Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

QUOTE(californiagirl @ 2007 07 13, 08:56)
Tai pilki daugiabuciai irgi architektura biggrin.gif 
O tai kur gyveni, kad senamiescio nera? g.gif  Lietuvoj beveik kiekvienas miestelis juk turi centra kur galima rasti senesnes, ar siaip idomesnes statybos pastatu g.gif

šiauliai neturi senamiesčio. Taip, nauji pastatai kyla,ypač prekybos centrai smile.gif, dauguma naujų pastatų iš stiklo - bet jie neturi nieko, kas trauktų fotografuoti...

Lieku prie vadinamos mažosios architektūros, juo labiau, kad jau ir įdėti namų darbai taip pat iš tos kategorijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 13, 08:51)
Visiems, kas neturi gražių pastatų, idėjoms architektūros temai, va ką radau iš interneto platybių, tad neapsiribokite pastatais:

Mažoji architektūra – transporto laukimo paviljonai, kioskai, taksofono kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės.
Prie mažosios architektūros statinių priskiriami nedideli ūkiniai pastatai, pavėsinės, stoginės automobiliui, patalpos, šalia lauko židinių, terasos, lauko baldai, įvairios rodyklės, iškabos, suoliukai, sūpuoklės, funkcionalios meninės kompozicijos, pavyzdžiui skulptūros, skirtos laipioti vaikams ir t.t.

pavyzdžiai: http://zigra.puslapiai.lt/maz_arch.htm

http://tic.siauliai....cle/archive/76/
Papildyta:
pas mus senamiesčio nėra, namai sovietinės statybos, pilki daugiabučiai. Nzn ką būtų galima pyškinti į kairę ar į dešinę...

Nu uzmetykit mane akmeni, bet man sodo baldai nieko bendro su architektura neturi. Su dizainu,-taip. Kad ir tos pacios Arne Jocobsen kedziu dar niekur nebuvau sutikus prie architekturos. Bet cia mano "supratimas".
O daugiabuciai irgi architektura.

Californiagirl, man iki miesto irgi apie 30-40 minuciu. O "avtobusai" musu kaime karta oer valanda vaziuoja lotuliukas.gif Jeigu istruksiu, tai tik savaitgali.
Tiesa, gal zinai Seattle fotoprekiu parduotuviu?
Atsakyti
architektūros fotografavimas:

http://photo.net/lea...ctural/exterior

Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 12, 10:05)
Kas is jusu turite soft- ir lightboxus? Kokius pirkote? Gal turite kokiu patarimu.

Anksčiau turėjau iš popieriaus suklijuota savadarbį "ligtbox'ą"- susilamdė, susiplėšė... užkniso... Nusprendžiau pasidaryti normalesnį.
Dabar kaip tik konstruoju 60x60x60cm.
Karkasas iš medinių uosinių kampuotukų L2x2cm (pirkau senukuose po 1m ilgio). Dugnas ir galinė sienutė iš "fanieros" (senukai). Viską klijuoju su Bizon "super wood" klijais (Pasidaryk pats). Viduje ta lenkta dalis iš plastmasinio 1mm lakšto (pirkau Savanorių pr. "Plasta" firminėje parduotuvėje). Ant jo galėsiu kloti bet kokios spalvos foną (Pirkau ~A1 formato spalvoto ir balto popieriaus lapus prie "Pasidaryk pats", "Madoje" III aukšte, knygyne). Ką dėsiu iš šonų ir viršaus dar nesugalvojau. Greičiausiai baltą popierių.
Taip ilgiau užtrunka, bet pasidarysiu būtent tai, ko man pačiam reikia. Vėliau, jeigu bus įdomu, galėsiu brėžinuką ir nuotraukas padaryti. Pakolkas neviešinsiu, nes dar kai ką reikia patobulinti mirksiukas.gif

Jeigu nori pirkti, tai neblogas variantas yra čia
Tik dabar jie neturi, bus po ~2 savaičių.

Atsakyti
Sveiki,

buvom zoosode, lb patiko zebriukai.
ikeliu ir jums
user posted image
jauchiu, kad remas per didelis, bet jau tingiu keisti. ax.gif
tikiuosi, kad spalvos nedurniuoja mastau.gif fotkinta su filtriuku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 13 liepos 2007 - 10:35
QUOTE(*Nendria* @ 2007 07 13, 11:34)
Sveiki,

buvom zoosode, lb patiko zebriukai.
ikeliu ir jums

gražūs zebriukai, o jeigu tą viršutinį šešėlį nukirpti, nes labai į akis krenta, ir tokio storo rėmelio nereiktų gal...

aš nusipirkau softboxa is ebay..
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 07 13, 11:17)
Anksčiau turėjau iš popieriaus suklijuota savadarbį "ligtbox'ą"- susilamdė, susiplėšė... užkniso... Nusprendžiau pasidaryti normalesnį.
Dabar kaip tik konstruoju 60x60x60cm...

šaunumėlis thumbup.gif būtų smagu, kad po to parodytum kas gavosi mirksiukas.gif

beje, gal galit man kasnors patart?

žinau, kad buvo apie tai kalbėta, bet nerandu ax.gif... noriu padaryt, kad namų darbuose nesimatytų prierašo, koks mano fotikas. kaip ir kur tai galima būtų nustatyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 07 13, 12:04)
žinau, kad buvo apie tai kalbėta, bet nerandu  ax.gif... noriu padaryt, kad namų darbuose nesimatytų prierašo, koks mano fotikas. kaip ir kur tai galima būtų nustatyti?  ax.gif

Jei su PS- save as for web 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 13, 11:41)

O kiek kainavo , jei ne paslaptis g.gif

Nendria, man kažkaip parudavę tie zebriukai gal šiek tiek per daug unsure.gif ir taip pat iš karto šešėlis krenta labai į akis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 13, 12:17)
O kiek kainavo , jei ne paslaptis  g.gif

kažkur apie 90 Lt, 80x80 cm, su 4 spalvų fonais.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 13, 11:41)

parodyk bigsmile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2007 07 13, 12:17)
Nendria, man kažkaip parudavę tie zebriukai gal šiek tiek per daug  unsure.gif ir taip pat iš karto šešėlis krenta labai į akis  smile.gif

jo, pas mane kompe su spalvom bardakas, rodo shviesiau, nei ish tikro, todel sunku nutaikyti.
Padariau varianta be sheshelio, lb nykiai zhiurisi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 13 liepos 2007 - 13:21
Aš irgi noriu lightbox'o mastau.gif dry.gif
Dbr galvoju ar pačiai bandyt ar rimtai kur ebėjuj ieškot
Papildyta:
va http://www.makezine..../2006/07/8.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 13 liepos 2007 - 15:06