Bandžiau portretą. Viršugalvį nukirtau, nes nepriprašau vaikų stovėt ilgiau . Ar daug klaidų privėliau?
O čia miške, uogavom
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 09, 22:31)
man ši patinka, tik šuniukas į kairę krenta.
QUOTE(sillwio @ 2007 07 09, 22:59)
jei fonas kairėj nepereitų į geltoną, man būtų ledas.
tai kad tik taip man apšvietimas išsidėstė, kitaip negražūs atspindžiai lenda , gal su ps bandyti kažką padaryt kad pereitų i raudonumą...
QUOTE(sillwio @ 2007 07 09, 22:59)
Mokslinis darbas apie skruzdėles Ryškumo kiek trūksta, nes matyt jau per tamsu buvo, o ir pakeltas iso matau nepadėjo. Nulėk ten, kai bus šviesiau (jeigu dar bus šią vasarą )
Bus. Šalia tėviškės ten - dažnai būnam, tik labai dažnai į mišką tokiais reikalais važinėt nepatogu prieš tėvus, nors patys paaiškino kur matė skruzdėlynų
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 23:15)
O čia miške, uogavom
Labai daug uogų O sūnui liepk pozuot, bo sakyk, kai pasensi tokio gražumo nebebūsi (akys bais gražios). Apie klaidas suprantu ribotai - man tas viršugalvis anei jokios akių zonos netrukdo, o vaikiuką gal labiau dešinėj "laikyčiau", o kitoj pusėj daugiau erdvės. Bet čia šiaip - pasvarstymai kaip turbūt daryčiau aš, o ne kaip "reikia" daryti.
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 22:15)
Bandžiau portretą. Viršugalvį nukirtau, nes nepriprašau vaikų stovėt ilgiau . Ar daug klaidų privėliau?
O čia miške, uogavom
O čia miške, uogavom
Mano galva pirmas - puikus portretas. Nukirtimas visai nemaišo, o netgi atvirkščiai. Kam rodyt neįdomų kepurės viršų portrete. Trukdo tik bardakėlis antram plane.
Antra įdomi. Negi jis vienas viską suvalgė ? Neturiu prie ko prikibt.
QUOTE(dejavu @ 2007 07 09, 22:20)
tai kad tik taip man apšvietimas išsidėstė, kitaip negražūs atspindžiai lenda , gal su ps bandyti kažką padaryt kad pereitų i raudonumą...
aš bandyčiau. manau nuotrauka to verta.
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 22:15)
Elina, labai grazus portretas Turiu pastebeti- jauciasi pazanga Tik kaip sillwio sake, kad kiek maiso antro plano bardakas, bet gali pataisyti
Abo, nesupratau ka turi omeny...... Nieks nieko nedengia, grazios akys matosi ir nukirsta kepure nie kiek netrukdo. Cia mano megstamiausi fotografavimo objektai
QUOTE(californiagirl @ 2007 07 10, 00:08)
Abo, nesupratau ka turi omeny......
Supratau Ji kalbėjo matyt apie trečią akį, o ji gi viršugalvy. Tiesa, kad ji uždengta
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 09, 13:11)
O aš kol kas ND priešingai nei knygose, nerandu kažko labai kabinančio Net pakomentuoti nežinau kaip
Gal todėl kad knyga šiaip artimesnė buvo, o stiklas aplamai šaltas
Gal todėl kad knyga šiaip artimesnė buvo, o stiklas aplamai šaltas
QUOTE(Sansara @ 2007 07 09, 14:30)
vat ir man nelimpa ši tema kažkodėl. gal tiesiog,kad stiklui parodyti gražiai reik turėti idealų apšvietimą,foną,pagrindą... nes kiekviena dulkelė matos. gal todėl, kad reikia turėt įdomų stiklą, nes lango stiklą pateikt įdomiai nesugebėčiau... gal todėl, kad sunku techniškai fokusuoti ant stiklo, kai atsiranda daug atspindžių, šešėlių ir t.t. na žodžiu - mano idėjos akligatvyje (tiksliau jų ir taip nedaug buvo...)
Man Victor kartą anoj temoj pasakė, kad nustočiau fotografuoti gėles kaip gėles. O dabar žiūriu ir jums galima panašiai pritaikyti. Kodėl stiklą matote tik kaip stiklą - dauguma namų darbų - stiklo reklamai. Aš nesakau, kad tai blogai, bet labai norisi įvairumo. Stiklas bus šiltas arba šaltas žiūrint, kaip mes jį pavaizduosime. Aš už tai, kad vis dėlto nuotrauka turėtų kažkokią istoriją, nei tai būtų nufotografuotas tiesiog stiklas.
Kodėl jūs taip bijote atspindžių? Prisiminkite valandos nuotrauką (vėlgi iš anos temos) su 2 moterų ir 1 vyriškio atspindžiais (ji man kiek perkrauta , bet idėja labai gera). Gal pvz. kad ir nuotrauka su rutuliukais, kur matosi fotografo (-ės) atspindys - gal tuo ir pasinaudoti - tiesiog fotografo (-ės) autoportretas ant vieno iš jų...
O kodėl negali būti kad ir menamo stiklo nuotrauka, kodėl būtinai turi būti tik tiesmukai pavaizduota kažkas stiklinio? Pvz. jei temoje apie kiaušinį būtų nufotografuotas perintis paukštelis...
Labas rytas ,
Nu šiandien komentuosiu (jei leisite ) Eisiu ir namų darbus pakomentuoti
Elina , tavo bandymai su stiklu - nu man per drastiškos tokios nuotraukos , plius ta ranka ir koja , tokios spalvos kad
O vat berniukas Ir portretas ir ypač ta kur naikina savo derlių
Pupeliuk, jūs čia Nidoj buvot Jei taip, tai kažkaip Nidoj tikrai yra daugiau ką fotografuoti, net ir blogu oru
Dejavu, tavo stiklo bandymas - kažkas man ten ne taip , nors žiūrėjau ilgokai, bandžiau suprasti kas, bet taip ir nesupratau. Bet ir ne iš tų nuotraukų, kur akis visai neužkliūtų. Nors ND yra daug, daug prastesnių nuotraukų
Sąvaržėle, nu po tavo puikaus aprašymo kiek tu patyrei vargo ir džiaugsmo fotografuodama tas skruzdėles , tai nuotraukas sunku net komentuoti. Tuo labiau kad pati žinai kas ten negerai (įtariu kad net daugiau negu aš).
Sunki man ta sritis , t.o. komentavimo (reikia pradėti gerti žalią arbatą vakarais ir pradėti skaityti lit. apie fotografiją, bet kaip po to dirbt reikės kitą dieną )
Dejavu , tu esi 100 proc. teisi, nors aš aną temą jaučiu turėsiu kokius 5 kartus dar perskaityti kol suprasiu apie ką ten kalbat
Nu šiandien komentuosiu (jei leisite ) Eisiu ir namų darbus pakomentuoti
Elina , tavo bandymai su stiklu - nu man per drastiškos tokios nuotraukos , plius ta ranka ir koja , tokios spalvos kad
O vat berniukas Ir portretas ir ypač ta kur naikina savo derlių
Pupeliuk, jūs čia Nidoj buvot Jei taip, tai kažkaip Nidoj tikrai yra daugiau ką fotografuoti, net ir blogu oru
Dejavu, tavo stiklo bandymas - kažkas man ten ne taip , nors žiūrėjau ilgokai, bandžiau suprasti kas, bet taip ir nesupratau. Bet ir ne iš tų nuotraukų, kur akis visai neužkliūtų. Nors ND yra daug, daug prastesnių nuotraukų
Sąvaržėle, nu po tavo puikaus aprašymo kiek tu patyrei vargo ir džiaugsmo fotografuodama tas skruzdėles , tai nuotraukas sunku net komentuoti. Tuo labiau kad pati žinai kas ten negerai (įtariu kad net daugiau negu aš).
Sunki man ta sritis , t.o. komentavimo (reikia pradėti gerti žalią arbatą vakarais ir pradėti skaityti lit. apie fotografiją, bet kaip po to dirbt reikės kitą dieną )
Dejavu , tu esi 100 proc. teisi, nors aš aną temą jaučiu turėsiu kokius 5 kartus dar perskaityti kol suprasiu apie ką ten kalbat
Elina, na pagaliau viena iš nedaugelio foto, kuriose matosi tavo fotiko galimybės portretas man irgi labai patiko. nelabai turiu prie ko prikibti (be fono). pakaušio ir man netrūksta. šaunuolė
dejavu, aš irgi taip bandžiau su taure žaist. lygiai tokiu pat kampu. vėliau galėsiu įmesti savo bandymus.
dejavu, aš irgi taip bandžiau su taure žaist. lygiai tokiu pat kampu. vėliau galėsiu įmesti savo bandymus.
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 07:11)
Man Victor kartą anoj temoj pasakė, kad nustočiau fotografuoti gėles kaip gėles. O dabar žiūriu ir jums galima panašiai pritaikyti. Kodėl stiklą matote tik kaip stiklą - dauguma namų darbų - stiklo reklamai. Aš nesakau, kad tai blogai, bet labai norisi įvairumo. Stiklas bus šiltas arba šaltas žiūrint, kaip mes jį pavaizduosime. Aš už tai, kad vis dėlto nuotrauka turėtų kažkokią istoriją, nei tai būtų nufotografuotas tiesiog stiklas.
Kodėl jūs taip bijote atspindžių? Prisiminkite valandos nuotrauką (vėlgi iš anos temos) su 2 moterų ir 1 vyriškio atspindžiais (ji man kiek perkrauta , bet idėja labai gera). Gal pvz. kad ir nuotrauka su rutuliukais, kur matosi fotografo (-ės) atspindys - gal tuo ir pasinaudoti - tiesiog fotografo (-ės) autoportretas ant vieno iš jų...
O kodėl negali būti kad ir menamo stiklo nuotrauka, kodėl būtinai turi būti tik tiesmukai pavaizduota kažkas stiklinio? Pvz. jei temoje apie kiaušinį būtų nufotografuotas perintis paukštelis...
Atsimenu tą Viktoro pasakymą. Va ir aš nenoriu fotografuoti stiklo, kaip stiklo. Norisi kažko įdomaus, gal net sukrečiančio. Kol kas neišeina. Idėjų yra, bet dauguma jų atrodo banalios, o banalybes rodyt jau pavargau