Įkraunama...
Įkraunama...

Kebabų receptai

QUOTE(FoxLady @ 2013 03 19, 13:58)
Ir as labai noriu naminiu kebabu bet irgi teturiu tik trikampe sumustiniu keptuve.. verysad.gif Ar kas praktikuojat kepti tokioje keptuveje?

As dangti ant virsaus uzmetu,bet pilnai neuzdarau (guldau isilgai per visa sumustinine) 4u.gif
Atsakyti
As kadangi pirkau pakuote su 8 tortilijomis tai neturejau kantrybes ta sumustiniu keptuve deginti, viena iskepiau sumustiniu keptuveje ir kitus orkaiteje, taip pat suvyniotus i folija. Keptuveje gavosi istikruju gerai, ir iskepe sausiau, orkaiteje labiau "sushuto", zodziu orkaite tinka tik is bedos kai nera kitu alternatyvu biggrin.gif
Na bet gavosi vistiek laaabai skaniai, taip pat kaip is kebabines tik daug skaniau biggrin.gif Nes dejau maziau kopustu ir daugiau mesos bei padazo, na o daugiau tai skonis tas pats, dziaugiuosi isbandziusi, kartosim dazniau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FoxLady: 20 kovo 2013 - 09:49
Vakar sunui, gryzusiam is mokyklos, padariau kebabu is to ka turejau saldytuve. Buvo labai skanu ir susivalge maisto likuciai. biggrin.gif
Saldytuve radau pekino kopusto, agurko, kelis pomidorus, truputeli paprikos, svoguni ir vakarykscius keptus karbonadus, kelis tortilijos lapus. Darzoves supjausciau, karbonada supjausciau smulgiom juostelem, viska sumaisiau su jogurtiniu cesnaku padazu (naturalus jogurtas, krapai, cesnakai, picos pieskoniu, saukstelis majonezo, druskos jei reikia). Ant paprastos sausos keptuves (be jokiu riebalu) pakepinau is abieju pusiu tortilijos lapus, bet neperkepti. I tortilija dedame paruosta idara, suvyniojame ir valgome. 4u.gif
Manau tam tiktu ir visokia kitokia mesyte sunaudoti, kuri lieka nuo vakaryksciu pietu ar vakarienes (kepta vista, sausai kepti kotletukai) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurida @ 2013 03 20, 09:54)
Vakar sunui, gryzusiam is mokyklos, padariau kebabu is to ka turejau saldytuve. Buvo labai skanu ir susivalge maisto likuciai. biggrin.gif
Saldytuve radau pekino kopusto, agurko, kelis pomidorus, truputeli paprikos, svoguni ir vakarykscius keptus karbonadus, kelis tortilijos lapus. Darzoves supjausciau, karbonada supjausciau smulgiom juostelem, viska sumaisiau su jogurtiniu cesnaku padazu (naturalus jogurtas, krapai, cesnakai, picos pieskoniu, saukstelis majonezo, druskos jei reikia). Ant paprastos sausos keptuves (be jokiu riebalu) pakepinau is abieju pusiu tortilijos lapus, bet neperkepti. I tortilija dedame paruosta idara, suvyniojame ir valgome. 4u.gif
Manau tam tiktu ir visokia kitokia mesyte sunaudoti, kuri lieka nuo vakaryksciu pietu ar vakarienes (kepta vista, sausai kepti kotletukai)  smile.gif

lapus pirma pakepinor ir tada viniojot ar apkepėt jau suviniotus? Labai noriu vyrą nustebinti naminiais kebabais 4u.gif
Atsakyti

Niekas dar neaplenkė vištienos kebabo recepto - https://worldrecipes...tienos-kebabas/:)

Atsakyti
0474f16d1f77.jpg
 
Ne vieną kartą dariau, labai geras ir paprastas receptas. Į vidų galima pagal save aš su viskuo esu bandžiusi, dariau kažkada net burito tipo (pupelės, ryžiai ir t.t.)... žodžiu jeigu pabandysit tikrai nenusivilsit. :)

 

Ingredientai:

  • vištiena: 400 gramų
  • tortilijos: 6
  • pomidorai: 2
  • pekininis kopūstas: 0,25
  • raudonieji svogūnai: 2
  • ilgavaisiai agurkai: 0,5
  • žalios saldžiosios paprikos: 1
  • majonezas
  • druska
  • pipirai
  • prieskoniai paukštienai
  • aliejus

Padažui:

  • natūralus jogurtas: 1 indelio
  • česnakas: 2 skiltelių
  • ilgavasiai agurkai: 0,5
  • marinuoti agurkai: 1
  • druska
  • pipirai
  • krapai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištieną supjaustome juostelėmis arba smulkiais gabalėliais, apibarstome druska, pipirais bei kitais mėgiamais prieskoniais. Palaikome bent 10 minučių bei pakepiname su aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol vištiena gerai paruduos.

2. Tuomet pekininį kopūstą, pomidorus, papriką bei raudonuosius svogūnus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, agurką sutarkuojame.

3. Tada padažui natūralų jogurtą sumaišome su 2 susmulkintomis česnako skiltelėmis ir sutarkuotais ilgavaisiu bei marinuotu agurkais. Įberiame truputį druskos, pipirų, kalendros, krapų bei lengvai išmaišome.

4. Po to ant tortilijos tepame truputį majonezo, sudedame vištieną, daržoves bei užpilame padažą. Atsargiai užlenkiame tortilijos galą, o po to vieną po kito šonus. Įvyniojame apatinę dalį į foliją bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10–15 minučių. Skanaujame!

Šaltinis: http://gaminam.lt/na...ai-su-vistiena/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dijana Jančiūtė: 16 sausio 2018 - 07:48