Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

QUOTE(cibute2 @ 2009 01 17, 14:37)
Labukas! Gal ir man atsakysite i klausymuka? ax.gif Mano dukruzei ( jai 6m. ) iskrito apacioje keturi pieniniai dantukai, taciau du is ju isaugo gan didoki ir neliko tarpo augti vienam is nauju dantuku! Kitam dantukui tarpelis liko. Na, nezinau ar aiskiai cia savo mintis issakiau, bet esme ta, kad nera vietos kur augti vienam is dantuku, neliko tarpo... Mes esam ne lietuvoje, cia stomotologas ka daryt neatsake, liepe pasirodyt po metu! doh.gif

labas, atsakyti kazka galima, bet cia vistik reikia veiksmo o ne kalbu...
viska supratau-vienas dantukas neturi vietos kur dygti-jei iki jam dygstant neiskris iltinukas dantukas isdygs ir augs liezuvio, lupos arba kreivoje padetyje (taip jau gamtos suredyta)... paziurekite atydziai ar tie du isdyge dantukai arti vienas kito? jei yra mazas tarpelis pamokinkite dukrele kai turi laiko su pirstuku stumti dantukus viena arciau kito taip, kad toj puseje kur nera visai vietos jos bent kiek atsirastu... aisku, cia yra griebimasis siaudo...
geriausias dalykas butu apsilankyti pas odontologa-ortodonta, jis patars ka daryti, jei reikes padarys mergaitei plokstele, kuri siek tiek pastums dantukus ir padarys vietos tiesiai dygti dantukui...
gali buti ir taip, kad kai sudygs kruminiai dantukai teks deti breketus ir taip istiesinti kreivus dantukus, breketais padaryti vietos kitiems dantukams vietos (labai gali buti, kad jei antri dantukai isdigs tiesiai neliks vietos iltiniams dantukams, jie dygs kreivai)... tajgi toks mano pamastymas...
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Turiu baisia problema doh.gif Paniskai bijau dantistu, blink.gif ir turiu viena ddantuka nuskilusi iki saknu doh.gif ir dabar man ten sukilo uzdegimas, istino zandas verysad.gif Tetis uzrase pas savo dantista ir sake ves mane kaip maza vaika uz ausies pas dantista.. doh.gif Bet as taip bijau, nejaugi jis man prades rauti ta ddanti kai taip zandas istines??? AS net negaliu prisiliesti su pirstu prie dantenu..tai kaip man jis suleis vaistus blink.gif man net bloga darosi kai galvoju apie tai... doh.gif Galetu duoti narkoze geriau, nes bijau kad nepradeciau ten draskytis.... tongue.gif oij reik man pas psihologa blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgakoja @ 2009 01 18, 19:59)
Laba diena 4u.gif  Turiu baisia problema doh.gif  Paniskai bijau dantistu, blink.gif  ir turiu viena ddantuka nuskilusi iki saknu doh.gif  ir dabar man ten sukilo uzdegimas, istino zandas verysad.gif  Tetis uzrase pas savo dantista ir sake ves mane kaip maza vaika uz ausies pas dantista.. doh.gif  Bet as taip bijau, nejaugi jis man prades rauti ta ddanti kai taip zandas istines???  AS net negaliu prisiliesti su pirstu prie dantenu..tai kaip man jis suleis vaistus blink.gif  man net bloga darosi kai galvoju apie tai... doh.gif  Galetu duoti narkoze geriau, nes bijau kad nepradeciau ten draskytis.... tongue.gif oij reik man pas psihologa  blush2.gif

dabar jau pirmiau vistiek pas dantista nueik, o jis padarys kas reikia
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 01 18, 16:28)
labas, atsakyti kazka galima, bet cia vistik reikia veiksmo o ne kalbu...
viska supratau-vienas dantukas neturi vietos kur dygti-jei iki jam dygstant neiskris iltinukas dantukas isdygs ir augs liezuvio, lupos arba kreivoje padetyje (taip jau gamtos suredyta)... paziurekite atydziai ar tie du isdyge dantukai arti vienas kito? jei yra mazas tarpelis pamokinkite dukrele kai turi laiko su pirstuku stumti dantukus viena arciau kito taip, kad toj puseje kur nera visai vietos jos bent kiek atsirastu... aisku, cia yra griebimasis siaudo...
geriausias dalykas butu apsilankyti pas odontologa-ortodonta, jis patars ka daryti, jei reikes padarys mergaitei plokstele, kuri siek tiek pastums dantukus ir padarys vietos tiesiai dygti dantukui...
gali buti ir taip, kad kai sudygs kruminiai dantukai teks deti breketus ir taip istiesinti kreivus dantukus, breketais padaryti vietos kitiems dantukams vietos (labai gali  buti, kad jei antri dantukai isdigs tiesiai neliks vietos iltiniams dantukams, jie dygs kreivai)... tajgi toks mano pamastymas...

Taip, pas ja yra tarpukas tarp isdygusiu dantuku, mes stengiames kas vakare juos stumti. O jai mes tik vasara planuojam skrist i lietuva ir ten pas dantista nueit, ar nebus per velu? Dar nedygsta tas dantukas kuriam vietos nera.
Atsakyti
QUOTE(cibute2 @ 2009 01 19, 15:22)
Taip, pas ja yra tarpukas tarp isdygusiu dantuku, mes stengiames kas vakare juos stumti. O jai mes tik vasara planuojam skrist i lietuva ir ten pas dantista nueit, ar nebus per velu? Dar nedygsta tas dantukas kuriam vietos nera.

o ar turite kita pasirinkima? manau, kad nea! taj ir laukit, o odontologas jums patars jau ka daryt is tos situacijos kokia pamatys burnoje... gi jei ateina zmogus su trim kiaurias dantimis nesauki ant jo-tiesiog imi, sakai, darai tas ka galima padaryt...
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 01 19, 15:57)
o ar turite kita pasirinkima? manau, kad nea! taj ir laukit, o odontologas jums patars jau ka daryt is tos situacijos kokia pamatys burnoje... gi jei ateina zmogus su trim kiaurias dantimis nesauki ant jo-tiesiog imi, sakai, darai tas ka galima padaryt...

Dekui uz atsakymus! 4u.gif
Atsakyti
sveiki, noreciau paklausti, mano dukrytei 5 m. supuliavo pieninis kruminis dantukas, kuris buvo anksciau pliombuotas, gydytoja sena pliomba iseme, sake kad isbego puliai, bet dar tures isbegti ir taip isivalyti. Paliko viska atvira liepe valgant i ta danti ideti vatos, po to isvalyti dantis, daug kartu per diena skalauti burna ir liepe ateiti po dvieju savaiciu. Ar tai normalu, negi tiek ilgai ten turi valytis ir gal galima daug anksciau pliombuoti nauja pliomba?
Atsakyti
QUOTE(Estra @ 2009 01 13, 13:47)
labai aciu jums uz patarimus  reikes pasirodyt del sventos ramybes...
tie taskeliai jau 3menesiai pas ja.visiskai nekinta ir jai neskauda manau.jie labai maziukai ir kai pediatre bande pagramdyt-jie nejudejo is vietos.yra kieti.neiskile, o tiesiog kyso is tos vietos kur turetu but dantukas.(ant vienos dantenytes-tu taskeliai sonuose-krastuose) ir taip dvieju-tryju dantuku vietoje.kam parodau-niekas nezino ir nera mate.jej ten dantukas sviestu-nemanot kad anksti pasirode?ir trys menesiai nekinta niekas.nu nezinau  ... bus matyt kas ten

taip, jus teisi, dantukas kaltusi ir augtu... o del anksti-taj tikrai ne-visi mes unikalus, yra zinoma atveju kai vaikai net jau gimsta su dantimis...
paciai jau tapo ydomu ka pasakys odontologe... kazkaip man atrodo, kad cia nera ko panikuoti, bet del ramybes geriau pasirodyt...

na va, tiek nerimavau nerimavau o tie taskeliai pasirodo ir buvo besikalantys perliukai thumbup.gif nereikejo net pas odontologa vest.viena ryta taskelis prasikale ir islindo i pavirsiu astrus dantuko kamputis bigsmile.gif tik keista kad pries beveik keturis men tie taskeliai pradejo matytis ir tik dabar islindo g.gif idomiai cia labai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Estra @ 2009 01 22, 14:25)
na va, tiek nerimavau nerimavau o tie taskeliai pasirodo ir buvo besikalantys perliukai thumbup.gif    nereikejo net pas odontologa vest.viena ryta taskelis prasikale ir islindo i pavirsiu astrus dantuko kamputis  bigsmile.gif    tik keista kad pries beveik keturis men tie taskeliai pradejo matytis ir tik dabar islindo g.gif    idomiai cia labai  rolleyes.gif

saunuma, kad vistik aisku kokia cia "liga"... Ilgas dantuku dygimas... linkiu, kad kiti lystu greitai ir neskausmingai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ivarasa @ 2009 01 21, 18:12)
sveiki, noreciau paklausti, mano dukrytei 5 m. supuliavo pieninis kruminis dantukas, kuris buvo anksciau pliombuotas, gydytoja sena pliomba iseme, sake kad isbego puliai, bet dar tures isbegti ir taip isivalyti. Paliko viska atvira liepe valgant i ta danti ideti vatos, po to isvalyti dantis, daug kartu per diena skalauti burna ir liepe ateiti po dvieju savaiciu. Ar tai normalu, negi tiek ilgai ten turi valytis ir gal galima daug anksciau pliombuoti nauja pliomba?

Miela mamyte, nusiraminkit, vykdykit gydytojos nurodymus... viskas cia labai teisinga.... Anksciau plombuoti negalima, nes kol neissivale puliai vel gali sutinti jei bus plomba... pasirupinkite vatele valgant, valykite dantis,skalaukite.... 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Turime dvi bedeles.
1.Mano suneliui 2.6m. Dantukus valomes vaikiska dantu pasta. Vakare pires einant gult geriame silto pienuko is buteliuko. Siandien pastebejau, kad mazylio virsutiniai dantukai nuo viduriuko daugmaz link dantenu yra pagelte. Ka turetumem daryt, gal tai kaltas buteliukas? Nuo gimimo turejom baltus dantukus. Kas dar gali itakot si pageltima? Tai daugiau panasu i apnasas, bet pagramdzius iki visisko baltumo nenusivalo. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
2.Dukrytei, kuriai taip pat 2.6m atsirado tarp priekiniu dantuku tarpelis. Buvom pas stomatologa, sake, kad tai yra del lupos suaugimo su dantenomis, pas ja tas suaugimas gana nemazas (tikiuos, teisingai paaiskinau, nes nezinau kaip kitaiop pavadint). Ateityje sake, kad gali tekti prakirpt. Nuo kokio amziaus tai yra daroma, ar tai padeda, kad paskui ateityje isdygus nuolatiniams dantukams nebutu priekyje tarpelio? Vis gi yra mergaite ir noretusi, kad turetu grazia sypsena. Kai augo pieniniai dantukai, dantuku spaudimas nepadejo. Gal ka patartumet, kad ateityje galet pritaikyti. unsure.gif verysad.gif
Dekui Jums labai! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iruciukas911: 23 sausio 2009 - 02:08
QUOTE(iruciukas911 @ 2009 01 23, 04:01)
Sveiki. Turime dvi bedeles.
1.Mano suneliui 2.6m. Dantukus valomes vaikiska dantu pasta. Vakare pires einant gult geriame silto pienuko is buteliuko. Siandien pastebejau, kad mazylio virsutiniai dantukai nuo viduriuko daugmaz link dantenu yra pagelte. Ka turetumem daryt, gal tai kaltas buteliukas? Nuo gimimo turejom baltus dantukus. Kas dar gali itakot si pageltima? Tai daugiau panasu i apnasas, bet pagramdzius iki visisko baltumo nenusivalo.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
2.Dukrytei, kuriai taip pat 2.6m atsirado tarp priekiniu dantuku tarpelis. Buvom pas stomatologa, sake, kad tai yra del lupos suaugimo su dantenomis, pas ja tas suaugimas gana nemazas (tikiuos, teisingai paaiskinau, nes nezinau kaip kitaiop pavadint). Ateityje sake, kad gali tekti prakirpt. Nuo kokio amziaus tai yra daroma, ar tai padeda, kad paskui ateityje isdygus nuolatiniams dantukams nebutu priekyje tarpelio? Vis gi yra mergaite ir noretusi, kad turetu grazia sypsena. Kai augo pieniniai dantukai, dantuku spaudimas nepadejo. Gal ka patartumet, kad ateityje galet pritaikyti.  unsure.gif  verysad.gif
Dekui Jums labai!  mirksiukas.gif

labas-du vaikai ir dvi problemos wub.gif
1. manau kad jusu berniukui prasideda buteliuko kariesas... velgi-neapziurejus sunku ka nors diagnozuoti... manau nesunkiai rasit info kas tai yra-nuo buteliuko ir geriamu saldziu arbateliu ima gerti keturi priekiniai virsutiniai dantys... Kiek galiu ytarti pas jus dar tik pati pradzia sito proceso, todel valykit dantykus ne pries buteliuka, o po jo... suprantu, kasd is vaiko neatimsi buteliuko, bet gal kazkaip susitarti pavyks... konsultuokites su odontologu.
2. supratau taip, kad virsutines lupos pasaitelis (ta tokia odeles rauksle einanti nuo lupos ir prisitvirtinanti tarp priekiniu dantuku)yra tampriai suaugusi... cia jau reiketu odontologo chirurgo konsultacijos... zinau, kad kartais tuos pasaitelius pakerta lb mazuciams(metuku laiko)... buna kad ir veliau, todel tiksliai taj galetu yvertinti chirurgas... tam reikes siuntimo is odontologo, arba kreiptis privaciai... kokios bus pasekmes jeigu pakirpsite dabar ir kai pakirpsite isdygus nuolatiniams dantukams sunku prognozuoti, nes yra ir dar keletas grazia sypsena lydinciu dalyku-zandikauliu dydis, tvarkingi pieniniai dantys, o ir nuolatiniu dantu daygybes pazeidimu ir savybiu(dygsta y lupos puse, kreivai, kartais visai nebuna uzuomazgu, yvairios dantu ligos, kurios ytakoja dantu dydy, spalva, forma ir pan ir t.t.) viska numatyt neymanoma... siulyciau dabar valyti tvarkingai dantukus, juos priziureti, o kai jau ims dygti nuolatiniai konsultuotis su odontologu... Gal ir nereikes pakirpt to pasaitelio (buna gi ir taip) wub.gif
Nepykit miela mama-nju as niekaip negaliu yvertinti to tarpelio tarp jusu vaiko dantu ar suaugusio pasaitelio... pasitikekit savo odontologu 4u.gif
Atsakyti
Labas,
Mano 1m. 3mėn. dukrytei valant priekinius dantukus kraujuoja dantenos verysad.gif . Šepetuką naudoju minkštą canpolbaby ir pastą ROCS baby, stengiuosi valyti švelniai, bet vis tiek pakraujuoja. Gal dėl to ji labai nemėgsta šitos procedūros, nes skauda dantenas. Anksčiau valiau su vata, bet ji taip gerai apnašų nepašalindavo, dantukai pradėjo gelsti. Ką mums daryti? ax.gif
Atsakyti