Įkraunama...
Įkraunama...

Kebabų receptai

QUOTE(mantra @ 2006 05 16, 11:18)
Sveikos,

as taip pat susigundziau pasigaminti namu salygomis kebabus. Daug geru patarimu is jusus merginos gavau, bet... nelabai man, tulai lietuvei, aisku is ko susideda tortilijos ir lavasas. Supratau, kad jie skiriasi, o konkreciu panasumu ir skirtumu niekur neradau.

P.S turiu kukuruzu miltu, jei su jais ir vandeniu pramaisysiu tesla ir kepsiu kaip lietinius, kas nors man gausis? O jei taip, tai i ka bus panasu i tortilija ar i lavasa:))

Sorry, kad nepirmoji klausiu to paties klausimo, bet padekite atsipainioti kulinarijos plonybese:) blush2.gif

Tortilija tai is kukuruzu keptas paplotelis, o lavasas is kvietiniu miltu
As jau rasiau lavaso recepta cia ir cia
o tortiliju proporciju neprisimenu, zinau tik tiek, kad reikia miltu+druskos+sviesto+vandens 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zalia @ 2006 05 04, 09:31)
aš tai darau taip kebabus:(nuo uošvio nusikopijavau biggrin.gif )

nusiperku šaldytų picos paplotėlių, pvz.Maximos, bet reikia kad jie stori būtų, nes mačiau yra ir plonų šaldytų;
tada atsargiai įpjaunu, padarau tokią kišenę ir išteplioju padažu vidų(pati pasigaminu tokį Pesto tipo padažą iš bazilikų), galima gi ir majonezu na ir kišu į tą rankovę mėsytę( labai gerai virta jautiena, kai lieka kauliukų iš sultinio sriubytei, tik reikia ją paprieskoniuoti gerai, jei netigit galit ir apkepti), pomidorus, agurkus, marinuotus svogūnus, pekino kopūstą ir dar sūrio (nebūtinai, bet mums skaniau), na ir kepu orkaitėje kol vidus sušyla ir apkepa paplotėlis thumbup.gif skonis l.panašus thumbup.gif


taigi nebūtina picos paplotį pirkti- duonos skyriuje būna pitų- apvalių storų paplotėlio formos duonyčių, bet ne per didelės, todėl labai gerai įdaryti sekasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE
Tortilija tai is kukuruzu keptas paplotelis, o lavasas is kvietiniu miltu


dekui valiutei uz pagalba:) O siap prisiskaicius jusu patarimu ir receptu, pati pabandziau pagaminti smile.gif

Vakar vis del to nusipirkau tortilijas, nes lavaso kazkodel megoj nemaciau, o pati labai tingejau kepti tuos blynus blush2.gif

Isviriau kiaulienos farsa (nes tik toki turejau), pakepiau svieste plonais siaudeliais supjaustyta raudona paprika ir kartu sumaisiau, idedama nemazai spec. mexikietisku ir cili prieskoniu. Ant tortilijos dejau supjaustytus pekino kopustus, pomidorus, agurka ,paruosta farsa. Viniojau kaip kebabus, nes kaip veliau isitikinau, jei abu galai atviri, nepatogus valgyti. mirksiukas.gif Suviniojusi kepiau, kur turbut pas kiekviena namuose esancia el. sumustinine biggrin.gif
Ji tiesiog idealiai tinka sitam patiekalui, suspaudzia tuos uzlankstymus.
Padaziuka dariau is cesnako, cesnakines druskos, paprikos prieskoniu, idejau supjaustytu petrazoliu,majonezo ir vandens. Jis daromas pagal skoni, vieni nori astriau, kiti tirsciau, zodziu reikia ragaut ir atrast savo skoni.
Tai va iskepus uzpyliau padaziuka, ir NIAM tongue.gif dieviskas skonis, tikrai verta pabandyti ir labai paprasta. Mano vaikinas vaikinas liko be zado mirksiukas.gif ir tikrai ateity juos gaminsiu net nzn kaip juos ir pavadinti:)Kebabas su tortilijos paploteliu rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, pasiskaiciau as cia jusu ir nutariau pati pasidaryti kebabu. Kazkada dariau tortilijoj, tai kazko kieti gavosi ir per mazi blush2.gif tai dabar sakiau pati blynus kepsiu ziuresiu kas gausis. Ieskojom rimi ir iki lavasu pirkti tai neradom mirksiukas.gif
Atsakyti
Na pasidariau tuos kebabus, nekokie isejo verysad.gif blynai minksti, o ydaras tai thumbup.gif kita karts bandysiu orkaitej kepti blynus
Atsakyti
Merginos,gal galit patarti : kai perki elektrinę mėsmalę, prie jos yra priedas kebabams daryti,bet aš niekaip nesuprantu,kaip ten juo naudotis. Jis šioj nuorodoj http://www.neriba.lt...6e51b1.48763270 po mėsmale iš dešinės ,prie sietelio,mažiukas,plastmasinis.
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2006 08 01, 11:31)
Merginos,gal galit patarti : kai perki elektrinę mėsmalę, prie jos yra priedas kebabams daryti,bet aš niekaip nesuprantu,kaip ten juo naudotis. Jis šioj nuorodoj http://www.neriba.lt...6e51b1.48763270  po mėsmale iš dešinės ,prie sietelio,mažiukas,plastmasinis.

šiaip turėtų būti instrukcijoje, įtariu kaip ir tą ilgą plasmasinį vamzdį, kuris dešrom kimšti. su metaline sriege užtvirtini ir įdarą varai per tą vamzdelį. Eiliškumas manau toks : peiliukai mėsai malti, grotelės, vamzdelis, ir sriegė, kuri viską užtvirtina. Mali įdarą ir tiesiai į kebabą ar kur kitur.
Atsakyti
Kaip tą mažiuką užtvirtinti,tai aš įsivaizduoju,bet ką ir kaip ten toliau ...
Tas vamzdelis tai dešrom,o ta maža " pimpačka" šalia - tipo kebabam.
Kai per ją suki,tai gaunasi "kažkas" tuščiaviduris,kuris greitai sugriūna...
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2006 08 04, 10:38)
Kaip tą mažiuką užtvirtinti,tai aš įsivaizduoju,bet ką ir kaip ten toliau ...
Tas vamzdelis tai dešrom,o ta maža " pimpačka" šalia  - tipo kebabam.
Kai per ją suki,tai gaunasi "kažkas" tuščiaviduris,kuris greitai sugriūna...

Tu per tą pimpačką tešlą ar įdarą varei? Jei tšlą tai kepi ir ji turėtų išsisluoksniuoti (bent taip įsivaizduoju). Na ir galvosukis. Paprasčiausia bus paklausti parduotuvėje, jei ten žinos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 08 04, 13:05)
Tu per tą pimpačką tešlą ar įdarą varei? Jei tšlą tai kepi ir ji turėtų išsisluoksniuoti (bent taip įsivaizduoju). Na ir galvosukis. Paprasčiausia bus paklausti parduotuvėje, jei ten žinos. g.gif

Supratau. Kai kurie kebabai yra lipinami apie iešmą. Tik jiems mėsa yra rupiau malama. Taigi tai ką išduodsa tavo pimpačka reikia aplipinti iešmelį ir kepti orkaitėj ar dar geriau gilyje.
Atsakyti
QUOTE(tindi @ 2005 03 16, 06:31)
turkiskas kebabas
reikia vistos fileciu,tandori prieskoniu,THYMES(cia angliskai) seklyciu,aliejaus(labai mazai),paprikos milteliu,BBQ prieskoniu.supjaustyti filetes ir pamarinuoti kokias dvi dienas.
dar padarau padaziuka tai majinezas su cesnako milteliais. ir as viska dedu i tortilos paplotelius.
labai skanu thumbup.gif

Pabandysiu ir as essen.gif
Atsakyti
jei kas blynus kepate, tai kocioti reikia, o miltus geriausia uzplikyti verdanciu vandeniu- taips skaniausia, bet terliones tikrai daug. Kepti keptuveje karstoje be riebalu reikia.

Gal kas grietininio padazo (ne cesnakinio ir be majonezo) recepta isduosite? Prasau laibai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 25 sausio 2007 - 18:18