Įkraunama...
Įkraunama...

Kebabų receptai

QUOTE(iziuminka @ 2010 01 26, 23:21)
labai saunus kebabai gavosi  thumbup.gif  bet labai idomu kur taip pakepinai? gal kartais vaflinei?  4u.gif

Taip taip taip kepinom vaflinej thumbup.gif
Atsakyti
Na sitokia Tarybiniu laiku (kaip as vadinu) vafline as irgi senokai naudoju kaip mini griliu (puikiai pakepa ir mesyte ir darzoves ir t.t.) Kai naudoju kebabams as persuku tas plokstes (nes man nelabai graziai atrodo kitaip kebabai tarsi vafliuose suvynioti doh.gif ). Ten kai ta vafline atidarot matosi kad virsutine ir apatine plokste pritvirtinta dviems varzteliais jie lengvai atsisuka ir jas nuemus dar lieka kitos lygios plokstes, jei plokscio pagrindo reikia tiesiog persukate pusemis tas plokstes ir turit lygu pagrinda arba tas plokstes visai nuimate laikinai ir toks gylesnis "griliukas " lieka kaip tik labai gerai kebabams su lavasu ar pitoms pakepinti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gabani @ 2010 01 26, 23:34)
Taip taip taip kepinom vaflinej thumbup.gif

reiks ir man turbut isbandyt, kaip tik turiu tokia vafline (dar sovietu laiku atrodo). aciu labai uz ideja thumbup.gif

vis niekaip negalejau sugalvot kur dar galima butu panaudot ta vafline. dar karta aciu merginos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iziuminka: 31 sausio 2010 - 11:10
Pats paprasciausias ir skaniausias kebabu padazu receptukas.
Yra parduotuvese prieskokiai padazams su cesnaku (pakelis pusiau zalsvas/pusiau baltas) ir gera sauksta siu prieskoniu sumaisau su 3 saukstais majonezo, trupuciu keciuko ir ipilu vandenuko - suskystinti.
GAUNASI LYGIAI TOKS PATS KAIP KEBABINESE smile.gif
Atsakyti
bandziau ir as siandiena kepti kebebus super isejo smile.gif
lavasa ir pati kepiau ax.gif
imesiu receptuka ax.gif
Lavašas
250g vandens
500g miltų
2a.š. mielių
50g margarino
Druskos pagal skonį

Viską sudėt į duonkepę tešlos programa. Paruoštą tešlą padalint į rutuliukus 5 -6cm skersmens ir iškočiot 1 – 2mm storio. Kept ant SAUSOS įkaitintos keptuves po keletą sekundžių iš kiekvienos puses (kai tik pabals, apverst). Nereikia džiovint lavašo, reikia viską daryt labai greitai. Paruoštą lavašą perdėt drėgnom servetėlėmis(ne vaikiškais)
Kai apdžiūs, galima apipurkšt su purkštuvų ir vėl bus minkšti.

idarui naudojau kedainiu padaza, turima keciupa dejau pakepinta vistienos file, svogunus, pekino kopusta, pomidorai, agurkai, paprikos milteliu ir salotu prieskoniu, viska suviniojusi dejau i tarybine vafline ir kepiau thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuika12: 10 kovo 2010 - 20:11
Katik pabandžiau pasidaryti kebabą iš galvos..... Gavosi SKANUMELIS.... thumbup.gif O žinot kaip? Tai tikrai paprasta...... Net nustebsit biggrin.gif

Receptas:

Išsikepam ploną lietinį blyną (Galima nusipirkti ir lavašą parduotuvėje)
Supjaustome mėsytę ir pakepame keptuvėje. (Aš pjaustau kepsnelius. Labai tinka vištienos krūtinėlė kartu su kiaulienos išpjova thumbup.gif )
Supjaustome daržoves. (Paprika, agurkas, svogūnas, kopūstas, pomidoras, česnakas. Labai netinka salota).

Padarome padažiuką. Receptas toks:
Į dubenėlį pripilame grietines ir pridedame savo mėgstamų prieskonių. (Būtina česnakas, krapai, čiobrelis).

Tada darome taip: lėkštėje patiesiame foliją tada padedame blyną, lavašą. Ant blyno užtepame mano parašytą padažiuką. Į vidurį pridedame mėsos ir sudedame visas daržoves. Susukame kebabą. Pašildome keptuvėje, mikrobanginėje ar vafliams skirtoje keptuvėje.

SKANAUS...... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2010 03 10, 20:59)
bandziau ir as siandiena kepti kebebus super isejo  smile.gif

Mmm, kaip skaniai atrodo bigsmile.gif Šian ir aš gaminsiu kebabus tongue.gif
Atsakyti
As siandien kepiau lavasus, super gavosi, valgiau ir kartojau kaip skanu lotuliukas.gif doh.gif
Pirkau arbaiska duonele nes nebuvo lavaso, bet lygiai taip pat gavosi kaip kebabineje.
Kepinau farsa su meksikietiskais prieskoniais, salotos buvo kopustas su agurku, o padazas-cesnakas, druskyte, picos prieskoniai, krapai ir petrazoles dziovintos, Helmans majonezas ir siek tiek pasuku.
Nu skonis ... essen.gif
Tikrai is kebabiniu nebevalgysiu schmoll.gif ten padazo gaili daugiau uzpilt, o cia pyliau kiek sirdis geide lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
O i tuos kebabus geriau deti koki pekino kopusta ar paprasta kopusta?
Atsakyti
Aš pekino dėjau
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiuke @ 2011 01 11, 15:14)

Pas mus kebabinej paprastas. As dejau paprasto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiuke @ 2011 01 11, 14:14)

As pekina dedu,su paprastu nebandziau 4u.gif
Atsakyti