nes kiek as galiu gerti tu waistu nuo skausmo biggrin.gif kitaip neimanoma.

vistik protinio danties rovimas kar ir greitai atliktas yra sudetingas, palieka didele zaizda...
mano siulymas-jei galite apsilankykite pas danty traukusy odontologa arba pas bet kury kita, paprasykite jo apziureti zaizda... daznai buna, kad valgant ten patenka maisto del ko zaizda negyja, skauda ja... reikia ja iaplauti, uzdeti vaistuku ir manau protingas daktaras jei zaizda dar didele pasiulys ateiti dar ir dar karta...
laukti nelabai patarciau, juolab kad jau baigiasi aplinkiniu vaistiniu vaistai nuo skausmo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 03 16, 16:29)

tikrai nebekite dar pas odontologa... apie viska trumpai ir is pradziu...

Rasike1982, ačiū labai už išsamų atsakymą!! 4u.gif Labai pagelbėjot ir nuraminot smile.gif. Ačiū!
Atsakyti
Sveiki,

atsiprasau jei pasikartosiu, gal toks klausimas jau ir buvo.

mano sūnui 6,8 metų. Turi jau 6tuosius krūminius dantis. Pieniniai jau byra, nuolatiniai priekyje išdygę yra 5 (vienas viršuje ir 4 apačioje)..kitur dar laukiam...
Nuėjau šiandien pas poliklinikos odontologę tikėdamasi kad dičkiui padengs tuos 6tuosius krūminius silantais. Tačiau, gydytoja tik apžiūrėjo ir pasakė- per anksti, ateikite po 2-3 metų, kai bus daugiau nuolatinių dantų.
Ar tie 6tieji krūminukai nesuges kol sulauksim kitų būsimų nuolatinių?? Ar tikrai riekia palaukti? Man neramu...

Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 03 05, 17:11)
beje sveikinu, su  nestuke.gif  as irgi dar karta pilvuka auginu, tik 4sav. mazesny...

valio,radau panasia beda,tik maniske ,jauciu,bus daug didesne!man pries metus sutvarke krumini danti.atrodo gerai,pora menesiu ir buvo viskas gerai.pradejo bijoti karsto ir salto-siaubingai!!!budama lietuvoj,nuejau pas kita dantiste.sako,nieko nematau,atrodo sveikas dantis..vel isvaziavau ir taip jau puse metu-bijo siaubingai visko,negaliu nei salto jogurto valgyt,nei ko atsigert-turiu stengtis ,kad i desine puse nepakliutu..ir valgyt nebevalgau su ta puse,nes tas visas dantis toks kazkoks keistas..reaguoja i kandima..uz savaites vel vaziuoju i lietuva.spesiu tik ant vien apsilankym pas stomatologa..kas bus jei ir ji nematys NIEKO? g.gif as taip pat laukiuosi,18sav.labai labai noriu but sveikais dantukais..ar galima daryti tokiu atveju nuotrauka,kad pamatyti,kas ten viduj darosi?o jei reikes gydyti sakni,tai tikrai neuzteks vieno vizito (beja,kaip ji gydoma?)doh.gif ka tada daryti?!negi vel teks ji palikt pusmeciui ramybej ir nevalgyt ta puse?bet kaip tada nestuke.gif ?buciau labai dekinga,jei ir man atsakytumete!nezinau ko prasyt nuejus pas stomatologe..(ta kuri pries metus ta danti taise,del nenumatytu aplinkybiu man griztant pasieme atostogu.. verysad.gif )aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina r.: 17 kovo 2009 - 18:17