Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

Bandžiau portretą. Viršugalvį nukirtau, nes nepriprašau vaikų stovėt ilgiau doh.gif . Ar daug klaidų privėliau?
user posted image

O čia miške, uogavom

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 09, 22:31)

user posted image

biški liūdnos tokios.. nu orai nekoki buvo..

man ši patinka, tik šuniukas į kairę krenta.

QUOTE(sillwio @ 2007 07 09, 22:59)

jei fonas kairėj nepereitų į geltoną, man būtų ledas.

tai kad tik taip man apšvietimas išsidėstė, kitaip negražūs atspindžiai lenda verysad.gif , gal su ps bandyti kažką padaryt kad pereitų i raudonumą...
Atsakyti
Elina, pirmoj nuotraukoj kepurė akių zoną dengia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 09, 22:59)
Mokslinis darbas apie skruzdėles smile.gif Ryškumo kiek trūksta, nes matyt jau per tamsu buvo, o ir pakeltas iso matau nepadėjo. Nulėk ten, kai bus šviesiau (jeigu dar bus šią vasarą smile.gif )

Bus. Šalia tėviškės ten - dažnai būnam, tik labai dažnai į mišką tokiais reikalais važinėt nepatogu prieš tėvus, nors patys paaiškino kur matė skruzdėlynų hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 23:15)
O čia miške, uogavom

Labai daug uogų tongue.gif O sūnui liepk pozuot, bo sakyk, kai pasensi tokio gražumo nebebūsi (akys bais gražios). Apie klaidas suprantu ribotai - man tas viršugalvis anei jokios akių zonos netrukdo, o vaikiuką gal labiau dešinėj "laikyčiau", o kitoj pusėj daugiau erdvės. Bet čia šiaip - pasvarstymai kaip turbūt daryčiau aš, o ne kaip "reikia" daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 09 liepos 2007 - 22:41
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 22:15)
Bandžiau portretą. Viršugalvį nukirtau, nes nepriprašau vaikų stovėt ilgiau doh.gif . Ar daug klaidų privėliau?
O čia miške, uogavom

Mano galva pirmas - puikus portretas. Nukirtimas visai nemaišo, o netgi atvirkščiai. Kam rodyt neįdomų kepurės viršų portrete. Trukdo tik bardakėlis antram plane.
Antra įdomi. Negi jis vienas viską suvalgė ? biggrin.gif Neturiu prie ko prikibt.

QUOTE(dejavu @ 2007 07 09, 22:20)
tai kad tik taip man apšvietimas išsidėstė, kitaip negražūs atspindžiai lenda  verysad.gif , gal su ps bandyti kažką padaryt kad pereitų i raudonumą...

aš bandyčiau. manau nuotrauka to verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 09 liepos 2007 - 23:09
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 22:15)
user posted image

Elina, labai grazus portretas wub.gif Turiu pastebeti- jauciasi pazanga thumbup.gif Tik kaip sillwio sake, kad kiek maiso antro plano bardakas, bet gali pataisyti mirksiukas.gif
Abo, nesupratau ka turi omeny......g.gif Nieks nieko nedengia, grazios akys matosi ir nukirsta kepure nie kiek netrukdo. Cia mano megstamiausi fotografavimo objektai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 07 10, 00:08)
Abo, nesupratau ka turi omeny......g.gif 

Supratau bigsmile.gif Ji kalbėjo matyt apie trečią akį, o ji gi viršugalvy. Tiesa, kad ji uždengta bigsmile.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Apie šešėlį ant akių
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 09, 13:11)
O aš kol kas ND priešingai nei knygose, nerandu kažko labai kabinančio  g.gif  unsure.gif Net pakomentuoti nežinau kaip  g.gif
Gal todėl kad knyga šiaip artimesnė buvo, o stiklas aplamai šaltas  unsure.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 07 09, 14:30)
vat ir man nelimpa ši tema kažkodėl. gal tiesiog,kad stiklui parodyti gražiai reik turėti idealų apšvietimą,foną,pagrindą... nes kiekviena dulkelė matos. gal todėl, kad reikia turėt įdomų stiklą, nes lango stiklą pateikt įdomiai nesugebėčiau... gal todėl, kad sunku techniškai fokusuoti ant stiklo, kai atsiranda daug atspindžių, šešėlių ir t.t.  na žodžiu - mano idėjos akligatvyje smile.gif (tiksliau jų ir taip nedaug buvo...)  doh.gif

Man Victor kartą anoj temoj pasakė, kad nustočiau fotografuoti gėles kaip gėles. O dabar žiūriu ir jums galima panašiai pritaikyti. Kodėl stiklą matote tik kaip stiklą - dauguma namų darbų - stiklo reklamai. Aš nesakau, kad tai blogai, bet labai norisi įvairumo. Stiklas bus šiltas arba šaltas žiūrint, kaip mes jį pavaizduosime. Aš už tai, kad vis dėlto nuotrauka turėtų kažkokią istoriją, nei tai būtų nufotografuotas tiesiog stiklas.
Kodėl jūs taip bijote atspindžių? Prisiminkite valandos nuotrauką (vėlgi iš anos temos) su 2 moterų biggrin.gif ir 1 vyriškio atspindžiais (ji man kiek perkrauta blush2.gif , bet idėja labai gera). Gal pvz. kad ir nuotrauka su rutuliukais, kur matosi fotografo (-ės) atspindys - gal tuo ir pasinaudoti - tiesiog fotografo (-ės) autoportretas ant vieno iš jų...
O kodėl negali būti kad ir menamo stiklo nuotrauka, kodėl būtinai turi būti tik tiesmukai pavaizduota kažkas stiklinio? Pvz. jei temoje apie kiaušinį būtų nufotografuotas perintis paukštelis...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

Nu šiandien komentuosiu ax.gif (jei leisite ) Eisiu ir namų darbus pakomentuoti doh.gif

Elina , tavo bandymai su stiklu - nu man per drastiškos tokios nuotraukos schmoll.gif , plius ta ranka ir koja , tokios spalvos kad doh.gif
O vat berniukas thumbup.gif Ir portretas ir ypač ta kur naikina savo derlių thumbup.gif

Pupeliuk, jūs čia Nidoj buvot g.gif Jei taip, tai kažkaip Nidoj tikrai yra daugiau ką fotografuoti, net ir blogu oru unsure.gif

Dejavu, tavo stiklo bandymas g.gif - kažkas man ten ne taip unsure.gif , nors žiūrėjau ilgokai, bandžiau suprasti kas, bet taip ir nesupratau. Bet ir ne iš tų nuotraukų, kur akis visai neužkliūtų. Nors ND yra daug, daug prastesnių nuotraukų smile.gif

Sąvaržėle, nu po tavo puikaus aprašymo kiek tu patyrei vargo ir džiaugsmo fotografuodama tas skruzdėles wub.gif , tai nuotraukas sunku net komentuoti. Tuo labiau kad pati žinai kas ten negerai bigsmile.gif (įtariu kad net daugiau negu aš).

Sunki man ta sritis , t.o. komentavimo (reikia pradėti gerti žalią arbatą vakarais ir pradėti skaityti lit. apie fotografiją, bet kaip po to dirbt reikės kitą dieną unsure.gif )

Dejavu , tu esi 100 proc. teisi, nors aš aną temą jaučiu turėsiu kokius 5 kartus dar perskaityti kol suprasiu apie ką ten kalbat unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 10 liepos 2007 - 07:17
Elina, na pagaliau viena iš nedaugelio foto, kuriose matosi tavo fotiko galimybės 4u.gif portretas man irgi labai patiko. nelabai turiu prie ko prikibti (be fono). pakaušio ir man netrūksta. šaunuolė wub.gif

dejavu, aš irgi taip bandžiau su taure žaist. lygiai tokiu pat kampu. vėliau galėsiu įmesti savo bandymus.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 10, 07:11)
Man Victor kartą anoj temoj pasakė, kad nustočiau fotografuoti gėles kaip gėles. O dabar žiūriu ir jums galima panašiai pritaikyti. Kodėl stiklą matote tik kaip stiklą - dauguma namų darbų - stiklo reklamai. Aš nesakau, kad tai blogai, bet labai norisi įvairumo. Stiklas bus šiltas arba šaltas žiūrint, kaip mes jį pavaizduosime. Aš už tai, kad vis dėlto nuotrauka turėtų kažkokią istoriją, nei tai būtų nufotografuotas tiesiog stiklas.
Kodėl jūs taip bijote atspindžių? Prisiminkite valandos nuotrauką (vėlgi iš anos temos) su 2 moterų  biggrin.gif  ir 1 vyriškio atspindžiais (ji man kiek perkrauta  blush2.gif , bet idėja labai gera). Gal pvz. kad ir nuotrauka su rutuliukais, kur matosi fotografo (-ės) atspindys - gal tuo ir pasinaudoti - tiesiog fotografo (-ės) autoportretas ant vieno iš jų...
O kodėl negali būti kad ir  menamo stiklo nuotrauka, kodėl būtinai turi būti tik tiesmukai pavaizduota kažkas stiklinio? Pvz. jei temoje apie kiaušinį būtų nufotografuotas perintis paukštelis...

Atsimenu tą Viktoro pasakymą. Va ir aš nenoriu fotografuoti stiklo, kaip stiklo. Norisi kažko įdomaus, gal net sukrečiančio. Kol kas neišeina. Idėjų yra, bet dauguma jų atrodo banalios, o banalybes rodyt jau pavargau smile.gif
Atsakyti