Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola būstui

QUOTE(indvai @ 2014 04 06, 18:50)
pradinis inasas senesnes statybos metu 20 proc., bet nuo turto vertes kuria ivertino vertinimo agentura, tad svarbu kad ivertintu tiek uz kiek perki
marza 0,9
dabar bendros mano palukanos 1,88
suma emiau 176000, inesiau 49000
valiuta litai, nes jei buciau emusi eurais papildomai 500 lt butu kainave, o palukanos tokios pat
esame 4 asmenu seima, del pajamu galejom imti daug daugiau, bet ememe tiek kiek reikejo nusipirkti buta
ineseme daugiau nes pirkom buta uz 225000, o ivertino 220000
paskola swedbanke
i menesi mokesim 691 lt, 30 metu

Kintamos, linijinis?
Atsakyti
Kaip Jums paskaičiavo 1,88? nelabai suskaičiuoju ką pridėjo prie maržos...
Marža labai gera. Kaip tokią gavot? lotuliukas.gif

QUOTE(indvai @ 2014 04 06, 17:50)
pradinis inasas senesnes statybos metu 20 proc., bet nuo turto vertes kuria ivertino vertinimo agentura, tad svarbu kad ivertintu tiek uz kiek perki
marza 0,9
dabar bendros mano palukanos 1,88
suma emiau 176000, inesiau 49000
paskola swedbanke
i menesi mokesim 691 lt, 30 metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ana_bela: 08 balandžio 2014 - 13:35
Kad tokių maržų jau senai nebėra smile.gif

QUOTE(ana_bela @ 2014 04 08, 13:32)
Kaip Jums paskaičiavo 1,88? nelabai suskaičiuoju ką pridėjo prie maržos...
Marža labai gera. Kaip tokią gavot? lotuliukas.gif

Atsakyti
Sveiki,

Norėjau paklausti jūsų visų. Jeigu perkate naujos statybos butą su daline apdaila, tai pilną apdailą darote iš savų pinigų ar irgi skolinatės?
Mums dabar Swedbanke siūlė tokią schemą:
Apdailai pasiskolinti iš draugų/giminaičių. Po to daryti turto vertinimą ir tada bankas perves pinigus išleistus apdailai (tarkim 30 000 lt), kuriuos mes galėsime grąžinti draugams/giminaičiams. Ir tie papildomi 30 000 lt bus priskirti prie būsto paskolos... ax.gif
O DNB banke prieš metus siūlė iš karto duoti pinigus apdailai, kaip būsto paskolos dalį su sąlyga, kad mes per 3-4 men. padarysime apdailą.

Kaip buvo jums? 4u.gif
Atsakyti
Perkam senos statybos butą Lazdynuose, vertintojai įvertino ~12% mažiau nei pirkimo kaina. DNB seniem butam duoda 80% kreditavimą. Bet susidūrėm su dar viena bėda - namas 1971m, todėl nenorėjo duot ilgesniam terminui nei 17 metų (t.y. nuo namo statybos iki paskolos atidavimo - max 60 metų...)
tai gavosi kad sumokėjom 31% pirkimo kainos patys smile.gif atsargiai su tais senais butais doh.gif

Beje, gal kas nors jau rašė - prieš kelias savaites DNB padalino maržą į kelias dalis - tradicinę kliento maržą kuri fiksuojama visam paskolos laikotarpiui, ir kitą kintamą "banko" dalį, kuri kartu su Euribor/Vilibor sudaro ilgalaikio finansavimo normą (IFN) https://www.dnb.lt/l...nansavimo-norma
kaip mums aiškino mūsų bankininkė, staigių krizių metu ta kintamo banko dalis gali stabilizuot staigų euribor kilimą.
Atsakyti
O kokia marža Jums pasiūlė? Mums apie 1,4. Būtų įdomu pasilyginti. blush2.gif
Šiaip man visai patiko tas jų IFN, bent jau idėja gera, o kaip su tuo stabilizavimu praktikoje sunku pasakyti... Mes dar neapsisprendėm ar iš jų imti paskolą.
Tos naujos metodikos ne visada pasiteisina. Kaip suprantu Swedbank savo PRIME nebenaudoja arba laikinai nebenaudoja, nes paklausus banke apie šį skaičiavimą pasakė, kad jo nebėra g.gif

Todėl man labai įdomu kaip ten invai suskaičiavo tas palūkanas...

QUOTE(Demerta @ 2014 04 08, 21:25)
Beje, gal kas nors jau rašė - prieš kelias savaites DNB padalino maržą į kelias dalis - tradicinę kliento maržą kuri fiksuojama visam paskolos laikotarpiui, ir kitą kintamą "banko" dalį, kuri kartu su Euribor/Vilibor sudaro ilgalaikio finansavimo normą (IFN) https://www.dnb.lt/l...nansavimo-norma
kaip mums aiškino mūsų bankininkė, staigių krizių metu ta kintamo banko dalis gali stabilizuot staigų euribor kilimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ana_bela: 08 balandžio 2014 - 22:21
QUOTE(ana_bela @ 2014 04 08, 23:20)
O kokia marža Jums pasiūlė? Mums apie 1,4. Būtų įdomu pasilyginti. blush2.gif
Šiaip man visai patiko tas jų IFN, bent jau idėja gera, o kaip su tuo stabilizavimu praktikoje sunku pasakyti... Mes dar neapsisprendėm ar iš jų imti paskolą. 
Tos naujos metodikos ne visada pasiteisina. Kaip suprantu Swedbank savo PRIME nebenaudoja arba laikinai nebenaudoja, nes paklausus banke apie šį skaičiavimą pasakė, kad jo nebėra  g.gif

Todėl man labai įdomu kaip ten invai suskaičiavo tas palūkanas...

swedbank nebenaudoja. vadybinke musu sake, kad del sio rodiklio dauk klientu prarasdavo, nes daug as nes neidavo I swedbankd del jo
Atsakyti
QUOTE(Etinija @ 2014 03 20, 19:44)
Sveiki 4u.gif Aš su klausimėliu, labai įdomu būtų išgirsti Jūsų nuomones blush2.gif
Žodžiu esame paėmę būsto kreditą iš dnb banko, imant kreditą prikalbėjo pasirašyti ir inverticinį gyvybės draudimą. Šiai dienai nusprendėme, kad norime nutraukti investicinį draudimą, o bankininkė (akivaizdu neseniai dirbanti) sako, kad reikės mokėti sutarties keitimo mokestį, nors sutartyje draudimo nutraukimo atvėjus jau yra numatytas, cituoju:
"Kredito gavėjas, užtikrindamas įsipareigojimą bankui tinkamą vykdymą, privalo su banku suderintomis sąlygomis apsidrausti draudimu.....Kredito gavėjui nesudarius, pažeidus arba nutraukus draudimo sutartį, sutarties specialiojoje dalyje nurodytos palūkanos nuo sekančio kalendorinio ketvirčio pirmos dienos Banko vienašališkai bus padidintos pridedant..."

Ar tikrai šiai situacijai reikalingas sutarties keitimo mokestis? Nu niekaip nesuprantu... schmoll.gif  blush2.gif

Noriu parašyti savos istorijos tęsinį, tiesiog gal kam pravers. Parašiau bankui raštą, su pretenzija, kad banko darbuotoja nepaaiškino, už ką taikomas sutarties pakeitimo mokestis ir su klausimu ar tikrai jis reikalingas.
Tai va šiandien sulaukiau skambučio iš banko, kad galime ateiti nutraukti sutartį ir joks sutarties keitimo mokestis nebus taikomas thumbup.gif thumbup.gif
O mane kovoti paskatino žodis "vienašališkai" paminėtas sutartyje, gi logiškai mastant jei pasirašoma nauja sutartis tada bus jau "abiejų šalių susitarimu" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Etinija @ 2014 04 09, 14:43)
Noriu parašyti savos istorijos tęsinį, tiesiog gal kam pravers. Parašiau bankui raštą, su pretenzija, kad banko darbuotoja nepaaiškino, už ką taikomas sutarties pakeitimo mokestis ir su klausimu ar tikrai jis reikalingas.
Tai va šiandien sulaukiau skambučio iš banko, kad galime ateiti nutraukti sutartį ir joks sutarties keitimo mokestis nebus taikomas thumbup.gif  thumbup.gif
O mane kovoti paskatino žodis "vienašališkai" paminėtas sutartyje, gi logiškai mastant jei pasirašoma nauja sutartis tada bus jau "abiejų šalių susitarimu" 4u.gif

as is patirties jums patarsiu, kad ne tik zodiska pasakyma tureti, bet ir rastiska, tada turesit ka parodyti, o zodziai ju nieko verti. As kelis kartus taip buvau pamokinta bankuose, tai nuo dabar kai man paskambina su tokiais pareiskimais, prasau juos rastiskai man tai parasyti
Atsakyti
QUOTE(Demerta @ 2014 04 08, 22:25)
Perkam senos statybos butą Lazdynuose, vertintojai įvertino ~12% mažiau nei pirkimo kaina. DNB seniem butam duoda 80% kreditavimą. Bet susidūrėm su dar viena bėda - namas 1971m, todėl nenorėjo duot ilgesniam terminui nei 17 metų (t.y. nuo namo statybos iki paskolos atidavimo - max 60 metų...)
tai gavosi kad sumokėjom 31% pirkimo kainos patys smile.gif atsargiai su tais senais butais  doh.gif

Bet tai nera labai blogai- maziau paimi paskolos, maziau atiduot reikes mirksiukas.gif biggrin.gif
Senos statybos ir pries 10 metu perkant reikejo 25 proc paciam pasidengti smile.gif

Brolis ana menesi paėme paskolą is DNB, 25 metams, 129 000 lt eurais, procentas 2,9 (marza + IFN).
Gal ten kur rase, kad 1,88 proc, tai suklydo, turejo omeny 2,88 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 04 09, 13:48)
Bet tai nera labai blogai- maziau paimi paskolos, maziau atiduot reikes  mirksiukas.gif  biggrin.gif
Senos statybos ir pries 10 metu perkant reikejo 25 proc paciam pasidengti smile.gif

Brolis ana menesi paėme paskolą is DNB, 25 metams, 129 000 lt eurais, procentas 2,9 (marza + IFN).
Gal ten kur rase, kad 1,88 proc, tai suklydo, turejo omeny 2,88  g.gif

Taip, jei turi pakankamai kapitalo, toks atvejis gerai, bet ka daryti jauniems, kurie teturi susikaupe 15%? smile.gif

Del marzu: praeita menesi emem paskola, gavom 1,6 is Nordea, tai 2,88 eurais man labai jau daug atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 04 09, 15:04)
Taip, jei turi pakankamai kapitalo, toks atvejis gerai, bet ka daryti jauniems, kurie teturi susikaupe 15%? smile.gif

Del marzu: praeita menesi emem paskola, gavom 1,6 is Nordea, tai 2,88 eurais man labai jau daug atrodo  g.gif

Tai viskas suprantama, kad sunku jauniems. Tada reikia skaiciuotis, ziureti glaimybes, pirkt nauja, skolintis is artimuju tai sumai, palaukti keleta metu...

1,6 TIK marza, ar su cia su Euriboru?
Speju, kad jus kalbate TIK apie marza mirksiukas.gif
Brolio marza 1,66, o bazine pal. norma 1,24

Kuriam laikui emete paskola?
Mes tiesa pasakius nei nesiderejome del marzos, nei ejome i kita banka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 09 balandžio 2014 - 14:28