Sveiki,
jau keleta metu man ant dusios sedi zandikauliu nesutapimo beda. kai mokiaus vidurinej nesiryzau detis breketu, nes "kaip tai atrodys" ir t.t. galu gale 3 kurse ryzausi nueiti pas ortodontus. ejau pas pati profesoriu Kaune, pas ji buvau ir mokyklos laikais. pries keleta metu jis man kalbejo apie plecianti virsutini zandikauli aparata, breketus ir galbut po to - operacija. kai nuejau 2 kurse, t.y. pernai, jis man jau kalbejo tik apie abieju zandikauliu oprecija iskart ir breketus po jos, galutiniam sutvarkymui. pasak jo, jau virsutrinis zandikaulis sukietejes ir pletimo aparatelis nepades. nuejau pas kita ortodonte konsultacijai, ji sake, kad verta isbandyt ta pletikli. bet operacijos galbut reikes vistiek. anyway,pradejom procesa. nesiojau ta mechanizma, jis man isplete zandikauli, tarp priekiniu dantu tarpas atsirado... tada uzdejo breketus. dantys isirikiavo graziai, taciau kaip ir rasoma literaturoj, vaizdas tik pablogejo - kai dantys issitiesino, apatinis zandikaulis dar labiau atsikiso. ji zada deti vidines gumytes, kurios turetu atitraukti zandikauli atgal, taciau as jau pradejau viskuo abejoti. operacija neislenda is galvos trecia menesi, nebezinau ne ka daryti.
profesorius man isdeste operacijos rizika - yra tikimybe, kad nutrauks nerva ir liksiu apskritai atvepusiu zandikauliu invalide,k uria teks maitint visa gyvenima. atbaidanti mintis... taciau pasiskaicius cia ir kitur internete istoriju, lyg ir noriu ryztis tai operacijai. tik dabar pradedu abejoti savosios gydytojos kompetencija. ar gydymo procesas eina "i tema"? t.y. 1. plestas virsutinis zandikaulis 2. breketai. 3. bandymas apatini zandikauli atitraukti atgal. 4. ???
nujauciu, kad operacija bus neisvengiama...
tai va ir klausimelis: ar nebus taip, kad tie pletikliai ir breketai nueis velniop ir man lygins abu zandikaulius, o ne viena?
abejoniu pilna galva, norisi kuo greciau viska baigt, jau pavargau
o dar ne metu nera, kai breketai uzdeti. vidury gydymo keisti gydytoja turbut irgi negerai?