Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 04, 23:52)
Kap foną pakeist man daugmaž aišku, nelabai aišku kaip tai padaryti tvarkingais ir dar lyg šešėliuotais kraštais, kad neatrodytų kaip iškirpta ir priklijuota  doh.gif
Įdomu viskas (supratau, kad net su fono keitimu matyt bučiau prašovus - nes būčiau tiesiog kita spalva užpylus, kas turėtų būti net labai plokščia  doh.gif )

reikia labai išsididinti ir kruopščiai šalinti. Nesudėtinga, bet laiko daug užima.

QUOTE(fotolama @ 2007 07 05, 09:28)
Bet žinok, kad Laitrumui reikia dviejų dalykų:
1) galingo kompo su daug atminties (pageidautina Intel Core 2 duo ir 2GB)
2) plačiaekranio monitoriaus.

Matyt praleidau kažką, bet kas tas laitrumas ir ką jis daro blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 07 05, 09:59)
Jau esi  4u.gif  Tik dabar prisipažink kuo fotografuoji, kad galėčiau papildyti  ax.gif

Abodrinks_cheers.gif  sveika prisijungusi. Man patinka antra merginos foto  thumbup.gif
Kuo fotografuoji?  mirksiukas.gif

Neturiu aparatūros biggrin.gif Gal kada užaugsiu.

dabar Canon PowerShot S3 IS,
anas nuotraukas su Canon powershot a80.
dabar lekiu, gal ką įdėsim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 05, 09:05)
Matyt praleidau kažką, bet kas tas laitrumas ir ką jis daro  blush2.gif

Tai programa Abobe Lightroom, skirta apdoroti nuotraukoms ir palaikanti su RAW. Nemokama bandomaja versija jau rasiau is kur galima parsisiust.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

kokį stovą patartumėt prikti g.gif (žalia tam reikale visai unsure.gif )

Turiu minčių namų darbams, bet lauke, o oras koks pas mumi cray.gif Ir nieko paguodžiančio nežada verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 05, 09:04)
Kolegos, gal viesai nepasakokim, ka ir is kur parsipumpuot. Manau, kad tai nebus toleruojama.

retas nezino "pumpavimo" programu mirksiukas.gif
o siaip tai is tiesu siulyciau ismeginti 30 dienu nemokamai mirksiukas.gif per tiek laiko realu susivokti ar patinka, ar reikia...

Adobe Photoshop Lightroom tai programa nuotrauku apdirbimui, labai paprasta, patogi ir smagi na o lyginant su Photoshopu kur kas paprastesne ir apima vien nuotrauku koregavima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 05, 09:30)
Labas rytas  4u.gif ,

kokį stovą patartumėt prikti  g.gif (žalia tam reikale visai  unsure.gif )

Labas rytas. As, nusipirkes DSLR, is karto pasiemiau gera, nes tai pirkinys tikrai ilgam. Gerumas atsiskleidzia stabilume. Aparata galima keist, o statyvas liks tas pats. Gal neverta is karto investuoti i super gera galva (o jos kainuoja tiek, kiek statyvas), ja su laiku galima dasipirkt, jeigu jau objektyvai pasidarys nepakeliami. As turiu manfroto.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 07 05, 10:25)
Neturiu aparatūros biggrin.gif Gal kada užaugsiu.

dabar Canon PowerShot S3 IS,
anas nuotraukas su Canon powershot a80.
dabar lekiu, gal ką įdėsim  4u.gif

Abo, sveika prisijungus 4u.gif
Dabar ir aš porą turiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 05, 10:04)
Manau, kad tai nebus toleruojama.

Nebus toleruojama kieno? Visas SM'as pilnas nuorodu i vogtus softus, filmus, muzikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egoist: 05 liepos 2007 - 09:54
QUOTE(sillwio @ 2007 07 05, 09:36)
Labas rytas. As, nusipirkes DSLR, is karto pasiemiau gera, nes tai pirkinys tikrai ilgam. Gerumas atsiskleidzia stabilume. Aparata galima keist, o statyvas liks tas pats. Gal neverta is karto investuoti i super gera galva (o jos kainuoja tiek, kiek statyvas), ja su laiku galima dasipirkt, jeigu jau objektyvai pasidarys nepakeliami. As turiu manfroto.

aš daug straipsnių skaičiau kas svarbiausia stovui, kol apsisprendžiau> keletas patarimų:
1) nesigundyk lengvumu (kažkas pasakojo, kad nupūtė prie jūros stovą nuo kalno), bet per sunkų irgi neverta rinktis. tiesiog 2-3 kg lyšno tąsymosi (aš turiu privalumą- vaiko vėžimėlį kolkas, kur įmetu ir nešt nereik) jaučiasi patikėk kaip....
2) gulsčiukas didelis privalumas, tik jis turi būt ne ant kojų, o ant stovo galvos. pageidautini du gulsčiukai, kad visiškai būtumei tikra horizontalumu. tai privalumas darant panoramines nuotraukas...
3) kojos iš kiek segmentų - tai jau kam kaip patinka. kuo daugiau segementų, tuo mažesnis sudėto stovo aukštis, bet tuo nepatikimesnė konsktrukcija
4) jei fotografuoji daug macro, esminis reikalas yra minimalus stovo aukštis. jei minimalus aukštis 60 cm ir daugiau, nesitikėk juo naudotis naudojant macro.... tiesiog per aukštas
5) maximalus aukštis - čia jau skonio ir fotografo ūgio reikalas. mes nusipirkom tikrai per aukštą tiek man, tiek vyrui. tad kas iš to, kad maximaliai 170 cm kažkur, jei mano ūgis 165... o akys dar žemiau. todėl super aukšto nereik
6) labai didelis (mano akimis žiūrint esminis) privalumas nuimama platforma, kuri prisitvirtina ant fotiko, kad nereiktų kas kartą prisukinėt fotiko prie stovo ir po to nuiminėt. tiesiog ji nuolat būna ant fotiko, o reikalui esant tik vienos rankenėlės pagalba prisitvirtina prie galvos.
7) nežiūrėk, kad stovas būtų foto ir video reikalui pritaikytas. video privalumas prideda daug svorio stovui ir kurio realiai fotografuojant jokios naudos
8) rinkis, kad pardavime būtų su futliaru, mažiau vargo nešiojant, patogumas nerealus ir šiaip rūpintis nereik.
9) idelaus stovo nėra smile.gif tiesiog reikia pasirinkti kas domina tave, kokia fotografija, kokį svorį sutinki nešiotis ir t.t.
10) jei perki profesionalioj parduotuvėj, o prima tinklapį studijuoji, atkreipk dėmesį į tai ar kainos nurodytos su galva, ar be.daug kur galvą tenka pirkt atskirai.

mes pirkom Unomat prieš porą mėn. senukuose, už 169 lt. svoris 1,6 kg (buvo nuo 700 g iki 3 kg). patikėk,pamačiusi to sveriančio 700 g kojas, pati nenorėsi jo pirkti lotuliukas.gif kuo mažiau sveria, tuo plonesnės kojos.... aš juo labaui patenkinta kolkas. na 2 mėn dar ne rodiklis, bet tikiuos kad tarnaus ilgai (jei zuikis nepadės jo naudoti smile.gif )

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 05, 10:36)
Labas rytas. As, nusipirkes DSLR, is karto pasiemiau gera,

O koks yra geras blush2.gif Nes jų labai įvairių yra, o ir kainos labai skiriasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 05, 10:56)
4) jei fotografuoji daug macro, esminis reikalas yra minimalus stovo aukštis. jei minimalus aukštis 60 cm ir daugiau, nesitikėk juo naudotis naudojant macro.... tiesiog per aukštas

gryniasia teisybė, turėjau normalaus dydžio unomat stovą, bet žemiau 60 cm nenusileido, teko pirkti papildomą macro fotografijoms (o jos mano silpnybė blush2.gif ) - dabar tampausi abu - mažasis į fotoaparato rankinę telpą, o didijį ant peties ax.gif
Atsakyti
As geruma vertinu visu pirma pagal stovo laikoma svori (maniskis Manfroto 055CLB Classic). Gamintojai nurodo tokia informacija (maniskis laiko iki 7 kg, daugiau vargiai ar kada ant jo kabinsiu). Plius, kaip jau buvo mineta, minimalus aukstis. Maniskis (isemus centrine kolona) minimaliai yra 8 cm aukscio. Aisku reikia ziuret ir i galva. As pasiemiau 484rc2, kuri laiko tik iki 4 kg. Man to uzteks tikrai ilgam. Jeigu kada nors turesiu toki objektyva, kuris kartu su fotiku svers 7 kg, galva nusipirksiu kita.
Atsakyti