Mielos mamytes, prasau pasidalinkit savo patirtim ir parasykit savo nuomone apie misinuko laikyma.
Musu seimyna su mazylia issiruosem po parduotuves. Pagaminau misinuko ir idejau ji i vaikiska termosiuka (is putos pagaminta dezute misinukui laikyti, kad neatsaltu). Ir veliau suzinojau kad jei darai misinuka is anksto ji reikia kuo greciau atsaldyti, nes kitaip labai greitai gaminasi bakterijos.
Patarkite kaip elgtis.
Aš apskritai pirmą kartą girdžiu, kad galima laikyti mišinuką Kiek pirkau mišinukų, tai visur rašo, kad laikyti pagamintą ne ilgiau nei pusvalandį, paskui net nežinau, kas atsitinka, gal jis nebevertingas vaikučiui tampa? Šiaip niekada nelaikau ilgiau nei valandą ir niekur nesinešu pagaminto. Jei jau žinau, kad reikės maitinti, tai nešuosi termosą ir sausą mišinį. Su mamos pienuku šiuo atžvilgiu daug geriau
O tai gal geriau į termosą pilk virintą vandenuką, o reikalui esnt užsimaišysi mišinuko.
Nezinau, koki jus naudojat misinuka (jei ji naudojat) egliuke, bet ant similako dezutes yra parasyta, kad misinuko galima pasidaryti is anksto. Tik ji reikia laikyti saldytuve. Kitu misinuku aprasymuose to neradau.
Reikes pasinaudti Erinos pasiulymu veztis karsta vandenuka. Tik kam tuomet pardavinejami tie vaikiski termosiukai? Gal kosytems? Bet ir jas negalima ilgai laikyti siltai - reikia atsaldyti..... be to tie termosiukai tokios formos, kad i juos telpa buteliukas, tai gal tik arbatytei?
Bet mano drauge visada jame veziojasi misinuka, reiks perspeti, kad taip negerai....
Jei dar ka zinot apie tuos termosiukus, kam jie naudojami - prasau parasykit.
p.s. aciu uz patarimus
Reikes pasinaudti Erinos pasiulymu veztis karsta vandenuka. Tik kam tuomet pardavinejami tie vaikiski termosiukai? Gal kosytems? Bet ir jas negalima ilgai laikyti siltai - reikia atsaldyti..... be to tie termosiukai tokios formos, kad i juos telpa buteliukas, tai gal tik arbatytei?
Bet mano drauge visada jame veziojasi misinuka, reiks perspeti, kad taip negerai....
Jei dar ka zinot apie tuos termosiukus, kam jie naudojami - prasau parasykit.
p.s. aciu uz patarimus
Misinelius galima pasidaryti geriausiai vesiame vandenyje (nors karstame geriau tirpsta) ir laikyti tik saldytuve. Gerai neatsimenu kiek laiko, gal iki 12 val. Aisku geriausiai pasidaryti pries maitinima, tuomet tikrai neprivis bakteriju, nes ir taip maitinant misiniu rizika nemaza Nesuvalgyta misini ispilti, negalima duoti kudikiui kito maitinimo metu.
Tie termosiukai tinka pasildytam motinos pienukui arba vandeniui, bet ne misiniui. Beje apie vandeni - naudoti tik viena karta uzvirta. Pakartotinai virintas vanduo irgi nelabai gerai.
Tie termosiukai tinka pasildytam motinos pienukui arba vandeniui, bet ne misiniui. Beje apie vandeni - naudoti tik viena karta uzvirta. Pakartotinai virintas vanduo irgi nelabai gerai.
Nors gavau dovanų termosiuką bet nenaudoju jo,gal tik vieną kartą vežiausi jame arbatytę bet ji greit atšalo,todėl iš jo "nauda"-tik vietą užima.Namuose mišinuko visada darau keliems kartams,o rašo kad galima šaldytuve laikyti parą laiko.Jei išeinu ilgesniam laikui,vežuosi buteliuke sausą mišinuką,nes juk bet kurioj kavinėj ar net parduotuvėj gali gauti virinto vandens.Tik vat galvoju kaip bus,kai važiuosim į gamtą?Tada nebent imti buitinį termosą su virintu vandeniu,nes daugiau nieko nesugalvoju...
As iki siandienos puikiausiai naudojausi tuo termoseliu... Mano vaikelis valgo visa para kas 2.6 val., kaip laikrodukas Ir kai uzsinori valgyti - tai butinai turi gauti ta pacia minute. Diena jokiu problemu, kad ir truputi paverkia, kol darau misinuka. Bet nakti - verkamas issibudina, po to sunkiai uzmiega... Tai as po maitinimo iskart padarau misini kitam maitinimui ir dedu i termosa (darau karstesni, o per dvi valandas atsala iki reikiamos temperaturos). Maitinu HIP misinuku. Man kelios mamos yra sakiusios, kad paruostas misinukas gali stoveti iki 4 val.?! Tai sia taisykle ir vadovavausi iki siol...
Negi as visa menesi jau nuodiju savo vaika???? Siandien esu pasimetusi ir nebezinau ka daryti!!!
Negi as visa menesi jau nuodiju savo vaika???? Siandien esu pasimetusi ir nebezinau ka daryti!!!
Na tikrai kam veziotis termosa su rauginamu misiniu, jei galima veziotis paprasta vandeni? Kol maziuke buvo aktyvi misinio vartotoja, tai prisipildavom termosa reikiamos temperaturos vandens, i atskirus maiselius susipilstydavau po "doze"misinio, kai ateina valgymo metas - misinuka i buteliuka, uzpilam vandeniu, istirpdom, ir sviezias maistas paruostas.
ir aš padarytą mišinuką tampydavausi su savim, tik dabar supratau , kad negerai darau
tiesa, o padarytą arbatą galima ilgiau laikyti, pvz., neštis kartu su savimi einant į miestą, lauką?
Mamytes, tie termosiukai skirti tik vandenukui ar arbatelems!!! Nors etiketej rasoma, kad "misinukas siltas isliktu ilgiau" ... Pediatre grieztai uzdraude nesiotis silta misinuka termose, siltas gali tik pusvalandi buti, o saldytuve galima is bedos 24 val. laikyti, bet visada saugiau duoti sviezia. Pamastymui: pieniska sriuba skanesne jums sviezia ar saldytuve pastovejus ir pasildyta?