Bulviniai blynai su cukinija
Produktai:
1 maža cukinija
2 didelės bulvės
1 mažas svogūnas
2 kiaušiniai
1 v.š. druskos
5 v.š. kvietinių miltų
50 g sviesto
Cukiniją, bulves ir svogūną sutarkuoti, įmušti kiaušinius, įberti druską ir miltus, išmaišyti. Įpilti ištirpintą sviestą, išmaišyti. Kepti kol apskrus iš abiejų pusių
Mano draugas uzsimane bulviniu blynu su mesa, bet ne zemaiciu, o paprastu tarkiniu blynu tik su mesa. Tai iskilo klausimas: Ar mesa deti jau apkepta aliejuje, ar zalia? Kazkur skaiciau kad galima deti zalia, tik reikia susiformuoti tokius plonus mesos blynelius, bet ar mesa speja iskepti? Kaip jus darote mamytes?
iskepti tikrai speja tik pati spek suktis, nes reikia veikti greitai. I tarkius reikia imaisyti dar ir keleta saukstu manu kruopu, o visa kita- kaip iprastai. i keptuve dek po sauksta mases, islygink, skubiai plok plonus paplotelius is farso ir svoguno ir dek ant tarkiu , tada greitai dek po antra sauksta ant virsaus.
daznai siuos blynus kepu, vadinasi jie "Kedainiu blynai", bent jau receptu knygoje
daznai siuos blynus kepu, vadinasi jie "Kedainiu blynai", bent jau receptu knygoje
QUOTE(gabi @ 2005 01 27, 17:41)
Neradau skanaus bulviniu blynu recepto. Vakar kepiau, bet kazkodel gavosi labai neskanus
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj )?
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj )?
Mano bulviniu blynuku receptas standartinis: tarkuoju bulves, morka, svoguna, dedu suplakta kiausini (arba 2 kiausinius), truputi grietines. Ir kol as kepu blynus vyras ruosia varskes ir grietines padaziuka. Tik dar priedo i ji itarkuoja rauginto agurko. Cia kaip ir jo firminis dabar jau
Paragaukit, gal kam patiks, man laaaabai skanu
Paragaukit, gal kam patiks, man laaaabai skanu
aš kepu taip:
sutarkuoju bulves, nepagailiu kiaušinių, nu tris mažiausiai dedu, pora šaukštų miltų, pora šaukštų grietinės, svogūnas ir lydyto sūrio įtarkuoju kartais, druska, kartais bulvių prieskonius dedu. Laaabai skanūs būna kol kepu, vyras irgi daro varškės giretinės ir pieno padažą su druska.
Jaučiu jau žinau ką vakarienei šiandien valgysim aš jų galėčiau valgyti kiekvieną dieną.
sutarkuoju bulves, nepagailiu kiaušinių, nu tris mažiausiai dedu, pora šaukštų miltų, pora šaukštų grietinės, svogūnas ir lydyto sūrio įtarkuoju kartais, druska, kartais bulvių prieskonius dedu. Laaabai skanūs būna kol kepu, vyras irgi daro varškės giretinės ir pieno padažą su druska.
Jaučiu jau žinau ką vakarienei šiandien valgysim aš jų galėčiau valgyti kiekvieną dieną.
siaubas kaip uzsimaniau blynu
QUOTE(Song @ 2005 01 28, 02:29)
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.
gaminau pagal šį receptą, gavosi kaip niekada skanūs, net MB pagyrė, sakė net skaniau nei kad jo mamos gavos Ačiū už receptuką Song vyrui
o as darau taip-sutarkuoju bulves ir gera svoguna vitamino c ,imetu kiausa ir prieskoniu.su saukstu drebiu i keptuve,uzdedu farso (su prieskoniais) ir vel uzdrebiu bulviu teslos taip paprastai bet lb skaniai,gaunasi tokie purus balti minksti,niam
saunuoles mamytes
Prisiskaiciau receptu, einu ir as bandysiu zemaitiskus blynus gamint
Prisiskaiciau receptu, einu ir as bandysiu zemaitiskus blynus gamint
Man kazkaip nesigavo, kazka ne taip dariau Bet skonis tai tikrai nekoks, teko ismest