QUOTE(ramunija @ 2006 07 03, 19:16)
Na va prisireikė ir mums į darželį tik nežinom ką daryti su maitinimu. Vaikas nuo gimimo nevalgo mėsos, tai nežinau kaip čia su tuo valgymu darželyje būtų...žinoma nesunku būtų įdėt "mūsiškį" kotletą

, gal kas turit kokių minčių?
ir išvis kokius patiekalus jie ten valgo?
p.s. nerašykit savo nuomonės apie tai kaip svarbu vaikui valgyti mėsą ir t.t. klausiu NE TO
Labas,
Mano sūnus kai pradėjo eiti į darželį, mėsos nebuvo jokios gavęs (aš pati tuo metu buvau tikra vegetarė). Ėjau specialiai kalbėtis su darželio direktore. Prašyme priimant vaiką į darželį į papildomus pageidavimus aiškiai didžiosiomis raidėmis į rašiau, kad jam nebūtų duodamas maistas iš galvijų mėsos. Paukštieną, žuvį buvau iš anksto nusprendusi paūgesiusiam sūneliui pradėti duoti.
Mums pasisekė, grupės auklėtojos buvo labai supratingos ir gerbiančios mano nuostatą. Ilgainiui aš pati pamačiau ir man aukletojos pradėjo pasakoti, kad sūnelis labai godžiai žiūri į vaikus valgančius dešreles. Sutikau, kad jam būtų duodamos ir dešrelės iš paukštienos. Kaip žinia ištikro ne aišku ar ten vien tik paukštiena...
Laikui bėgant sūnus visgi pradėjo norėti ir ne tik paukštienos dešrelių (jis juk nesupranta, to kad sudėtis gali skirtis), taip ir prasidėjo įvairių dalykų (nevegetariškų) ragavimas. Aš jam nedraudžiu, jei nori tegul paragauja. Dažniausiai visgi išeina tik kad jis atsikanda ir atgal padeda.
Darželyje užtai problemų dabar nėra. daržoves ir vaisius iš visos grupės jis valgo geriausiai
O šiaip tai, jeigu jūsų šeimoje jokiais būdais nebus priimtina, jei jūsų vaikutis pradės ragauti ir mėsytę, tuomet vesk jį į alergiškų vaikų darželį. Paprašyk kad pediatrė parašytų pažymą jog alergiškas mėsai, kiaušiniams, etc. ir tada galėsi būti tikra jog jam jokiais būdais nieks neįduos patiekalo savo sudėtyje turinčio nepageidaujamo produkto.
Sekmės.