Tikro kebabo mesa marinuojama ilgokai ,po to veriama ant iesmo,kuris sukasi
apie savo asi ir mesa kepama sukdamasi ilgai ir letai.Nupjaustoma labai plonai
nuo iesmo ir dedama i plona pitta breada vadinama paploti.Kuris istepamas
cesnakiniu padazu,dedama kebabo mesa,pjaustytos salotos,svoguno
ziedai,pomidoro ir agurko skilteles,dar vienas astrusis marinuotas pipiriukas ir
viskas susukama i ta pitta breada.Tai yra tikrasis kebabas,namu salygomis gali
bandyti pasidaryti kazka panasuas,bet mesyte nebus su dumo kvapu.Bet kodel
nepaekspermentavus,gali ant groteliu pabandyti kepti,ir sudeti visus aprasytus
produktus.Sekmes,rasyk,kaip sekes.
apie savo asi ir mesa kepama sukdamasi ilgai ir letai.Nupjaustoma labai plonai
nuo iesmo ir dedama i plona pitta breada vadinama paploti.Kuris istepamas
cesnakiniu padazu,dedama kebabo mesa,pjaustytos salotos,svoguno
ziedai,pomidoro ir agurko skilteles,dar vienas astrusis marinuotas pipiriukas ir
viskas susukama i ta pitta breada.Tai yra tikrasis kebabas,namu salygomis gali
bandyti pasidaryti kazka panasuas,bet mesyte nebus su dumo kvapu.Bet kodel
nepaekspermentavus,gali ant groteliu pabandyti kepti,ir sudeti visus aprasytus
produktus.Sekmes,rasyk,kaip sekes.
As "naminiam kebabui" mesyte supjaustai plonais ilgais gavaliukais, na tokais "ale makaronais", pabarstau prieskoniais ir kepu keptuveje
Okurioj parduotuvėj galima rast tų papločių kebabams?
O as kepu lietini blyna keptuveje, po to ant jo tepu padazu, dedu pakepinta mesyte, pekino salota piaustyta, , viska susuku ir dar pakepu orkaiteje. Gaunasi kazkas panasaus i kebaba.
turkiskas kebabas
reikia vistos fileciu,tandori prieskoniu,THYMES(cia angliskai) seklyciu,aliejaus(labai mazai),paprikos milteliu,BBQ prieskoniu.supjaustyti filetes ir pamarinuoti kokias dvi dienas.
dar padarau padaziuka tai majinezas su cesnako milteliais. ir as viska dedu i tortilos paplotelius.
labai skanu
reikia vistos fileciu,tandori prieskoniu,THYMES(cia angliskai) seklyciu,aliejaus(labai mazai),paprikos milteliu,BBQ prieskoniu.supjaustyti filetes ir pamarinuoti kokias dvi dienas.
dar padarau padaziuka tai majinezas su cesnako milteliais. ir as viska dedu i tortilos paplotelius.
labai skanu
O kebabu ivairiu buna, netgi ne tik is pjaustytos mesos - ir is farso taip pat..
500 g avienos arba jautienos faršo
1 raudonos paprikos
1 žalia paprika
pusė cukinijos
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 lauro lapeliai
druskos, pipirų, baziliko
Iš faršo, paskaninto druska, pipirais padaryti šiek tiek pailgus kukulius. Paprikas, cukiniją, sovūną supjaustyti stambiais gabalėliais. Kukulius pakaitomis su paruoštomis daržovėmis sumauti ant iešmo. Patepti aliejumi bei pabarstyti sutrupintais lauro lapeliais bei baziliku. Kepti orkaitės grilyje apie 10 min. Po iešmais padėti skardą riebalams nutekėti. Tinka patiekti su ryžiais.
500 g avienos arba jautienos faršo
1 raudonos paprikos
1 žalia paprika
pusė cukinijos
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 lauro lapeliai
druskos, pipirų, baziliko
Iš faršo, paskaninto druska, pipirais padaryti šiek tiek pailgus kukulius. Paprikas, cukiniją, sovūną supjaustyti stambiais gabalėliais. Kukulius pakaitomis su paruoštomis daržovėmis sumauti ant iešmo. Patepti aliejumi bei pabarstyti sutrupintais lauro lapeliais bei baziliku. Kepti orkaitės grilyje apie 10 min. Po iešmais padėti skardą riebalams nutekėti. Tinka patiekti su ryžiais.
Sveikos, mamytes
Savaitgali savajam prisizadejau pagaminti kebaba su lavasu.. Apsiskelbiau, kad nieku darbas, o dabar sunerimau, ar tikrai sugebesiu, jei eksperimentuosiu...
Gal kuri zinot tikslesni recepteli, nei "i blyna ivyniota pakepta jautiena su darzovemis"?..
Aciu
Savaitgali savajam prisizadejau pagaminti kebaba su lavasu.. Apsiskelbiau, kad nieku darbas, o dabar sunerimau, ar tikrai sugebesiu, jei eksperimentuosiu...
Gal kuri zinot tikslesni recepteli, nei "i blyna ivyniota pakepta jautiena su darzovemis"?..
Aciu
QUOTE(Kootwella @ 2005 10 03, 12:35)
Sveikos, mamytes
Savaitgali savajam prisizadejau pagaminti kebaba su lavasu.. Apsiskelbiau, kad nieku darbas, o dabar sunerimau, ar tikrai sugebesiu, jei eksperimentuosiu...
Gal kuri zinot tikslesni recepteli, nei "i blyna ivyniota pakepta jautiena su darzovemis"?..
Aciu
Savaitgali savajam prisizadejau pagaminti kebaba su lavasu.. Apsiskelbiau, kad nieku darbas, o dabar sunerimau, ar tikrai sugebesiu, jei eksperimentuosiu...
Gal kuri zinot tikslesni recepteli, nei "i blyna ivyniota pakepta jautiena su darzovemis"?..
Aciu
labas
na as iki dekretiniu metus tuos kebabus dariau pas turkus,tai tiesa sakant nelabai namu salygom ir padarysi, nes 1-reik gero tosterio2-mesa turi but kepama kaip saslas ant iesmo tik staciai kad visi riebaliukai varvetu cia yra pagr zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo
QUOTE(ingakalnis @ 2005 10 03, 18:34)
labas
na as iki dekretiniu metus tuos kebabus dariau pas turkus,tai tiesa sakant nelabai namu salygom ir padarysi, nes 1-reik gero tosterio2-mesa turi but kepama kaip saslas ant iesmo tik staciai kad visi riebaliukai varvetu cia yra pagr zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo
na as iki dekretiniu metus tuos kebabus dariau pas turkus,tai tiesa sakant nelabai namu salygom ir padarysi, nes 1-reik gero tosterio2-mesa turi but kepama kaip saslas ant iesmo tik staciai kad visi riebaliukai varvetu cia yra pagr zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo
O va maniškiui iškilo klausimas: ar ten mėsa kepama gryna, visai be nieko ta prasme, ar šiek tiek pamarinuota, paprieskoniuota
Ingakalni, tai kaip ten daroma išduok paslaptį, a?
QUOTE(ingakalnis @ 2005 10 03, 18:34)
zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo :geda2:
Oi tai beda... Tikriausiai, teks vis delto kazkaip eksperimentuoti ir bandyti apgauti valgytojus
Na, su mesyte gal kaip nors susidorociau, o kokie dar ingredientai be jos ieina i vidu????
Ingakalni, pasidalink savo svarbia patirtimi
QUOTE(Kootwella @ 2005 10 04, 10:25)
Oi tai beda... Tikriausiai, teks vis delto kazkaip eksperimentuoti ir bandyti apgauti valgytojus
Na, su mesyte gal kaip nors susidorociau, o kokie dar ingredientai be jos ieina i vidu????
Ingakalni, pasidalink savo svarbia patirtimi
Na, su mesyte gal kaip nors susidorociau, o kokie dar ingredientai be jos ieina i vidu????
Ingakalni, pasidalink savo svarbia patirtimi
as nieko nesakau, bandyt gaslimam ir namie padarysi skanu kebaba, bet jis nebus toks koks bent pas mumis kebabinej buvo, bet dabar ir ten jau s mala ir jau man nebeskanu...
del mesos tai tikrai kalbant apie jautiena nieks ten jos grynos nededa, ji butu kieta ir siaip piniginiu atzvilgiu, tik sneka daug kad ten kumpis - ne velnio, pagrindas vis teik farsas. tai kad del mesos turi but farsas sluoksniuotai padarytas su kumpiu.plius ivairus prieskoniai, bazilika gali but ciobreliai su tais prieskoniais tai pagal skoni kiekvienam individualiai, dar i mesa dedami beje - manai, tai kad isdavike esu visu kebebu savininku, bet tie turkai tokie melagiai kad visai negeda isduot ju firminia paslapti tai vat, bet siaip tai man svarbiausia yra kad kebebas butu gerai prispaustas ir ikaitintas, vat sito malonumo namie ir nera taip pat padazas, pvz cesnakinis darosi labai paprastai:majonezas paprastas daznai pats pigiausias, cesnakas sutarskuojamas pagal skoni ir cesnakines druskos siek tiek, viska gerai sumaisai ir tau cesnakinis padazas...tiesas, ten kur as dirbau, sake kad kebabai skaniausi vilniuj, tai vat, kaip kitur as nzn...