Supermamose pasiskaičiusi, vakar bandžiau gaminti naminius kebabus. Sunku nebuvo nes turiu patirties kebabinėse,as ir MB likom labai patenkinti rezultatu, gyvenam 2000km nuo Lietuvos, šeip užsimanius nenusipirksi tai šis patiekalas bus daug dažniau gaminamas mūsų namuose
O dariau taip. Sumaišiau pusę kg jautienos-kiaulienos faršo su aštriais meksikietiškais prieskoniais, iškepiau kaip pailgus kotletukus, aišku tai esmės neturi nes dedant į kebabą mėsytę suplėšiau gabaliukais..
Toliau padažas, kiek tiksliai dėjau nepasakysiu, bet į indelį dėjau majonezo (apie 250ml, apie 150-200ml naturalaus jogurto, šviežių kapotų krapų, petražolių, česnako granulių, ir porą v.š. tomato, na čia kaip ir česnakiniam padažui, pikantiškam daugiau tomato reikia. Pabaigoj įpyliau šiektiek karšto virinto vandens, kad padažas skystesnis būtų. Gavosi labai panašus į kaunietiškų kebabinių padažą.
Toliau ėmiau tortilijos lapą, patepiau padažu, sudėjau pjaustytus pekino kopūstą, agurką, pomidorą, svogūną, mėsytę, vėl padažiuko, sulanksčiau, dvejose vietose susmeigiau smeigtuu mediniu kad nesuplyštų, ir iš abiejų pusių pakepinau keptuvėje.
Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad keptuvėje pakeptas kebabas bus toks pat traškus ir skanus!
Sekantį kartą bandysiu nufotografuoti, nes šį kart taip gardžiai atrodė, kad iškart suvalgėm
Dariau ir aš kebebus,vaikai liko patenkinti,sako;turėsim savo kebabinę namuose. Vadinamus lavašus kepiau pati ant sausos keptuvės,pagal čia esančių forumiečių receptą.Daržovės: švž.kopūstai(pamaigiau su rankom kad būtų minkštesni),morkos,pekino kopūstas,agurkai švž,agurkai kons,pomodorai. Dėjau pakepintą vištienos file ir padažiukas.Vienu žodžiu nieko nesiskyrė nuo kebabinėse
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 14, 12:30)
Dariau ir aš kebebus,vaikai liko patenkinti,sako;turėsim savo kebabinę namuose. Vadinamus lavašus kepiau pati ant sausos keptuvės,pagal čia esančių forumiečių receptą.Daržovės: švž.kopūstai(pamaigiau su rankom kad būtų minkštesni), morkos,pekino kopūstas,agurkai švž,agurkai kons,pomodorai. Dėjau pakepintą vištienos file ir padažiukas.Vienu žodžiu nieko nesiskyrė nuo kebabinėse
Kokį padažą dėjot? Kur apkepėt kai suvyniojot?
Padažą dariau pati čia prisiskaičiusi:majonezas Hellmans apie 250gr,įpyliau kefyro iki norimo tirštumo,įtarkavau kons agurko,įdėjau biški garstyčių,biški kečupo,biški sojos padažo,prieskonių padažams įbėriau Santa Marijos,prieskonių picai,dž.čiobrelio.,česnako.Ragavau iki man patinkančio skonio. Įviniojus apkepiau sumuštinių keptuvėje
as kadangi gyvenu ne Lt tai cia ir kebabai kitokie o taip norisi tu lietuvisku tai as namu salygom gaminuosi pati nusiperku vistienos file,susipjustai pailgai, su priekoniais pakepu keptuveje. Tada paimu lavasa i ji dedu jau iskepta vistiena, pjaustytus agurkus,pomidorus, svogunus, kopusta(dedu kokio turiu tai buna ir pekino ir paprastas) siek tiek tarkuoto surio ir padaziuko uzpilu:) o padaziuka darau paprastai majonezas+keciupas+isspaustas cesnakas. Viska susuku ir ant keptuves pakepu, arba i orkaite ir viskas
QUOTE(Grozeee @ 2010 06 17, 15:30)
Katik pabandžiau pasidaryti kebabą iš galvos..... Gavosi SKANUMELIS.... O žinot kaip? Tai tikrai paprasta...... Net nustebsit
Receptas:
Išsikepam ploną lietinį blyną (Galima nusipirkti ir lavašą parduotuvėje)
Supjaustome mėsytę ir pakepame keptuvėje. (Aš pjaustau kepsnelius. Labai tinka vištienos krūtinėlė kartu su kiaulienos išpjova )
Supjaustome daržoves. (Paprika, agurkas, svogūnas, kopūstas, pomidoras, česnakas. Labai netinka salota).
Padarome padažiuką. Receptas toks:
Į dubenėlį pripilame grietines ir pridedame savo mėgstamų prieskonių. (Būtina česnakas, krapai, čiobrelis).
Tada darome taip: lėkštėje patiesiame foliją tada padedame blyną, lavašą. Ant blyno užtepame mano parašytą padažiuką. Į vidurį pridedame mėsos ir sudedame visas daržoves. Susukame kebabą. Pašildome keptuvėje, mikrobanginėje ar vafliams skirtoje keptuvėje.
SKANAUS......
Receptas:
Išsikepam ploną lietinį blyną (Galima nusipirkti ir lavašą parduotuvėje)
Supjaustome mėsytę ir pakepame keptuvėje. (Aš pjaustau kepsnelius. Labai tinka vištienos krūtinėlė kartu su kiaulienos išpjova )
Supjaustome daržoves. (Paprika, agurkas, svogūnas, kopūstas, pomidoras, česnakas. Labai netinka salota).
Padarome padažiuką. Receptas toks:
Į dubenėlį pripilame grietines ir pridedame savo mėgstamų prieskonių. (Būtina česnakas, krapai, čiobrelis).
Tada darome taip: lėkštėje patiesiame foliją tada padedame blyną, lavašą. Ant blyno užtepame mano parašytą padažiuką. Į vidurį pridedame mėsos ir sudedame visas daržoves. Susukame kebabą. Pašildome keptuvėje, mikrobanginėje ar vafliams skirtoje keptuvėje.
SKANAUS......
na su folija i mkikrobange
Kebabas leksteje. labai paprastas, bet skanus receptelis
reikes:
saldytu bulviu lazdeliu
farso
pekino kopusto
svogunu
pomidoru
zvieziu agurku
naturalaus jogurto
alyvuogiu
paprikos
Pirmiausia iskepame bulviu lazdeles keptuveje. Toliau kepame farsa kartu su svogunais, pabarstome prieskoniais pagal skoni. Pasigaminame salotas-pekino kopustas, pomidorai,paprika, alyvuoges. Padazas- sutarkuojame zviezius agurkus, idedame siek tiek druzkos ,pipiru ir ismaisome su naturaliu jogurtu. Viska paruosus i lekste pirma dedame bulviu lazdeles, ant visraus farsa, darzoves ir padaza.
Pirstus galima apsilaizytis. skanaus
reikes:
saldytu bulviu lazdeliu
farso
pekino kopusto
svogunu
pomidoru
zvieziu agurku
naturalaus jogurto
alyvuogiu
paprikos
Pirmiausia iskepame bulviu lazdeles keptuveje. Toliau kepame farsa kartu su svogunais, pabarstome prieskoniais pagal skoni. Pasigaminame salotas-pekino kopustas, pomidorai,paprika, alyvuoges. Padazas- sutarkuojame zviezius agurkus, idedame siek tiek druzkos ,pipiru ir ismaisome su naturaliu jogurtu. Viska paruosus i lekste pirma dedame bulviu lazdeles, ant visraus farsa, darzoves ir padaza.
Pirstus galima apsilaizytis. skanaus
QUOTE(hegs @ 2011 03 25, 18:14)
as kadangi gyvenu ne Lt tai cia ir kebabai kitokie o taip norisi tu lietuvisku tai as namu salygom gaminuosi pati nusiperku vistienos file,susipjustai pailgai, su priekoniais pakepu keptuveje. Tada paimu lavasa i ji dedu jau iskepta vistiena, pjaustytus agurkus,pomidorus, svogunus, kopusta(dedu kokio turiu tai buna ir pekino ir paprastas) siek tiek tarkuoto surio ir padaziuko uzpilu:) o padaziuka darau paprastai majonezas+keciupas+isspaustas cesnakas. Viska susuku ir ant keptuves pakepu, arba i orkaite ir viskas
nu niekur nesu maciusi,kad keptuvej kebabus keptu nu ko tik zmone neiigalvoja
Sausoje keptuveje labai patogu apkepti kebaba ar išsikepti lavasa.Nematau nieko keisto
sveikos, perskaiciau visa tema ir vistiek nesuprantu vieno dalyko, padaza pilat jau tik iskepus kebabui ar iskart pilat ir kepinat vaflinej?
pati kebabu nemegstu bet MB labai patinka, tai kiek pirkusi kebabinej maciau padaza pabaigoj ipila, ar klystu?
aciu.
pati kebabu nemegstu bet MB labai patinka, tai kiek pirkusi kebabinej maciau padaza pabaigoj ipila, ar klystu?
aciu.
As pilu pries apkepdama
QUOTE(due drops @ 2012 05 14, 17:38)
As pilu pries apkepdama
aciu, as irgi taip dariau sunus sake kad tokie kaip kioske tik skanesni