Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

QUOTE(Smiltis @ 2007 07 10, 08:13)

Dejavu, tavo stiklo bandymas  g.gif - kažkas man ten ne taip  unsure.gif , nors žiūrėjau ilgokai, bandžiau suprasti kas, bet taip ir nesupratau. Bet ir ne iš tų nuotraukų, kur akis visai neužkliūtų. Nors ND yra daug, daug prastesnių nuotraukų  smile.gif

ta nuotrauka tiesiog formos. Buvau įkvėpta va šitos galerijos
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 10, 08:19)
Norisi kažko įdomaus, gal net sukrečiančio. Kol kas neišeina.

Kaži kas to nenorėtų hihihi.gif Aš tai dar asmeniškai neturiu savo nė vienos nuotraukos kuri man laaaabai patiktų doh.gif Ne tik iš stiklo temos. Bet už tai įdomu mokintis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 08:25)
ta nuotrauka tiesiog formos. Buvau įkvėpta va šitos  galerijos

thumbup.gif Aš irgi po temos paskelbimo bandžiau ieškoti internete nuotraukų blush2.gif hihihi.gif

O man kas pirmiausiai krito į akį , tai kad patinka toj nuotraukoj spalva , ta bordo ar baklažanas g.gif Ir gal man ne tiek maišo geltona, kiek gal dar trūksta kažkokios trečios , ar dar kažkokio perėjimo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 10, 08:19)
Atsimenu tą Viktoro pasakymą. Va ir aš nenoriu fotografuoti stiklo, kaip stiklo. Norisi kažko įdomaus, gal net sukrečiančio. Kol kas neišeina. Idėjų yra, bet dauguma jų atrodo banalios, o banalybes rodyt jau pavargau smile.gif

mano galvoj idėjų milijonas, o va techniškai nelabai yra galimybių smile.gif, dar ir laiko stoka. Va pvz. vienai foto įgyvendinti reiktų to kiauro rezginio su kuriuo senais tarybiniais laikais bobulės į parduotuves eidavo (jei suprantant apie kokį aš) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 09, 22:59)
Puikiai, tik ryškumo zona vos vos per siaura (galva dar pusė bėdos, o ūsai jau netilpo). Pamėgink neleist fotikui reguliuot diafragmos, o šiek tiek pridaryk pati.

ax.gif pas mane jis toks savarankiškas biggrin.gif , neprisileidžia manęs reguliuot diafragmos ax.gif
Apie stiklo temą... aš matau fantastiškų nuotraukų, deja pati stiklą matau tik stiklą(mano ir nuotraukos tokios blush2.gif ), pagalvojus apie šią temą, mano "meninėj" vaizduotėj pirmiausia iškyla stiklainis su konservuotais agurkais lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 10, 07:34)
Kaži kas to nenorėtų  hihihi.gif

Nezinau, as kartais galvoju, kad ne visi nori. Pvz stikliniu roziu ant geltono fono nuotrauka namu daruose. Neturiu nieko pries autoriu ir jo darba ir tikiuosi jis/ji neisizeis, bet nuotrauka banali.

QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 07:35)
mano galvoj idėjų milijonas,  o va techniškai nelabai yra galimybių  smile.gif, dar ir laiko stoka. Va pvz. vienai foto įgyvendinti reiktų to kiauro rezginio su kuriuo  senais tarybiniais laikais bobulės į parduotuves eidavo (jei suprantant apie kokį aš)  lotuliukas.gif

Technines galimybes visada ribos. As bandau surasti ideju, kur technines galimybes neribotu. Pvz taure dryzuotame fone namu darbuose.
Atsakyti
QUOTE(VilmKa @ 2007 07 10, 08:52)
Apie stiklo temą... aš matau fantastiškų nuotraukų, deja pati stiklą matau tik stiklą(mano ir nuotraukos tokios  blush2.gif ),  pagalvojus apie šią temą, mano "meninėj"  vaizduotėj pirmiausia iškyla stiklainis su konservuotais agurkais lotuliukas.gif  blush2.gif

o gal reikėjo tą stiklainį ir fotografuoti, vis kitaip nei dauguma smile.gif O jei alkani balsuoja - pirma vieta garantuota mirksiukas.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 07 10, 09:05)
Technines galimybes visada ribos. As bandau surasti ideju, kur technines galimybes neribotu. Pvz taure dryzuotame fone namu darbuose.

Pvz. pas mane nieko panašaus į dryžuotą foną nėra.
Aš bandau surasti idėjų kaip išspręsti tą techninę puse, šiuo atveju labai praverčia MB konsultacijos smile.gif

jei nesunku, gal keleta žodžių apie šio tipo fotografiją (sillwio trumpą nuomonę jau girdėjau, ačiū)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 10 liepos 2007 - 08:44
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 09:16)
o gal reikėjo tą stiklainį ir fotografuoti, vis kitaip nei dauguma smile.gif O jei alkani balsuoja - pirma vieta garantuota  mirksiukas.gif

irnesakyk.gif , kad mano jau ir taip kitaip nei visų blush2.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 08:16)
Pvz. pas mane nieko panašaus į dryžuotą foną  nėra.
Aš bandau surasti idėjų kaip išspręsti tą techninę puse, šiuo atveju labai praverčia MB konsultacijos smile.gif

Dryzuotas fonas tik pavyzdys. Esme surasti paprasta sprendima naudojant elementarias priemones. Beja, turiu pasakyti, kad tau tai puikiai sekasi.
Atsakyti
Mano bandymai stiklo temai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(VilmKa @ 2007 07 10, 08:52)
vaizduotėj pirmiausia iškyla stiklainis su konservuotais agurkais lotuliukas.gif  blush2.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 07 10, 09:05)
Nezinau, as kartais galvoju, kad ne visi nori. Pvz stikliniu roziu ant geltono fono nuotrauka namu daruose. Neturiu nieko pries autoriu ir jo darba ir tikiuosi jis/ji neisizeis, bet nuotrauka banali.

Nu bet juk mes todėl ir mokomės unsure.gif
Ne kiekvienam priimtinas tas paprastumas smile.gif Ir gal tas suvokimas kas tau labiau patinka irgi su laiku ateina . O jau kas gražu ar negražu tai iš viso doh.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Man Dejavu nuotrauka labai patiko, tik gal kiek gilesnės norėtųsi.. bet vat tokias pagal jau minėtus Victoro komentarus ir pati svajoju daryti (na kol kas tik svajonėse hihihi.gif ), lygiai dėl tos pačios priežasties mano atostogų nuotraukos ne vietos fotografavimas, o akimirkų, nėra mano nuotraukose Nidos, yra tik atostogos biggrin.gif nebenoriu fotkint tų pačių seniai visiem nusibodusių vaizdų (beje kopos buvo šlapios, negražios, o dar ir mano judėjimas labai ribotas smėlėta danga (su vežimėliu)) Smiltis, nežiūrėk į šitas nuotraukas kaip iš Nidos, jos tiesiog iš atostogų, nesvarbu, kur jos buvo wink.gif

O šunėkas taip kairėn virstančiai sėdi biggrin.gif patiesinus atrodo negerai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 liepos 2007 - 08:43
Peržiūrėjau namų darbus, yra labai liuks nuotraukyčių.

Aš į šitas namų darbų nuotraukas pirmiausia žiūriu ne kaip į meninę fotografiją ir nuotraukos originalumas, mintis, prasmė ir t.t. čia man yra tik antroj vietoj. Svarbiausia, kad būtų nufotografuota kokybiškai ir techniškai nepriekaištingai.

Matau, kad kai kurios/kurie yra labai neblogai įvaldę apšvietimą bei foto apdirbimą.

Kai baigsis balsavimas, norėsiu, kad (5, 22), 15, 16, 18, (20, 31), 27, 32, 35 nuotraukų autoriai parašytų detaliai kaip fotografavo, kokį apšvietimą naudojo, kaip ir su kuo apdorojo nuotrauką, labai įdomu būtų pamatyti ir tai, ką turėjote prieš apdorodami foto (t.y. tai, ką gavote tiesiai iš fotoaparato).
Atsakyti