Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti, 16 - ta tema

QUOTE(Sansara @ 2007 07 09, 21:02)
niu nerandu nei vienos tavo skruzdėlytės, kuri būtų vertą tookio extrymo. tik nenuliūsk labai  4u.gif svarbu geri norai  mirksiukas.gif

nenuliūstu, aš pagal savo esamus sugebėjimus tą vertumą matau - juk mokytis važiavau, o ne nuotraukom viršelių daryt. Manau, kad šio to ir pasimokiau ir supratau ir dar kada nuvažiuosiu pie progos (kai tėvai nematys, kad dėl mano būklės ar rizikos ir rezultato neatitikimo kreivai žiūrėt neimtų laugh.gif) O miške (komkrečia ten, net ir labai saulėtą dieną, ten manau pakankama prietema , nes medžiai ir krūmai savo padaro smile.gif
Ir ... buvo smagu ir įdomu wink.gif Su šitais padarėliais ne šiaip stebėti, prisitaikyti ir fotkint, bet ir valyti jas nuo objektyvo, krapštyti iš rankovių biggrin.gif, persirenginėti ant miško keliuko , ant kurio irgi tuntai skruzdėlių biggrin.gif ir pan. - žodžiu tikrai nematau ko gailėtis. O rezultatą būkim biedni bet teisingi pati matau. Ne toks, kokio norėjau, bet ir ne toks, kad žinodama visas aplinkybes ir neįgudimą raučiausi plaukus.

O VilmKos skruzdėlytė man graži, taip nemoku ir t.t., bet norėčiau išmokti kiek kitaip. blush2.gif
Gal panašu į tai kas ir yra, bet normalaus ryškumo, fono ir aišku sufokusavimo prasme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 09 liepos 2007 - 20:22
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 09, 20:06)
Koks dar objektyvas ... canon a 95 pas mane, nieko pridedamo. Plius taip su macro dar nebuvau bandžius daryt, plius tamsu, povėliai ir lietinga (gal ir nieko taio aišku, bet miške tarp gausybės) medžių nuo to dar tamsiau, tai va ir rezultatas - iš visko čia ryškiausios (nors prifotkinau virš 50 gal)  unsure.gif

tada dvigubas extrymas thumbup.gif pagarba už užsispyrimą 4u.gif
o man reik bėgt ir perspėti skruzdėlytes, kad tas baubas, kuris jas taip suerzino, dar sugrįš lotuliukas.gif
man macro irgi dar neišarti dirvonai, bet kolkas laikaus toliau nuo jų ir nesiruošiu arti pakolkas doh.gif nes tam reik objektyvo macro, maniškis iš viso neparodytų skruzdėlės nuotraukoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 09, 21:11)
nenuliūstu, aš pagal savo esamus sugebėjimus tą vertumą matau - juk mokytis važiavau, o ne nuotraukom viršelių daryt. Manau, kad šio to ir pasimokiau ir supratau ir dar kada nuvažiuosiu pie progos (kai tėvai nematys, kad dėl mano būklės ar rizikos ir rezultato neatitikimo  kreivai žiūrėt neimtų laugh.gif) O miške (komkrečia ten, net ir labai saulėtą dieną, ten manau pakankama prietema , nes medžiai ir krūmai savo padaro smile.gif

tada reikia pagauti skruzdėlę ir nunešti į labiau tinkamą fotografuoti vietą - ant gražios gėlytės lapo, saulutėje mirksiukas.gif , arba atsinešti savo apšvietimą lotuliukas.gif

o čia mano pabandymai stiklo tema:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 09, 21:18)
o man reik bėgt ir perspėti skruzdėlytes, kad tas baubas, kuris jas taip suerzino, dar sugrįš  lotuliukas.gif

Teks tolokai pabėgėti - džiūvėsėlį kokį įsimesk ir gazuoto biggrin.gif
O jos, beje, mane labai gerai pajuto - buvo tik paliję, - kai vyras įlindo pažiūrėt, sakė "mažiau mažiau, nei anąkart" , bet kai fotografuojant pradėjo lįst iš visų galų, ans nešė muilą ir prie mašinos stovėdamas vis šūktelėdavo paklaust ar dar gyva cool.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 07 09, 21:24)
tada reikia pagauti skruzdėlę ir nunešti į labiau tinkamą fotografuoti vietą - ant gražios gėlytės lapo, saulutėje  mirksiukas.gif , arba atsinešti savo apšvietimą  lotuliukas.gif

a tai kad aš to surežisavimo miške kažkaip visai nenorėjau, o skruzdėlytes ten beveik saujom galima nešt kad ir nuo žemės, o ne nuo skruzdėlyno ant gėlytės (nelimpa man tokia skruzdėlė ant gėlytės) biggrin.gif Saulutės, jau minėjau, nė nebuvo smile.gif Plius...neramus jos daiktas, netupi kaip boružytė ar dar kas. Nuotraukos darytos ant skruzdėlyno aptvaro krašto
Kitas dalykas - norėjau ir kitokių nuotraukų, kur jų matytųsi daug, todėl reikėjo skruzdėlyno, o ne pavienių skruzdėliukių, tik nufotkinus skruzdėlyną skruzdžių jame kaip ir nesimato, tai ši užmanymo dalis kaip ir išvis nesigavo.
Rodžiau jau fragmentą . Skruzdėlių tai čia daug (čia pirma diena), bet skruzdėlyno spalva tą jų gausybę gerai maskuoja, o kaip jas vaizde išskirt ar padaryt matomas dar nesugalvojau ir nežinau ar sugalvosiu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 07 09, 21:18)
man macro irgi dar neišarti dirvonai, bet kolkas laikaus toliau nuo jų ir nesiruošiu arti pakolkas  doh.gif nes tam reik objektyvo macro, maniškis iš viso neparodytų skruzdėlės nuotraukoj  doh.gif

su macro man kartais sekas geriau, kartais blogiau, tik va šitos iš visų makro bandymų skyrėsi ir judrumu ir kandžiojimusi, lipimu ant fotiko ir masiškumu. biggrin.gif Plius kitaip bandžiau fokusuoti - t.y. pati - anksčiau būdavo ...apytiksliau auto, t.y. kaip suranda fotikas, taip, jei nesuranda - nefotkinu.

Va jau matytas ir kaži kokių didelių pastangų neprašęs karkvabalis.

Ale va vis norisi išmokt normaliai sufokusuot pačiai. Taigis ir bandau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 09 liepos 2007 - 20:50
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 09, 19:52)
Ten jos kaip suprantu prieš švirkšdamos savo nežinau ką biggrin.gif taip atsistoja. Bet kai užšvirkščia pasijaučia  biggrin.gif
Tavo kažkokia geriau nupoliruota  bigsmile.gif , nors man kiek rašiau ir oras išpuolė toks...hmm..

biggrin.gif vadinasi ant manes nešvirkštė, nes tokios pozos nepastebejau lotuliukas.gif , o šiaip tos skruzdės tai užveda, neina nuo jų atsitraukt (vyras mėlynių visu litru daugiau pririnko), vis norisi geriau pagaut doh.gif aš ir dar ruošiusi prie jų sugrįžt rolleyes.gif, man musę ar drugelį lengviau photo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilmKa: 09 liepos 2007 - 21:08
Gražūs darbai, pasaka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmKa @ 2007 07 09, 22:06)
biggrin.gif  vadinasi ant manes nešvirkštė, nes tokios pozos nepastebejau lotuliukas.gif

gynybinė reakcija į įsibrovėlį matyt - gi jų teritorijon inlįsta - karo stovis biggrin.gif. Paprastai kai jų nieks labai nekusina (pvz. fotkinant iš kiek toliau) biggrin.gif taip nedaro . (pas mane daug tokių, tik aišku fotkės prastos - žiūrėk)
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 07 09, 16:29)
Elina man ir gi atrodo ziurokai  blink.gif

man irgi požiauriai, bet su koja kažkaip geriau žiūrisi, t.y. žiūrisi. Gal todėl, kad stiklo aštrumas ir spalvos (ryškios raudonos) "aštrumas" labiau sudera nei su šviesia spalva. Nors man ir šiaip geriau už ranką. Patart deja nieko negaliu, nes pati nieko panašaus nebandau, neturiu kuo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 09 liepos 2007 - 21:30
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 09, 22:15)
gynybinė reakcija į įsibrovėlį matyt - gi jų teritorijon inlįsta - karo stovis biggrin.gif. Paprastai kai jų nieks labai nekusina (pvz. fotkinant iš kiek toliau) biggrin.gif taip nedaro . (pas mane daug tokių, tik aišku fotkės prastos - žiūrėk)

thumbup.gif geras bigsmile.gif visa kariuomenė doh.gif lotuliukas.gif , reikės ir man pakusint ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na ką perleidau per PS gal pusę atostogų nuotraukų, nusibodo ir šiandienai užteks, tai ir parodysiu kelias 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Su nutįsusia seile vaikis ir bardakas už jo.. negražus bardakas sad.gif

user posted image

biški liūdnos tokios.. nu orai nekoki buvo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 09 liepos 2007 - 21:35
QUOTE(dejavu @ 2007 07 09, 21:24)

neturiu žalio supratimo nuo ko pradėt norint gauti kažką panašaus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 09 liepos 2007 - 21:34
QUOTE(Elina @ 2007 07 09, 12:44)
Į namų darbus nebelįsiu . Čia porą nuotraukų įkelsiu. Šiaip sau  . Su nustatymais man bėda 
Kažkokios lavono kojos ir rankos gavosi cool.gif

neblogi bandymai. man pirma ypač patinka. kraujo gal ir nereikia, bet vynas raudonas manau tiktų. jei dar ir foną ne tokį margą parinktum, būtų liuks

QUOTE(Sansara @ 2007 07 09, 15:08)
na ir mano "draft" variantai, nepatenkinę manęs vienu ar kitu aspektu
bandymas žaisti spalvom... (išnaudotas pakelis kiaušinių dažų ir  3 chemijos mėgintuvėliai). labiausiai nervino, kad nėr kaip pritvirtinti/pastatyt mėgintuvėlių  tai vat visur teko viena ranka laikyt, kai kur ir dviem... todėl kompoziciškai buvau suvaržyta.
mano bandymas su taure. nuo šaltos colos apšalo kojelė, todėl ta vieta išnyko kur taurė susijungia su kojele ir turėjo būt mano foto "ašis".
pati nemačiau čia "stiklo", greičiau vandenį, skystį ir t.t. 

Su mėgintuvėliais gerai sugalvojai, tik paieškot dar reikėjo. Taurė su cola gal geriau žiūrėtūsi, jeigu fotiką vos vos į kairę ir aukštyn.

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 09, 16:19)
O aš namų darbų dar nepadariau - jei spėsiu gal...šį savaitgalį buvau susirgus skruzdėlėmis  lotuliukas.gif Tiesą sakant skruzdėlyno ieškojau kai buvo tema "tyliai - garsiai", bet tuomkart neradau. Šį savaitgalį tėvai apšvietė kur yra skruzdėlynas ir aš aišku nieko nelaukus su džinsiukais ir berankove maikyte nuvažiavau laugh.gif O skruzdėlynų ten vienoje vietoje net penki, tik labai greit supratau, kad kaip tik todėl net ant keliuko neįmanoma pastatyti kojos nesukastam (aišku aktyviai bandžiau kažką nufotkint, bet skruzdes dar aktyviau)

Mokslinis darbas apie skruzdėles smile.gif Ryškumo kiek trūksta, nes matyt jau per tamsu buvo, o ir pakeltas iso matau nepadėjo. Nulėk ten, kai bus šviesiau (jeigu dar bus šią vasarą smile.gif )

QUOTE(VilmKa @ 2007 07 09, 18:36)
drinks_cheers.gif  ir aš prie jų nemažai pritupinėjus lotuliukas.gif , suprantu tavo pasiaukojimą biggrin.gif , pirmoj nuotraukoj gerai ji ten uodegą parietus, stegėsi pozuot, o tu dar guodiesi biggrin.gif

Čia maniškė į kompaniją biggrin.gif

Puikiai, tik ryškumo zona vos vos per siaura (galva dar pusė bėdos, o ūsai jau netilpo). Pamėgink neleist fotikui reguliuot diafragmos, o šiek tiek pridaryk pati.

QUOTE(dejavu @ 2007 07 09, 20:24)

jei fonas kairėj nepereitų į geltoną, man būtų ledas.

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 09, 21:31)
Na ką perleidau per PS gal pusę atostogų nuotraukų, nusibodo ir šiandienai užteks, tai ir parodysiu kelias 4u.gif
biški liūdnos tokios.. nu orai nekoki buvo..

Pirmoj kiek per daug visko. Buč komponavęs tik valtį ir pirmą iš kairės porelę smile.gif
Kitos, manau, šeimyniniam albumui kaip atostogų prisiminimas. Ech, atostogos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 09, 22:59)
Pirmoj kiek per daug visko. Buč komponavęs tik valtį ir pirmą iš kairės porelę smile.gif
Kitos, manau, šeimyniniam albumui kaip atostogų prisiminimas. Ech, atostogos  rolleyes.gif

Jo jo, tai niekur per daug rimčiau ir netaikau wink.gif juk atostogos.. biggrin.gif
Atsakyti