Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

QUOTE(dejavu @ 2007 07 05, 10:05)
reikia labai išsididinti ir kruopščiai šalinti.

Tiek moku, tik abejoju ar tiek anuo atveju pakako, juk jau minėjo antro fono nuotrauką unsure.gif
Atsakyti
P.S. LT tikrai nėra didelio stovų pasirinkimo. kai ieškojau vilniuje konkrečiai, tai visi foto profesionalių perkių prekiautojai turėjo vos po kelis stovus ir didesnis asortimentas stalinių stovų, nei standartinių (nežinau kodėl jie taip atsainiai į tai žiūri) doh.gif nepatikėsit, bet senukuose tikrai didžiausias mano matytas asortimentas prieš 2 mėn buvo.... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 05 liepos 2007 - 10:51
QUOTE(Sansara @ 2007 07 05, 11:51)
P.S. LT tikrai nėra didelio stovų pasirinkimo. kai ieškojau vilniuje konkrečiai, tai visi foto profesionalių perkių prekiautojai turėjo vos po kelis stovus ir didesnis asortimentas stalinių stovų, nei standartinių (nežinau kodėl jie taip atsainiai į tai žiūri)  doh.gif nepatikėsit, bet senukuose tikrai didžiausias mano matytas asortimentas prieš 2 mėn buvo....  doh.gif  doh.gif

Klaipėdoj seniuose iš viso tokių dalykų jaučiu nėra unsure.gif Jaučiu ir kitur bus bala žino kas.

Ačiū Silwio, Sansara už informaciją aciuks.gif

Jaučiu pradėsiu ir aš gimtadieniui dovanų užsiprašinėt ką nors fotikui hihihi.gif

Kad tik nepraeitų tas noras fotografuot unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 05 liepos 2007 - 11:16
Vilniuje didelis pasirinkimas yra pamėnkalnio gatvėje (tauro kalno papėdėje, fototechnika benrods, http://www.fototechnika.lt/)
pats turiu trikojo Velbon. atrodo gražiai - bet realiai tai š... iš plastmasės. viskas dreba, kai užmaunu 70-200 jis tylei krypsta žemyn. sugalvojau pirkti vienakoji ir kaip tik važiavau pro tą parduotuvę. buvo "zavozas" ir kaip tik gavo naujų. tai už 175 lt nusipirkau manfrotto monokoji. o brolyti - vat čia tai daiktas. padarymas, funkcionalumas, stabilumas. galvos kol kas nepirkau, monokojui nelabai jos reikia. bet tvirtai nusprendžiau - trikoji pirksiu tik gera (o kainos šio gamintojo prasideda nuo 300 lt + galva nuo 200 lt) bet kas fotografuoja peizažus ir makro su dslr - tai meskit iš galvos velbonus ir kitą šlamštą už 100 lt. realiai. kas netikit - galit sutaupyti pinigus paėmę iš manęs maniškį už puse kainos. bet siūlau tik tiems, kas turi muilinę arba mažą dslr-like. gal ir tiks. bet jei bus vėjuota ar koks transportas važiuos pro šalį - nenustebkit kad ilgesnio išlaikymo nuotraukos bus neryškios....
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 07 05, 12:55)
Vilniuje didelis pasirinkimas yra pamėnkalnio gatvėje (tauro kalno papėdėje, fototechnika benrods, http://www.fototechnika.lt/)
pats turiu trikojo Velbon. atrodo gražiai - bet realiai tai š... iš plastmasės. viskas dreba, kai užmaunu 70-200 jis tylei krypsta žemyn. sugalvojau pirkti vienakoji ir kaip tik važiavau pro tą parduotuvę. buvo "zavozas" ir kaip tik gavo naujų. tai už 175 lt nusipirkau manfrotto monokoji. o brolyti - vat čia tai daiktas. padarymas, funkcionalumas, stabilumas. galvos kol kas nepirkau, monokojui nelabai jos reikia. bet tvirtai nusprendžiau - trikoji pirksiu tik gera (o kainos šio gamintojo prasideda nuo 300 lt + galva nuo 200 lt) bet kas fotografuoja peizažus ir makro su dslr - tai meskit iš galvos velbonus ir kitą šlamštą už 100 lt. realiai. kas netikit - galit sutaupyti pinigus paėmę iš manęs maniškį už puse kainos. bet siūlau tik tiems, kas turi muilinę arba mažą dslr-like. gal ir tiks. bet jei bus vėjuota ar koks transportas važiuos pro šalį - nenustebkit kad ilgesnio išlaikymo nuotraukos bus neryškios....

Turejau velbon, taigi zinau apie ka kalbi. Muilinei dar nieko, o toliau jau tu viska papasakojai. As savo manfroto patenkintas, tik sumokejau aisku uz ji (+galva) apie 600 litu, bet jis to vertas
Atsakyti
buvo velbon senukuose tada irgi, bet kažkas atsimenu man juose nepatiko žiauriai - tik kas, nepamenu. doh.gif
dėkui už nuorodą geros parduotuvės 4u.gif
Atsakyti
Jūs čia apie štatyvus vėl kalbate, o mane keistai kūrybinės mintys užpuolė biggrin.gif

Sugalvojau pasidaryti fono stendą iš PVC vamzdžių (virinamų ar klijuojamų- reikės gyvai pačiupinėti kurie geriau). Kaip man anksčiau tokia mintis neatėjo doh.gif Sistema išardoma, reguliuojamo aukščio ir kas savarbiausia nebrangiai turėtų išeiti... turėtų į 100lt sutilpti ax.gif Na dar yra galimybė nesunkiai pasidaryti su pritvirtinamais halogeninias šviestuvais. Visas vaizdas jau "stovi" mintyse, dabar reikia nuspresti kokio dydžio noriu ir susiskaičiuoti kokių detalių reikia.
Vėliau jei kam įdomu ir brėžinuką kokį galėsiu nubraižyti.
O kaip manot didžiausias dydis 3m plotis x 2,2m aukčio normalus?

Jaučiu pagal tą pačią sistemą reikęs ir "lightbox'ą" pasidaryti, nes man jau atsibodo tas, kur iš popieriaus susiklijavęs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 07 05, 18:17)
Jaučiu pagal tą pačią sistemą reikęs ir "lightbox'ą" pasidaryti, nes man jau atsibodo tas, kur iš popieriaus susiklijavęs  schmoll.gif

Panaši idėja čiamirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 07 05, 17:17)
Jūs čia apie štatyvus vėl kalbate, o mane keistai kūrybinės mintys užpuolė  biggrin.gif

Sugalvojau pasidaryti fono stendą iš PVC vamzdžių (virinamų ar klijuojamų- reikės gyvai pačiupinėti kurie geriau). Kaip man anksčiau tokia mintis neatėjo  doh.gif Sistema išardoma, reguliuojamo aukščio ir kas savarbiausia nebrangiai turėtų išeiti... turėtų į 100lt sutilpti  ax.gif Na dar yra galimybė nesunkiai pasidaryti su pritvirtinamais halogeninias šviestuvais. Visas vaizdas jau "stovi" mintyse, dabar reikia nuspresti kokio dydžio noriu ir susiskaičiuoti kokių detalių reikia.
Vėliau jei kam įdomu ir brėžinuką kokį galėsiu nubraižyti.
O kaip manot didžiausias dydis 3m plotis x 2,2m aukčio normalus?

Jaučiu pagal tą pačią sistemą reikęs ir "lightbox'ą" pasidaryti, nes man jau atsibodo tas, kur iš popieriaus susiklijavęs  schmoll.gif

Butinai pasidalink breziniais savo stendo ir lightbox'o. As vis ruosiuosi kazka panasaus susikalt, bet idejos kaip tik neaplanko. Butu smagu pasinaudot tavo kuryba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 05, 10:36)
Abo, sveika prisijungus  4u.gif
Dabar ir aš porą turiu  tongue.gif

Nepasiduodam biggrin.gif Va kaip pavarysim su savo canoniukais biggrin.gif
Atsakyti
Klausykit, o canon 35, tai tas pats kas canon350? blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
sveiki brangieji. Siandien turejau ir streso ir vargo. Och ... kokia sunki diena buvo doh.gif
Is ryto vaziavau fotografuot vestuviu... Na tiesiog paprase pazistama... Kazkada rasiau. Tai va... Ryte vaikas atsikele baisuaisi istines - nepatikesit, bet jam ten ikando uodas uzvakar doh.gif (jam alergija uodu ikandimui, bet negalvojau, kad gali sitaip ziauriai istinti, kai vaitus geriam) Vaziavom i ligonine, tada i Trakus lekiau.... belekiant (vyras vairavo) sustabde policija doh.gif gerokai greiti virsijo... Juk i vestuves skubejom doh.gif Taigi taigi.
Tai va ... dienele ne kaip visos blink.gif
Atsakyti