Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 08:11)
Man Victor kartą anoj temoj pasakė, kad nustočiau fotografuoti gėles kaip gėles. O dabar žiūriu ir jums galima panašiai pritaikyti. Kodėl stiklą matote tik kaip stiklą - dauguma namų darbų - stiklo reklamai. Aš nesakau, kad tai blogai, bet labai norisi įvairumo. Stiklas bus šiltas arba šaltas žiūrint, kaip mes jį pavaizduosime. Aš už tai, kad vis dėlto nuotrauka turėtų kažkokią istoriją, nei tai būtų nufotografuotas tiesiog stiklas.
Kodėl jūs taip bijote atspindžių? Prisiminkite valandos nuotrauką (vėlgi iš anos temos) su 2 moterų  biggrin.gif  ir 1 vyriškio atspindžiais (ji man kiek perkrauta  blush2.gif , bet idėja labai gera). Gal pvz. kad ir nuotrauka su rutuliukais, kur matosi fotografo (-ės) atspindys - gal tuo ir pasinaudoti - tiesiog fotografo (-ės) autoportretas ant vieno iš jų...
O kodėl negali būti kad ir  menamo stiklo nuotrauka, kodėl būtinai turi būti tik tiesmukai pavaizduota kažkas stiklinio? Pvz. jei temoje apie kiaušinį būtų nufotografuotas perintis paukštelis...

4u.gif
labas rytas!

saunuole!

butent tai as ir turejau omeny. tiesiog stiklo fotografija ir fotografija apie stikla- skirtingi dalykai. Man idomesnis-antrasis variantas. pabandykite sau apibudinti kas yra stiklas,kokios jo savybes ir fotografuoti ne stikla, o savo asociacijas.net jei nuotraukoje stiklo nebus, o bus pavaizduotos jo savybes- ziurovai supras,kad jusu istorija- apie stikla.
Atsakyti
QUOTE(VilmKa @ 2007 07 10, 09:36)
Mano bandymai stiklo temai

atrodo kaip tapyba 4u.gif. Čia kiek suprantu upelis, ar ežeras su savo flora pro stiklą?
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 10, 09:41)
Smiltis, nežiūrėk į šitas nuotraukas kaip iš Nidos, jos tiesiog iš atostogų, nesvarbu, kur jos buvo wink.gif

OK

Vat man kažkaip tas anonimiškumas ND pradeda po truputį jau kaip ir atsibosti- tiesiog įdomus žaidimas ir tiek. O vat nuotraukų aptarimo trūksta unsure.gif Ten man sunku komentuoti kai net nesuvokiu kaip padaryta ta nuotrauka unsure.gif O ir kažko išmokti nuo to tikrai nėra lengviau. Ir dėl savų kaip ir norisi patarimų daugiau, o jų nėr unsure.gif Taip gaunasi konkursas ir tiek unsure.gif Anąkart taip spirgėjau kad greičiau prabalsuotume ir galvoju nu dabar surašys visi kaip kas ką darė, o nieko panašaus ir nebuvo, nes visi pradėjo galvoti apie naujus ND (ir aš pati tame tarpe) doh.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 09:16)

thumbup.gif
Čia kaip suprantu net ne stiklas fotografuotas unsure.gif Man reikia dar į ją pažiūrėt kad daugiau parašyt g.gif Asocijuojasi su stiklu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 10 liepos 2007 - 09:02
QUOTE(fotolama @ 2007 07 10, 09:51)
Peržiūrėjau namų darbus, yra labai liuks nuotraukyčių.

Aš į šitas namų darbų nuotraukas pirmiausia žiūriu ne kaip į meninę fotografiją ir nuotraukos originalumas, mintis, prasmė ir t.t. čia man yra tik antroj vietoj. Svarbiausia, kad būtų nufotografuota kokybiškai ir techniškai nepriekaištingai.

stai kokybiska ir techniskai nepriekaistinga fotografija. ar ji idomi? mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Dejavu, man patinka ta nuotrauka, taip jaučiu, nu bet krypsta galva į dešinę nors tu ką doh.gif Norisi ją nepaverstai matyt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 10, 10:01)
Anąkart taip spirgėjau kad greičiau prabalsuotume ir galvoju nu dabar surašys visi kaip kas ką darė, o nieko panašaus ir nebuvo, nes visi pradėjo galvoti apie naujus ND (ir aš pati tame tarpe)  doh.gif
Papildyta:
Čia kaip suprantu net ne stiklas fotografuotas  unsure.gif Man reikia dar į ją pažiūrėt kad daugiau parašyt  g.gif Asocijuojasi su stiklu  smile.gif

Tai kad viskas taip paprasta, maniau kad neverta rašyti.
Jei įdomu foto apie laivą surašau:
naudota: knyga (beje Brown'o angelai ir demonai, bo kitokia po ranka nepasitaikė)
žaislinis laivas, juoda medžiaga fonui ir 2 dvi stalinės lempos (viena dieninės šviesos, kita geltona - kitaip neturėjau).
eiga: ant juodo fono padėta knyga, ant knygos laivo smaigalys.
apšvietimas: viena lempa nukreipta į knygą, antroji iš viršaus į laivą.
apdirbimas: su PS patamsinti peršvietimai ant juodo fono, ir nuklonuotas komodos kampas (nebuvo galimybių išvengti jos patekimo į kadrą).
ir viskas, rezultatas toks, kokį matot.

toj foto ne stiklas ten, bet irgi viskas labai paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 10, 10:02)
stai kokybiska ir techniskai nepriekaistinga fotografija. ar ji idomi? mirksiukas.gif

user posted image

Na nereikia perlenkti lazdos smile.gif Antroj vietoj nereiškia, kad visai nesvarbu.

Be to, nėra jokio iššūkio, norint padaryti tokią nuotrauką. Bile kas su bile kokiu fotoaparatu padarys tokią. Ten viskas taip paprasta ir primityvu, kad net neįdomu sužinoti kaip ta nuotrauka buvo padaryta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 10:13)
Jei įdomu foto apie laivą surašau:

Labai įdomu thumbup.gif Dar būtų įdomu nuotrauką neapdirbtą fotošopu , jei galima smile.gif

Fotolama , bet gal nebūtinai visos nuotraukos turi būti kažkaip padarytos g.gif Bent jau man kol kas kuo natūralesnės tuo gražiau g.gif Ir norisi išgauti fotografavimo kokybę nudojant fotoaparatą unsure.gif Apdorojimo programos turi galimybių daug ir jas būtina išnaudoti, bet man tai norėtųsi daryt po to kai gaučiau ir šiaip pakankamai neblogą kadrą ( čia gal reikėtų sakyti menine pasme unsure.gif )

Kaip gaila kad reikia dar ir dirbti , čia taip įdomu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 10 liepos 2007 - 09:21
QUOTE(fotolama @ 2007 07 10, 10:15)
Na nereikia perlenkti lazdos smile.gif Antroj vietoj nereiškia, kad visai nesvarbu.

Be to, nėra jokio iššūkio, norint padaryti tokią nuotrauką. Bile kas su bile kokiu fotoaparatu padarys tokią. Ten viskas taip paprasta ir primityvu, kad net neįdomu sužinoti kaip ta nuotrauka buvo padaryta wink.gif

as taip pat uz techniskai kokybiskai atlikta kadra. Bet KOKI kadra?? Vien gerai techniskai atlikta
fotografija be jokios prasmes- kaip puikus, viliojantis saldainio popierelis be saldainio viduje.

Jus gi nesirinksite knygos pagal virselio spaudos kokybe.
Man idomu siekti techniniotobulumo nuotraukoje,kuri is pat pradziu man idomi savo turiniu.
O vien tik tobulinti "tuscia" kadra- kam?del ko?
Planuodami savo dienotvarke- jus pradedat galvoti nuo to- kaip jus atliksite ta ar kita veiksma, ar vis tik nuo to- ka jus siandien veiksite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 10 liepos 2007 - 09:26
QUOTE(fotolama @ 2007 07 10, 10:15)

man atrodo kad turėtų būti viskas kartu - jei foto įdomi, bet lenda techninės klaidos - tai taip ir liks gera idėja, nevykusiai nufotografuota. O jei techniškai nepriekaištinga, bet nuobodi - pasižiūrėjau, pamiršau. O reikia kažko tokio, kas užsifiksuotų atminty.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 10, 10:26)
O vien tik tobulinti "tuscia" kadra- kam?del ko?

clap.gif va kaip gerai pasakyta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 07 10, 10:26)
as taip pat uz techniskai kokybiskai atlikta kadra. Bet KOKI kadra?? Vien gerai techniskai atlikta
fotografija be jokios prasmes- kaip puikus, viliojantis saldainio popierelis be saldainio viduje.

Viktorai, čia juk tema „Mokinamės fotografuoti“. Tam, kad ką nors išmoktume, dažnai tenka ir sunkiai bei neįdomiai padirbėti. Kelis kartus padirbėsim ant „pustuščios“ nuotraukos įvaldysime techniką, užtat kai ateis į galvą gera idėja/susiklostys tinkamos aplinkybės galėsim techniškai nepriekaištingai nufotografuoti ir ne tuščią nuotruką wink.gif

Juk ir besimokydami groti muzikantai (net ir profesionalai) labai dažnai groja nuobodžius pratimus, skirtus lavinti jų pirštams bei rankoms, o ne vien įkvepiančius kūrinius wink.gif

Ne paslaptis, kad beveik visiems čia fotografuojantiems labai dažnai prastas techninės fotografijos pusės išmanymas trukdo realizuoti kilusias kūrybines mintis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 10 liepos 2007 - 10:03