Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

mums tas pats laukiu kas bus toliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 27, 10:32)
mums tas pats laukiu kas bus toliau unsure.gif

Patarciau nelaukti ,o eiti pasikonsultuoti pas ortodontus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos sio skyrelio dalyves!
As cia pirma karta. Tiek daug prirasyta, kad tikrai negalejau visko perskaityti, o turiu keleta klausimeliu.

Jau apie keturis metus turiu protezuotus dantis (galinius ir apatinius priekinius). Staiga uzvakar viena karunele eme ir nukrito. Na, aisku tai nera malonu, tik tiek, kad beveik nesimato, kadangi tai galinis virsutinis dantis. Anksciau gyvenau net ir pamirsus, kad dantys protezuoti, bet po sito ivykio susimasciau, tai kas bus toliau.
Taigi turiu du klausimus:
- nuo ko nukrenta karunele? (ar jai jau laikas buvi iskrist, ir ilgainiui visos nukris??)
-ar tokias iskritusias karuneles galima vel pricementuot, ar reikia viska gamint is naujo?

Labai busiu dekinga uz atsakymus, sekmes visoms, geros dienos.
Atsakyti
QUOTE(sniegena00 @ 2008 11 26, 15:14)
Sveikos sio skyrelio dalyves!
As cia pirma karta. Tiek daug prirasyta, kad tikrai negalejau visko perskaityti, o turiu keleta klausimeliu.

Jau apie keturis metus turiu protezuotus dantis (galinius ir apatinius priekinius). Staiga uzvakar viena karunele eme ir nukrito. Na, aisku tai nera malonu, tik tiek, kad beveik nesimato, kadangi tai galinis virsutinis dantis. Anksciau gyvenau net ir pamirsus, kad dantys protezuoti, bet po sito ivykio susimasciau, tai kas bus toliau.
Taigi turiu du klausimus:
- nuo ko nukrenta karunele? (ar jai jau laikas buvi iskrist, ir ilgainiui visos nukris??)
-ar tokias iskritusias karuneles galima vel pricementuot, ar reikia viska gamint is naujo?

Labai busiu dekinga uz atsakymus, sekmes visoms, geros dienos.

labas, esu odontologe, kuri siuo metu tupi namuose su maza butybe... jau kogero nesulaukusi atsakymo emei ir nuejei pas savo odontologa ir jis issprende tavo problema...

kad ir paveluotai bet bandysiu atsakyti!
1. karunele (vainikelis) gali nukristi del daugelio priezasciu-buvo blogai priklijuota (aisku keista kaip tada tiek laiko laikesi), pradejo gesti dantukas, gal buvo per auksta... sunku pasakyti, bet nemanau, kad dabar ims visiir nukris...
2. nukritusia karunele jeigu ji nepazeista, nesulinkusi, nenuvalgyta galima per naujo pricementuoti ir toliau laimingai nesioti 4u.gif
Atsakyti
panagrinesiu dar pora klausimeliu
QUOTE(Enriko mama @ 2008 08 13, 15:21)
Na va siand buvom pas savo poliklinikos odontologe,bando mano maziuka prisisnekinti kad leistu dantukus taisyti,jei nepavyks teks i klinikas vaziuot taisyt. Norejau paklausti ar yra cia mamyciu kur klinikose (Kauno) taise savo maziukams dantukus,kaip ten juos taiso,uz ka teko moket? Ar narkoze jei daro reik patiems uz ja susimoketi r ji yra kompensuojam,as jau tam ruosiuosi nes abejoju ar pavyks su juo graziuoju susitarti  verysad.gif

turint siuntima beros viskas nemokama...
pirmiausia taj siulyciau paciai mamytei kalbetis su vaiku ir priimti bendra sprendima... NARKOZE ne pats geriausias budas... sakyciau pats paskutinis variantas... gi koks malonumas buti operuojamam, busti is narkozes ir patirti visus salutinius jos poveikius, o dar tokiems mazuciams...
Studiju metais pati taisiau vaikuciams dantis Kauno klinikose, aisku, yra supersunkiu vaiku, su kuriais nesusitarsi, bet tada prasom teveliu pagalbos, kad jiem paaiskintu, susitartu...
ydomu kiek metu jusu mazyliui ir kokios ten bedos....

kazkuri mamyte pareiske,kad Klinikose tik rauna ir negydo... pacios supraskit-jei vaikui duoda narkoze taj norima kad operacija butu kuo turmpesne... gydyti dantis daznai prireikia ne vieno apsilankymo... jei operacijos metu ir bus pradetas gydyti dantis taj nereiskia, kad vaikas kita karta atsises jau pas daktere ramiai kedeje... jokiu budu... ka tada daryti daktarui? vel skirti narkoze ir taip kokius 3-4kartus tokiam vaikui? mamos galvokit pacios...

QUOTE(Lera @ 2008 09 27, 22:37)
prašau padėti mano sūnui 6 metai jau pametė du apatinius dantukus bet nauji mūsų nedžiugina auga kreivokai o antram vietos maža tai jis ir trečia jau išstumia kad pačiam tilpt , o kur tada tilps tas kuriam priklauso būti 3? tikiuosi aiškiai paaiškinau ar dabar galima kažka įtakot daryt nežinau ... tikiuosi sulaukt patarimu  verysad.gif

paaiskinai tikrai neaiskiai... kaip suprantu dygsta pas jus kruminiai 6dantukai (taip turetu but pagal amziu)... suprantu, kad nelabai turit vietos jiems... zinant zmogaus anatomija aisku-kad tures iki\ sito dantuko dar eile dantuku buti... bet mama panikuoja, nes jiems nera vietos? paklausime taves, o kaip su vaiko pieninias dantukais reikalai??? ytariu, kad jau ju neturit, nes sie dantukai turejo uzlaikyti vieta nuolatiniams...
siulyciau apsilankyti pas odontologa, kad jis nuramintu, jei reikia duotu siuntima pas ortodontus ir gali tekti panesioti plokstele kad uzlaikytu vieta nuolatiniams dantukams kol jie isdigs... arba gali tekti gydytis breketasi... paskubek ir viska issiaiskink

Atsakyti
Laba diena.
Viską perskaityti ir atsirinkti informaciją tikrai sudėtinga, bet gal atsakytumėt kompetentingai į vieną rūpimą man klausimą. Atkeliu savo postą iš kitos temos. 4u.gif

Šiuo metu naudoju "Blanx" arba "Blend-a-med". O šiaip visada kaitalioju, tik "Colgate man nea. Matyt, netinka ji man, nes jaučiu po jos, lyg vos ne kaip be pastos valiusis.
Gal jūs man atsakysit į tokį klausimą. Visada po išsivalymo jaučiu didelį troškulį. Ir jau gan seniai. Ir nuo bet kokios pastos. Aišku, atsigeriu ir ir viskas gerai. Neatsigėrusi vandens negalėčiau. Beje, dažnai atsigerti norisi gan nemažai - ne tai, kad poros gurkšnių, bet viso puodelio. Gak kas numano dėl ko taip? Na, visą gyvenimą gi man taip nebuvo.
Atsakyti
labai malonu, kad yra mamytė odontologė smile.gif
norėčiau ir aš paklausti: gruodžio pradžioje dukra krito ir prasikirto lūpą, taip pat buvo užgautas priekinis dantukas (aplink dantenas buvo šiek tiek kraujo, sakė kad skauda,) dabar pastebėjau, kad tas dantukas papilkavęs verysad.gif , nekliba, kokios pasekmės laukia? ar reikėtų kaip nors mediciniškai įsikišti? dukrai dabar beveik 3 metai.
ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepaitė: 22 gruodžio 2008 - 18:09
QUOTE(Gotish @ 2008 12 20, 20:12)

Šiuo metu naudoju "Blanx" arba "Blend-a-med". O šiaip visada kaitalioju, tik "Colgate man nea.  Matyt, netinka ji man, nes jaučiu po jos, lyg vos ne kaip be pastos valiusis. 
Gal jūs man atsakysit į tokį klausimą. Visada po išsivalymo jaučiu didelį troškulį. Ir jau gan seniai. Ir nuo bet kokios pastos. Aišku, atsigeriu ir ir viskas gerai. Neatsigėrusi vandens negalėčiau. Beje, dažnai atsigerti norisi gan nemažai - ne tai, kad poros gurkšnių, bet viso puodelio. Gak kas numano dėl ko taip?  Na, visą gyvenimą gi man taip nebuvo.

gaila, bet tikrai nezinau kodel jus troskina... kazkodel pirmoji sovusi mintis i galva buvo del kokiu nors sudedamuju dantu pastos medziagu, bet nesu del to tikra... pasidalinsiu ir savo patirtim, kad ir as isvaliusi dantukus pageriu keliata gurksniuku vandens, nes man kazkaip atrodo, kad pastose esantis metu skonis man nepatinka ir norisi jy kuo greiciau sumazinti....
QUOTE(Liepaitė @ 2008 12 22, 20:06)
labai malonu, kad yra mamytė odontologė  smile.gif

norėčiau ir aš paklausti: gruodžio pradžioje dukra krito ir prasikirto lūpą, taip pat buvo užgautas priekinis dantukas (aplink dantenas buvo šiek tiek kraujo, sakė kad skauda,) dabar pastebėjau, kad tas dantukas papilkavęs  verysad.gif , nekliba,  kokios pasekmės laukia? ar reikėtų kaip nors mediciniškai įsikišti? dukrai dabar  beveik 3 metai.
ačiū už atsakymą  4u.gif

man irgi malonu , kad esat JUS wub.gif

liudna, del jusu dukrytes 4u.gif bet manau viskas bus gerai... jusu situacija ysivaizduoju taip, kad mazoji skaudziai susimuse dantuka, bet jo neismuse... del ko jis gali buti papilkaves? manau ytikimiausias (nemacius ) dalykas, kad jis galbut luzo giliai po dantenomis, o gal tiek susimuse, kad nutruko maitinimas y jy (pasakysiu liaudiskai-mires danties nervas;) )
sis dantukas gali pradeti pirmasis klibeti, bet zinant jusu dukreles amziu jau ir ne taip baisu jeigu jo neteks, o galiu patikinti, kad dar greitai jo ir nepraras( jis turetu laikytis iki naturalios kantu kaitos, gal kiek anksciau)... jei neprades skaudeti-netraukite jo, palikite savieigai sy reikala.

Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 01 01, 21:09)
gaila, bet tikrai nezinau kodel jus troskina... kazkodel pirmoji sovusi mintis  i galva buvo del kokiu nors sudedamuju dantu pastos medziagu, bet nesu del to tikra... pasidalinsiu ir savo patirtim, kad ir as isvaliusi dantukus pageriu keliata gurksniuku  vandens, nes man kazkaip atrodo, kad pastose esantis metu skonis man nepatinka ir norisi jy kuo greiciau sumazinti....

Ačiū. Reiškia, nėra kažko aiškiai negero. rolleyes.gif
Na, aš irgi manau, kad dėl sudedamųjų dalių, tik man esu tikra, kad ne dėl skonio. Tiesiog atsiranda tikrų tikriausias troškulys.
Atsakyti
Laba diena,

Pas mane tragiska situacija su kruminiais dantukais doh.gif Vakar vienas dantis pradejo trupeti, liko tik gili tuscia ertme doh.gif Speju kad ir plomba iskrito g.gif Nors kruminiu dantu plombas seniai visas reikejo keisti - jos tamsios, yra skyliu, daznai skauda blush2.gif Apsileidau ax.gif Tik virsutiniai priekiniai grazus, nes 6 yra estetiskai plombuoti..
Gal galite pasakyti, kas tokiu atveju daroma kruminiams dantims - plombuojama, protezuojama ar implantai dedami? 4u.gif
Atsakyti
Rasike 1982 , mano mergyte sirgo vejaraupiais, ir po ligos pastebejau, kad vienas dantukas pameles. Ar taip buna po virusiniu infekciju ? O gal tik sutapimas ...gal ir maniske uzsigavo... g.gif
Ar tiketina, kad ataugs naujas sviesus dantukas ? Jai 5 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo husmor: 04 sausio 2009 - 16:50
4u.gif
QUOTE(litta @ 2009 01 04, 17:17)
Laba diena,

Pas mane tragiska situacija su kruminiais dantukais  doh.gif Vakar vienas dantis pradejo trupeti, liko tik gili tuscia ertme  doh.gif Speju kad ir plomba iskrito  g.gif Nors kruminiu dantu plombas seniai visas reikejo keisti - jos tamsios, yra skyliu, daznai skauda blush2.gif Apsileidau ax.gif Tik virsutiniai priekiniai grazus, nes 6 yra estetiskai plombuoti..
Gal galite pasakyti, kas tokiu atveju daroma kruminiams dantims - plombuojama, protezuojama ar implantai dedami?  4u.gif

labas, jau pati ir atsakete y savo klausima, kas yra daroma su kruminiais dantimis-plombuojami, protezuojami arba istraukus dedami implantai... visi ymanomi variantai, taj jau priklauso nuo danties bukles...
sekmes gydant dantis

QUOTE(husmor @ 2009 01 04, 18:48)
Rasike 1982 , mano mergyte sirgo vejaraupiais, ir po ligos pastebejau, kad vienas dantukas pameles. Ar taip buna po virusiniu infekciju ? O gal tik sutapimas ...gal ir maniske uzsigavo... g.gif 
Ar tiketina, kad ataugs naujas sviesus dantukas ? Jai 5  smile.gif

sunku pasakyt nuo ko dantukas patamsejo, o kad y jo vieta uzaugs grazus nuolatinis galiu beveik garantuoti... gal jau tam dantukui nusimato greitas iskritimas... kantrybes 4u.gif
Atsakyti