sveikos skaitytojos ir rasytojos
atostogavau
QUOTE(liniuke133 @ 2009 03 05, 23:32)
: o man ta danti skauda kai valgau, nesvarbu ar karstas ar saltas ar siltas maistas.dantukas nereaguoja tada kai nekramtu.
saunuma, kad apsilanket pas odontologa ir viskas nurimo... kaip megsta sakyti daktarai-geriausias daktaras yra geras zodis... paguode kad praeis ir praejo
QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 03 09, 03:06)
Labas vakaras
Kažkaip netyčia radau šią temelę, ir labai nudžiugau
. Dukrytei dar nėra pusantrų metukų, ir dantukus valomės ryte ir vakare. Bet tas valymas, tai... Visiška egzekucija! Mažoji, pamačiusi šepetėlį mano rankose, purto galvytę ir lekia į šalį... Tai tas dantukų valymas vyksta visiškai per prievartą, pražiodau, ir darbuojuosi šepetėliu, kaip iseina. Bet realiai tai jokie ne vertikalūs judesiai, o viršų šepetėliu "šluoju". Ir trunka ta procedūra neilgai - tikrai ne 3 min, o gerokai trumpiau
. Tai klausimas, ar toks valymas gali būti laikomas valymu? Kaip manote?
Kitas neraminantis klausimas - saugi dantų pasta mažyliams, kurie dar pastos neišspjauna. Valydavau visą laiką NENEDENT BABY pastyte, kurios anotacijoje rašoma, kad jos nebūtina išskalauti. Bet atidžiau paskaičiusi sudėtį radau, kad į ją įeina medžiaga sodium lauroyl sarcosinate, kurios, kaip pasiskaičiau internete, poveikis neišskalaujant nėra ištirtas. Susinervinau žiauriai, ir nebežinau, kuo tuos dantukus valyti - ar yra kažkokių ekologiškų dantų pastų leliukams? Juk jau tokiems, viską valgantiems bambliams, vien vandenuko ir šepetėlio nepakanka?
Dar viena mane neraminanti problema - maniškė naktimis dar plempia mišinuką, ir niekaip nepavyksta jo atsisakyti. Gal yra kokios nors papildomos karieso prevencijos priemonės tokiems mažyliams?
Ir dar - dėl pirmojo apsilankymo pas odontologą.. Manoji odontologė sakė, kad nelabai ten yra ką veikti su tokia maža kol kas tfu tfu tfu ne paciente. Bet vis tik suku galvą, ar nereikėtų pasirodyti? Ar pirmas apsilankymas - daugiau vaiko supažinimo su tokia aplinka priemonė, ar vis tik vertėtų?
Ir dar klausimas - ar čiulptuko naudojimas gali gadinti sąkandį? Šis reikalas irgi smarkiai mylimas...
Suprantu, kad po tokios klausimų lavinos greičiausiai sulauksiu atsakymo: "marš pas vaikų odontologą"
, bet vis tik, gal ir patirtimi pasidalinsite?
tikrai nebekite dar pas odontologa... apie viska trumpai ir is pradziu...
Valote dantukus ir taj tikrai yra valymas... kas kad jis ne trys minutes, kas kad per asaras.... aisku nesmagu, kad vaikui taj nepatinka... mes su dukrele kazkaip pamegom kartu valytis dantis-as sepetuka y rankas ir ji saukia duok-ysideda, pamakaluoja ten kiek pati kol as issivalau, po to jau pavalau as... nuosirdziai sakau-nestebuklingai sekasi isvallyti, bet ryte vienas dantis daugiau pasivalo, vakare kitas... pamazu atsiras yprociai, ritualai ir tikekimes laikas ilges, noras dides ir dantys bus sveiki
del pastos taj as vadovaujuosi sava nuomone-kol nemoka isspjaut taj tu chemikalu ir taip uztenka musu kasdienybeje... jusu naudojama pasta sauni, skirta mazyliams, bet kaip pati sakote sudedamosios dalys neistirtos... na kad ir istirtos, raso nekenkia, bet ka gali zinot su tokiais mazais kai visi organai dar lb jautrus (ir nuo karves pieno ziurek zandai nuspuogija)... ismoks isspjaut-tada ir bus dantu pasta... cia aisku mano patirtis ir mano nuomone... dar pusmetis geras ir spjaudysim kaip reikalas... arba kitas variantas-valykite mazu kiekiu pastos tik vakare...
ryte-vanduo ir sepetelis
toliau-vaikams valgyti neuzdrausim... tegul slamscia ta misinuka-daug blogiau saldintos arbateles... kitos profilaktikos priemones yra dantuku tepimas floro pasta... bet dar tokie pypliukai irgi per maziukai... paaukit, neskubekit dar..
pas odontologa tikrai siulyciau apsilankyti kol dar esate ne pacientai... pasivazinekit kede, papuskit vejuka...
Ciulptukas kenkia tik nuolatiniams dantims nes tada gadina sakandy... nepaleiskit jo iki 6 metu
manau dar turit laiko atprasti
QUOTE(Villev80 @ 2009 03 10, 10:46)
Laba diena
Neseniai apvilkau priekinius dantis bemetalo keramika. Atrodo gražiai naturaliai, tik pergyvenu ar laikui bėgant nepatamsės? Kaip Jūs manote?
Dėkoju už atsakymą
naturalus dantys sensta, nudyla, geltonuoja... dirbtinius taip pat veikia yvairus veiksniai-maistas, gamybiniai brokai ir t.t. ir pan... Nieko nera amzino...
QUOTE(Neverija @ 2009 03 16, 02:51)
Laba,turiu tokia beda....Vnz su protiniu dantim...Ji pradejo man skaudeti,aisku paprastas stomotologas atsisake ji rauti,nes bijo....Taigi siule waziuoti i KMU ,taciau ten eiles kaip prie breznevo laiku.Taigi radau odontologa sena vilka,kuris uzsalde man puse burnos ir ji isrove per 10 min....Skausmo jokio nejauciau..taciau i vakara pradejo skaudeti vieta,kur jis buvo israutas,tiksliau kur likus dancio skyle,dantenu krastus ir taip maudzia dabar ,kad labiau ,nei pats dantys dar buvo..Esme ta,kad jau praejo 5 dienos po isrovimo,ir gyvas tik vaistu nuo skausmo deka...Geriu nuo skausmo Dolmen...,turiu dar Ibuprofen....6 valando dolmen nuima,paskui tenka wel gerti...Gal kas zino kas cia per velniava? cia reikia laukti 3 savaites ar cia kas? Nes kiek as galiu gerti tu waistu nuo skausmo
kitaip neimanoma.
vistik protinio danties rovimas kar ir greitai atliktas yra sudetingas, palieka didele zaizda...
mano siulymas-jei galite apsilankykite pas danty traukusy odontologa arba pas bet kury kita, paprasykite jo apziureti zaizda... daznai buna, kad valgant ten patenka maisto del ko zaizda negyja, skauda ja... reikia ja iaplauti, uzdeti vaistuku ir manau protingas daktaras jei zaizda dar didele pasiulys ateiti dar ir dar karta...
laukti nelabai patarciau, juolab kad jau baigiasi aplinkiniu vaistiniu vaistai nuo skausmo