Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai iš bulvių

QUOTE(bea @ 2006 10 06, 15:32)
Kėdainių blynai daromi su žaliu faršu. Jis dedamas plonu sluoksniu ant tarkuotų žalių bulvių tešlos ir dar ant viršaus dedama tešlos. Iškepa.
skanaus.

Vakar kepiau, labai niamnia buvo essen.gif , nors žalią mėsą dėjau, bet iškepė
Atsakyti
QUOTE(garfield @ 2006 08 24, 20:04)
Mano bulvinių blynų receptas paprastas:

Bulvės + kiaušiniai išplakti su varške.  smile.gif

Proporcijos maždaug tokios: 8 vidutinio dydžio bulvės, 3 kiaušiniai, 150g. varškės.

Surarkuotą bulvių masę reik supilti į sietelį, kad truput nuvarvėtų skystis, į ją įmaišyti kiaušvarškę, česnako, druskos, 1-2 šaukštus krakmolo. Aj, dar kartais morkų įtarkuoju  biggrin.gif

Niam niam kaip skanu  thumbup.gif

superinis receptas thumbup.gif laaabai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Taigi šiandien užsimaniau išsikepti bulvinių blynų. Net nebūčiau pagalvojusi, kad tiek daug receptų yra šiam patiekalui blush2.gif Visiškai pasimetusi esu: noriu išbandyti visus mamų receptukus, bet nežinau, nuo kurio pradeti g.gif
Atsakyti
QUOTE(garfield @ 2006 08 24, 19:04)
Mano bulvinių blynų receptas paprastas:

Bulvės + kiaušiniai išplakti su varške.  smile.gif

Proporcijos maždaug tokios: 8 vidutinio dydžio bulvės, 3 kiaušiniai, 150g. varškės.

Surarkuotą bulvių masę reik supilti į sietelį, kad truput nuvarvėtų skystis, į ją įmaišyti kiaušvarškę, česnako, druskos, 1-2 šaukštus krakmolo. Aj, dar kartais morkų įtarkuoju  biggrin.gif

Niam niam kaip skanu  thumbup.gif

Pagaliau išsirinkau šitą receptą. Blynai gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tik aš dar ant kiekvieno iškepto blyno užsidejau po griežinėlį rūkytos lašišos. Va, net ir dabar seilė man tįsta biggrin.gif
Atsakyti
Radau šį receptuką žurnale, pabandžiau gaminti šį patiekalą ir patiko. Siūlau jums išbandyti.

Bombėjaus sklindžiai

1 kg bulvių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 2 šaukšteliai indiškų prieskonių, 50 g miltų, aliejaus sklindžiams kepti.

Bulves sutarkuoti burokine tarka ir nusunkti kuo daugiau skysčio. Svogūnus sutarkuoti. Kiaušinius išplakti su prieskoniais (prieskonių galima dėti mažiau, kas mėgsta švelnų maistą). Druskos nereikia, užtenka, kiek jos yra prieskonių mišinyje.
Į kiaušinių plakinį suberti miltus ir maišyti, kol neliks gumuliukų. Sudėti bulves, svogūnus ir dar kartą išmaišyti.
Į įkaitintą keptuvę įpilti nemažai aliejaus ir šaukštu dėti tešlą. Kepti po 3-4 min. kiekvieną pusę. Apskrudusius sklindžius dėti ant servetėlėmis išklotos lėkštės, kad susigertų riebalai.

Pasigamina labai greitai. Skanaus smile.gif .
Atsakyti
Gal durną klausimą užduosiu, blush2.gif bet patarkit kaip padaryti bulvinius blynus su grybais? AR bent jau grybų padažą prie jų?
Atsakyti
QUOTE(Wild Flower @ 2006 04 06, 21:33)
Aš irgi noriu pasidalinti savo nerealių bulvinių blynų receptuku, tikiuos, tokio dar nebuvo ir nepasikartosiu.. ax.gif

Taigi, mano bulviniai blynai...
Reikės: žalių bulvių, didelės morkos, didelio svogūno, poros riekelių karšto rūkymo kumpio, 2 kiaušinių, miltų, druskos, pipirų.

Gaminimas: Šiaudeliais burokine tarka sutarkuoti žalias bulves ir morką, smulkiomis juostelėmis supjaustyti kumpį ir susmulkinti svogūną. Įmušti du kiaušinius, suberti miltus, pipirus ir druską. Viską išmaišyti, blynus kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Skanaus! essen.gif

Galiu pasakyti, kad kai paragavau šitų, kitokius gaminti nekyla rankos thumbup.gif

Išbandžiau. Tikrai neblogi blynai, skonis įdomus. Vyrai įvertino mirksiukas.gif
Atsakyti
niekada nebandziau kepti bulviniu blynu, nu ka as zinau, tarkos elektrines neturiu, tai zinai ka cia su burokine.. bet kai vakar pabandziau... tris kg bulviu sutarkuot, nesigailiu, su mesyte, tokie gardus gavosi, ir vyras pirma karta ragavo... (jis ne lietuvaitis) tai begalo patiko.. sakiau daznas patiekalas namie bus tongue.gif ir db uzsimaniau...
Atsakyti
mes tai namie kepame blynus su varske,panasiai kaip su mesa,tai cia vietoj farso dedam suruosta varske; saukstas tarkiu +varske+vel saukstas tarkiu,darau didokus,tada jie gaunasi purus ,traskus,mano chebryte ,,pliku,,nenori,be nieko kepu tik kai buna sviezios bulves.I tarkius kraunu isplaktus kiausius,tipo vegeta,truputi nukosiu ir butinai vitamino c.Pabandykit,gal patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia žiū tiek patarimų. O mano brangusis labai mėgsta bulvinius blynus, tad patarimai ypač vertingi thumbup.gif . Užsiimsiu kepimu, tik kad velniškai nemėgstu tarkuoti sad.gif Bet ko nepadarysi dėl brangiojo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ablydute: 11 sausio 2007 - 10:49
QUOTE(Song @ 2005 01 28, 01:29)
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi smile.gif . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.

Fantastika clap_1.gif , net neprisimenu kada tokius skanius blynus valgiau thumbup.gif
Mano vyras isvis buvo suzavetas, nes jis labai megsta patiekalus is bulviu clap.gif essen.gif
Atsakyti
Aš valentino dienos proga iškepiau bulvinių blynų. Vienus dariau įmaišant varškę, tai super, o kitus su smulkiai supjaustyta rūkyta šonine. tai MB labiau patiko pirmasis variantas, nes labiau jautės bulvinis blynas. Bet labai džiaugiuosi jūsų receptais. Dar nemažai liko išbandyti...
Atsakyti