QUOTE(sillwio @ 2007 07 05, 09:36)
Labas rytas. As, nusipirkes DSLR, is karto pasiemiau gera, nes tai pirkinys tikrai ilgam. Gerumas atsiskleidzia stabilume. Aparata galima keist, o statyvas liks tas pats. Gal neverta is karto investuoti i super gera galva (o jos kainuoja tiek, kiek statyvas), ja su laiku galima dasipirkt, jeigu jau objektyvai pasidarys nepakeliami. As turiu manfroto.
aš daug straipsnių skaičiau kas svarbiausia stovui, kol apsisprendžiau> keletas patarimų:
1) nesigundyk lengvumu (kažkas pasakojo, kad nupūtė prie jūros stovą nuo kalno), bet per sunkų irgi neverta rinktis. tiesiog 2-3 kg lyšno tąsymosi (aš turiu privalumą- vaiko vėžimėlį kolkas, kur įmetu ir nešt nereik) jaučiasi patikėk kaip....
2) gulsčiukas didelis privalumas, tik jis turi būt ne ant kojų, o ant stovo galvos. pageidautini du gulsčiukai, kad visiškai būtumei tikra horizontalumu. tai privalumas darant panoramines nuotraukas...
3) kojos iš kiek segmentų - tai jau kam kaip patinka. kuo daugiau segementų, tuo mažesnis sudėto stovo aukštis, bet tuo nepatikimesnė konsktrukcija
4) jei fotografuoji daug macro, esminis reikalas yra minimalus stovo aukštis. jei minimalus aukštis 60 cm ir daugiau, nesitikėk juo naudotis naudojant macro.... tiesiog per aukštas
5) maximalus aukštis - čia jau skonio ir fotografo ūgio reikalas. mes nusipirkom tikrai per aukštą tiek man, tiek vyrui. tad kas iš to, kad maximaliai 170 cm kažkur, jei mano ūgis 165... o akys dar žemiau. todėl super aukšto nereik
6) labai didelis (mano akimis žiūrint esminis) privalumas nuimama platforma, kuri prisitvirtina ant fotiko, kad nereiktų kas kartą prisukinėt fotiko prie stovo ir po to nuiminėt. tiesiog ji nuolat būna ant fotiko, o reikalui esant tik vienos rankenėlės pagalba prisitvirtina prie galvos.
7) nežiūrėk, kad stovas būtų foto ir video reikalui pritaikytas. video privalumas prideda daug svorio stovui ir kurio realiai fotografuojant jokios naudos
8) rinkis, kad pardavime būtų su futliaru, mažiau vargo nešiojant, patogumas nerealus ir šiaip rūpintis nereik.
9) idelaus stovo nėra
tiesiog reikia pasirinkti kas domina tave, kokia fotografija, kokį svorį sutinki nešiotis ir t.t.
10) jei perki profesionalioj parduotuvėj, o prima tinklapį studijuoji, atkreipk dėmesį į tai ar kainos nurodytos su galva, ar be.daug kur galvą tenka pirkt atskirai.
mes pirkom Unomat prieš porą mėn. senukuose, už 169 lt. svoris 1,6 kg (buvo nuo 700 g iki 3 kg). patikėk,pamačiusi to sveriančio 700 g kojas, pati nenorėsi jo pirkti
kuo mažiau sveria, tuo plonesnės kojos.... aš juo labaui patenkinta kolkas. na 2 mėn dar ne rodiklis, bet tikiuos kad tarnaus ilgai (jei zuikis nepadės jo naudoti
)