sveiki turiu klausima, toki tikrai nemenka... taigi virsutineja eileja priekinio ''kaplio'' saknis yra nuslilusi(po smurto) dantis gijo sunkei, bet sugijo,jokio gydyo nebuvo sugijo savaime, saknis gan toli nuo pacio danties(dantiste sake sujungti ar kazka panasaus padaryti per velu)... taigi dar sake, laikyt ta danti kol jis laikosi , beta tame, kad man ji maudenti ima ir jau gan stipriai keicia spalva jis. ka daryti???? beje salimais esantys dantys yra suskilineja ir truputi nudile, turiu nemazus tarpus,ir tie priekiniai dantys yra truputi atsikise jau kuri laiga galvoju apie toki dalyka kad istraukti ta viena bloga ir sutvarkyti visus kartu bet kaip? konsultuokite jei galite...
QUOTE(Linte @ 2007 12 14, 16:48)
Labadiena, norejau paklausti kokia yra normali protinio dancio rovimo procedura, kaip suprantu ji isrovus lieka nemaza skyle tai ja turbut uzsiuva ar kaip ? turbut kad isvengti infekcijos geriami antibiotikai ? Ar nereikalingi jokie vaistai, islupa ir viso gero ? Kokios galimos komplikacijos ?
Na, man jau visa kruva kruminiu dantu ishtraukta, tai ispudzhiais galiu psidalinti. Priklausys nuo to, kaip tas dantukas atrodo, kokia jo bukle. Shiaip proceduros metu nuskausmina, tai diskomfortas nedidelis, ka ten bedarytu. Pamaudzhia veliau, kai nuskausminimas baigiasi. Kartais gali dantuka ishraut visa ish karto, kartais tenka ji grazhteliu padalyt i kelias dalis (chia jau nuo jo bukles priklausys). Tos "skyles" laikui begant uzhsitraukia. Nelieka jokio plyshelio. Ar reikes siules - spres gydytojas. Kartais jos reikia, kartais ne... Jokiu antibiotiku niekas neskyre. Patare, jei labai maudzhia, ishgerti ibumetino. Per keleta dienu tas skausmas praeina. Pirma para negalima valgyti karshto maisto, negalima skalauti, dantukus reikia valyti atsargiai, kad neishplauti susidariusio kreshulio (jis reikalingas sekmingesniam gijimui)... Man po rovimo praejo jau savaite. Paspaudus dantenas jos dar jautrios, bet skausmas jau gerokais sumazhejes. Shiaip geras gydytojas pasiulys po savaites pasirodyti, ivertins gijima. Jei reikes - paskirs vaistuku. (tfu tfu tfu - ishrove 4 dantis, kol kas antibiotiku nei vienam neprisireike)...
Kiek girdejau, plombos lyg tai nebala...
QUOTE(Ziuzia @ 2008 01 02, 19:37)
Kiek girdejau, plombos lyg tai nebala...
Teisybę girdėjai
QUOTE(Sophi @ 2008 01 02, 20:44)
Teisybę girdėjai
Tai jei ir gydytojas balins dantis, tai plombos nepasveses? Ar kaip?
QUOTE(Anira @ 2008 01 03, 14:53)
Tai jei ir gydytojas balins dantis, tai plombos nepasveses? Ar kaip?
Plombos nešviesėja, todėl balinti reikia prieš plombavimą ir plombą taikyti prie balinto danties spalvos
QUOTE(Sophi @ 2008 01 03, 21:09)
Plombos nešviesėja, todėl balinti reikia prieš plombavimą ir plombą taikyti prie balinto danties spalvos
Tai o gal galima po balinimo pakeisti plombas ir viskas, na jei pvz. dantis jau buvo suplombuoti ?
QUOTE(Anira @ 2008 01 03, 22:35)
Tai o gal galima po balinimo pakeisti plombas ir viskas, na jei pvz. dantis jau buvo suplombuoti ?
Taip, galima
labutis,noreciau pasiteirauti kokai butu kaina,norint apatiniu dantuku tarpdantes uztaisyti/
sveiki,ka man daryt tokiu atveju jei po balinimo visai nepasvesejo dantys,ar galima padengt visus dantys ir sveikus porceliano keramika,ar nesugadinsiu dantu?
Laba diena, turiu toki klausima. Man jau koki pusmeti skauda danti(apatiniame zandikaulyje, kaireje puseje, antra nuo galo). Kai grizau i Lt per sventes, nuejau pas dantista, taciau pasake kad jis nesugedes, tikriausiai dygsta protinis ir ji kiek spaudzia. Taip ir isvaziavau sau rami. Dabar jau antra savaite uzeina nenormalus skausmai, kad net veria abu zandikaulius. Galvojau dygsta protinis, isgerdavau nuskausminamuju ir tiek. Uzvakar, pastebejau toki guza ant zandikaulio, is vidines puses po minetuoju danciu. Nuvaziavau pas dantista UK, padares nuotrauka pasake kad tas guzas tai "exostosis - mandibular torus". Sake buna pas zmones isauga, taciau jie nejaucia jokio skausmo dazniausiai ir jiem tai netrukdo gyventi. Kadangi pas mane jis neturi vietos isaugti, stumia kaula todel labai skauda.Todel gali reikti ji ispjauti. Daugeliu atveju, sake, isauga simetriskai ir kitoje zandikaulio puseje toks "kaulas". Paskambinau savo dantistui i Lt, papasakojau situacija, ir jis man atsake, kad exostosis negali uzaugti pas mano amziaus zmogu(man 21m), tik pas daug vyresnius tai pasireiskia. Tada jis paziurejo mano sveikatos kortele, ir pasake, kad pries du metus man buvo detas kalcis kazkur labai giliai i danti, ir dabar galejo susidaryti pulinys, todel labai skauda ir skaudes dar daugiau jei neatvyksiu taisytis. Taciau dantistas UK, nemate jokio pulinio, beto as pati galiu uzciuopti, kad tas guzas laaaabai kietas, toks lyg po oda butu dantis dygstantis. Tai dabar as pasimetus, kas tai galetu istikruju buti ir ka man daryti. Cia siuntima pas chirurga gausiu anksciausiai po menesio jei tai exostosis, jei pulinys gali reiketi staigiai uzsisakyti bilietus i Lt. Ar gali mano amziuje isaugti toks dalykas, kaip exostosis?
Dekoju is anksto uz atsakyma.
Dekoju is anksto uz atsakyma.