Kaip seniai dariau
o valgyt kaip užsimaniau gerai greit pietūs
Reiks namie padaryti ir dar dalį užšaldyt.
P.S. Aš bulvių tešlą su krakmolu lipdau o ne su miltais
O proporcijas tiksliai galit parasyt, nes man jie subyra Ir ar galima is svieziu bulviu daryt?
QUOTE(maka @ 2008 07 17, 14:05)
O proporcijas tiksliai galit parasyt, nes man jie subyra Ir ar galima is svieziu bulviu daryt?
Galima
Na,čia maždaug :
1kg virtų bulvių(su lupenom)
1 kiaušinis
druska
miltų dedu šaukštą ir krakmolo šaukšta arba du
QUOTE(mammka @ 2008 07 17, 13:37)
Galima
Na,čia maždaug :
1 kiaušinis
druska
Na,čia maždaug :
1 kiaušinis
druska
Aciu, bandysiu
Aš tai kartais į žemaičių blynus dedu ne mėsos, o varškės, nors gal jau tada bus ne žemaičių blynai.Vaikai su mėsa nelabai mėgsta, jiems su varške skaniau.Dar man skanu kai į tą varškę įdedi peletrūno, nors ne visi jį mėgsta.
QUOTE(maka @ 2008 07 17, 15:05)
As visada verdu apie 12 vidutinio dydzio bulviu, jas sumalu ir dedu apie puse stiklines miltu, pabaigoj imusu kiausa. Visada buna skanus, nekieti ir nesubyra
QUOTE(martam @ 2008 07 19, 19:15)
Aš tai kartais į žemaičių blynus dedu ne mėsos, o varškės, nors gal jau tada bus ne žemaičių blynai.Vaikai su mėsa nelabai mėgsta, jiems su varške skaniau.Dar man skanu kai į tą varškę įdedi peletrūno, nors ne visi jį mėgsta.
oi kaip fainiai:)
kaip tik siandien uzsimaniau zemaiciu... o jei padarysiu su varske - tai ir mazoji gal valgys:) dekui uz ideja:)
Si karta zemaiciu blynai buvo su vistienos idaru ir baltu padazu su voveraitemis. super vakariene buvo!
kaip uzsimaniau zemaiciu
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 20, 20:52)
As visada verdu apie 12 vidutinio dydzio bulviu, jas sumalu ir dedu apie puse stiklines miltu, pabaigoj imusu kiausa. Visada buna skanus, nekieti ir nesubyra
O kiek cia porciju (blynu) gaunasi?
Papildyta:
QUOTE(starbee @ 2006 10 02, 19:24)
ten tiesiog yra virta mesa, ji smulkiai permalama ir pakepinama su smulkintu svogunu
Ar teisinmgai supratau? isverdi mesa, tada i ja itarkuoji svoguna ir dar apkepi? ar ir vel cia mano fantazija?
QUOTE(Emerencija @ 2008 10 01, 10:55)
O]
Ar teisinmgai supratau? isverdi mesa, tada i ja itarkuoji svoguna ir dar apkepi? ar ir vel cia mano fantazija?
Svogūną pakepinti smulkiai pjaustytą ir sudėti į maltą virtą mėsytę
QUOTE(zebra @ 2008 10 01, 12:10)
Svogūną pakepinti smulkiai pjaustytą ir sudėti į maltą virtą mėsytę
Einu gaminti